19.10.2023 r. został zarejestrowany wniosek o zatwierdzenie układu w postępowaniu restrukturyzacyjnym Minutor Energia S.A., dzień układowy to 1 grudnia. Źródło: wyszukiwarka na rządowej stronie: krz.ms.gov.pl Kiedy prezes zamierzał o tym poinformować akcjonariuszy? To jest po prostu granda, niedojrzałość do stanowiska i skrajna nieodpowiedzialność.
Nie informuje, bo co niby z tą informacja mógłbyś zrobić?:)
No to oczywiście żarcik, ale tutaj już nic mnie nie zdziwi Osobiście nie moge się doczekać tego raportu za zeszły rok. Tam to dopiero ciekawe co wypłynie.
Gruby po co sponsorowałeś mordobicie i regaty jak hajsu nie miałeś? To są te Twoje asy z rękawa kiedy to obiecywałes, że akcjonariusze będą zadowoleni. Oby Ci karma wróciła kłamco i to z nawiązką
Hahaha to już 3 spolka tego cwaniaka dla której ustalono dzień układowy. Minutor sp zoo 20 wrzesien 2023, minutor sp. Zoo spolka komandytowa 20.09.2023 i teraz minutor energia 19.10.2023. To się dzieje bo kasa z górnictwa szła nie rentownego minutora energię i minutora celarium z jego pseudobateryjkami
Tu jeszcze może się wydarzyć, Ale czy Lasek jest do tego zdolny, naiwny czy cwany.
My jako akcjonariusze bazujemy na ESPI,raportach widać że bezkarnie mozna tam pisać co się chce.Drobny akcjonariusz w takich sytuacjach jest na straconej pozycji l.
Wiem że nie są.
Ale czy mogą być ciężarem na przyszłość, gdyby ktoś chciał wejść na giełdę w miejsce MTE?
Bo na benka już nie liczę. Dzieciak poszedł na dno
Nie mam pojęcia co On z nimi zrobi,co można z nimi zrobić,Ale nasze akcje mocno się zastanowię czy je oddać za grosze w tej sytuacji.Nawiecej straci Lasek błysnął na minutę a stracił wizerunek na dekadę, ludzie pamiętają.Czy je może umorzyć? Jakiegoś specjalistę tu trzeba.
Najlepiej to spekulanta spytajcie, on wam doradzi. Swoją drogą...w koncowym etapie zrobił najlepszy ruch bez względu gdzie by nie poszedł ze sianem, a taką tu beke cisneliście po nim. Ja tam się nie znam, już dawno spisałem to na straty. Niech teraz brylują racjonalne, bubuzuby, cewki., itp. bo nie miałem pewnie ani połowy tego co oni, a wiadomo że mieli też z pp. Jak zdązyli wyskoczyć to gratulacje
Ciekawe czy publikacja tych ESPI o karach umownych i restrukturyzacji z prawie tygodniowym opóźnieniem ma jakiś związek z wczorajszym postem na forum i gdyby nie to, to prezes nadal by udawał, że nic się nie stało. Tłumaczenia są żałosne, bo to nie była żadna informacja poufna, skoro była dostępna w rządowej wyszukiwarce. KNF powinien już dawno ukarać dotkliwie i personalnie prezesa za sposób wypełniania obowiązków informacyjnych.
Wszystko by się udało i nic nie wydało, gdyby nie te wścibskie leszcze... Ty akcjonariuszu sobie szukaj w sądach i po rejestrach, a jak już się mleko rozlało to można dla świetego spokoju puścić komunikat "z braku możliwości dalszego zachowania informacji w poufności". Kpina.
Tym komunikatem to sobie można teraz zrobić...wiadomo co. A wszystkie forumowe wieszcze milczą. Utopieni bez mydełka już nie po pachy czy po szyję, tylko...zatopieni we goonwnie po całości. Ktoś tu wspominał o braku i opóźnieniach w realizcji umowy a szanowny Benio teraz nas uraczył tą informacją??? Że niby to wpłyneło na sytuację? Ja się pytam gdzie kasa za kabelki na Mysłowicach? Tam też wtopa z Tauronem? I na beszczela przesywane raporty o kolejne miesiace...Wymieniać tu można sporo...
Żartownisie. Nie wykonują roboty, a w ESPI napisali, że nic nie mówili, żeby przypadkiem inni kontrahenci nie zrezygnowali z ich usług, bo się w końcu domyślą, ze nie mają możliwości realizacji tych umów:) I takie zachowanie niby było na korzyść akcjonariuszy:)
W sumie nawet dobrze, ze ta spółka jest zawieszona, może po restrukturyzacji ktoś to kompetentny przejmie. A najlepiej by było jakby te 80 mln akcji przejął właśnie podmiot, który zechce wejść od tyłu na giełdę przez Minutora. O ile znajdzie się chętny oczywiście.