Notowania zawieszone, co nie znaczy ze nie mozemy sobie dalej pofantazjowac. Piszcie tutaj wasze potencjalne scenariusze rozwoju a jak zderzymy sie juz z faktami to wrocimy do tego watku i oglosimy zwycięzcę.
moje opcje:
1. Bardzo wysokie prawdopodobienstwo - spolka idzie na upadlosc likwidacyjna, notowania nie zostaja juz przywrocone, calkowita strata zainwestowanego kapitalu, bez mozliwosci rozliczenia straty, chyba ze ktos cos sprzeda poza rynkiem
2. srednie prawdopodobienstwo - sad przyklepuje uklad, notowania dalej zawieszone i... pojawia sie wezwanie powiedzy po 70 gr, oczywiscie odpowiedza ci co maja odpowiedziec plus czesc ulicy ktora bedzie chciala szybko wyciagnac cokolwiek. Wowczas pojawi sie nowy podmiot dominujacy, ktory wybierze nowy zarzad i przygotuje projekt uchwaly z dodrukiem akcji, bo bez pilnego dokapitalizowania spolka nie istniej. Oczywiscie pojawia sie audytor, notowania zostaja przywrocone ale moze juz pod inna nazwa i zapewne z duzo wieksza iloscia akcji
Piszcie swoje propozycje tak dla wypelnienia tej pustki po wstrzymaniu notowan :-)
Mucka ja to już jestem wk..... niesamowicie tą sytuacją. Czuję jakby wszystkie plagi egipskie tu na nas spadały. Kilkadziesiąt komunikatów o sprzedaży przez właściciela, wniosek o upadłość, zawieszenie notowań. Za jakie grzechy?... W związku z tym podzielę się czymś, czym miałem się nie dzielić, wszystko ze względu już chyba na ten maksymalny stopień frustracji. W życiu lubię się kierować logiką, a ta pozwala mi oceniać pewne scenariusze z określonym dla mnie prawdopodobieństwem. Po moim prywatnym śledztwie mogę stwierdzić, że wariant nr 1 jest mało prawdopodobny. Bardzo mało prawdopodobny. Czemu? Bo spółka dała kompletnie ciała z wnioskiem o upadłość i przez cały czas miała na to kompletnie wywalone. Nie doglądała tematu. Miała to kompletnie w nosie. Co oznacza, że ten temat nie był pilnowany i rozważany jako główny, prowadzony po sznurku scenariusz. Szczegóły pozwolę sobie zachować dla siebie.
W mojej opinii nastąpi wezwanie na akcje. Większość akcji jest poparkowane moim zdaniem na słupach, które to słupy grzecznie oddadzą po zaproponowanej cenie. Oczywiście zawieszenie notowań pomoże skłonić wymęczoną ulicę do pozbycia się udziałów po ustaniu przesłanek o zawieszeniu. Nienaturalnie wysoki przemiał w ostatnich miesiącach upewnia mnie, że dopracowywane były parametry wezwania.
Dobrze byłoby, żeby ulica korzystając z możliwości składania zleceń wystawiła testowo na określonym poziomie w arkuszu swoje akcje celem wspólnego podliczenia się. Gdyby okazało się, że tam zgromadzimy jakąś niewielką ilość to ww scenariusz staje się jeszcze bardziej prawdopodobny.
A byc moze kolejne info w piatek po 17... Bo tak lubia ostatnimi czasy robic. Jak nie przed to po sesji. Mysle podobnie odnosnie logiki Twojej gdyz pewne rzeczy mozna w miare przyzwoicie poskladac i robi sie z tego pewna całość. Z jednej strony wiatraki na morzu bo maja ku temu warunkowi zarówno logistyczne jak i pewnie spawaczy i kadre inzynierska. Po drugie Atom gdyz maja te listy i spotkania. I jezeli mialy by robic to spolki to tez taki Vistal sie do tego nadaje.
Z całym szacunkiem Korczas, ale nie wiesz ile osób tam obecnie pracuje. Wg mojej wiedzy jest to 20 osób z umowami o pracę. Akurat w tej branży to jest spora migracja pomiędzy projektami, więc w przypadku ciekawego i dobrze płatnego zlecenia jest szansa na przyciągnięcie pracowników. Duża część polskich pracowników pracuje na projektach w Danii i Norwegii. Myślę, że gdyby otrzymali dobrze płatne propozycje w offshore albo atomie, to długo by się nie zastanawiali nad powrotem do kraju.
Ale patrzac przez pryzmat obecnych wyborów to Pan Mateusz Morawiecki był w Vistalu 2017 r i teraz dobrze by było jakby sie tam pojawił jak w Rafako ostatnio z nową propozycja czy też współpracą ze strony giganta państwowego. Wizerunkowo byłoby super dla nich przed wyborami. Naprawde społka ma potencjał i nie chodzi ze naganiam na kupno. Tylko ze nie wiemy co zostało juz ustalone ... Bo normalnie to powinno byc tak ze spolka notuje ten z 2017 roku i wraca powoli do zycia gdyz naprawde jej poprzednie projekty to naprawde zaslugiwaly na szacunek. I teraz zaprzepascic takie doswiadczenie. Lepiej zeby spawacz na Zachodzie ktory jest wiele razy drozszy od naszego mial robote a Nasi ... Cos mi sie wydaje ze do piatku bedzie jakies info. Taką mam nadzieję. Albo w to albo w tamta stronę. Strasznie to meczy, nie powiem.W czerwcu 3 zl teraz upadlosc i blokada notowań :( Masakra.
Dnia 2023-10-05 o godz. 10:56 ~korczas napisał(a): > Ale patrzac przez pryzmat obecnych wyborów to Pan Mateusz Morawiecki był w Vistalu 2017 r i teraz dobrze by było jakby sie tam pojawił jak w Rafako ostatnio z nową propozycja czy też współpracą ze strony giganta państwowego. Wizerunkowo byłoby super dla nich przed wyborami. Naprawde społka ma potencjał i nie chodzi ze naganiam na kupno. Tylko ze nie wiemy co zostało juz ustalone ... Bo normalnie to powinno byc tak ze spolka notuje ten z 2017 roku i wraca powoli do zycia gdyz naprawde jej poprzednie projekty to naprawde zaslugiwaly na szacunek. I teraz zaprzepascic takie doswiadczenie. Lepiej zeby spawacz na Zachodzie ktory jest wiele razy drozszy od naszego mial robote a Nasi ... Cos mi sie wydaje ze do piatku bedzie jakies info. Taką mam nadzieję. Albo w to albo w tamta stronę. Strasznie to meczy, nie powiem.W czerwcu 3 zl teraz upadlosc i blokada notowań :( Masakra.
Żadnego info nie będzie do piątku w moim mniemaniu. Na samej nadzieji daleko nie pojedziesz, chociaż i ona jest potrzebna. Espi dot. nowego prezesa spodziewaj się jednak w przyszłym tygodniu
Też żyję nadzieją i obgryzam paznokcie. Ja mam wrażenie,że wszystkie działania mają jakiś głebszy sens. I koniec konców,wyjdziemy z tego. Moim zdaniem celowe.. -coś musialo nie zatrybić,żeby pozniej zatrybiło. To moje zdanie.
No to co Rado napisałeś jest bardzo logiczne i jak Korczas napisał układa się w pewną całość. To też odpowiedź dlaczego Pani Bożena została i Uniqa AXA na pokładzie. No i teraz cena ewentualnego wezwania. Na pewno Pan Rysiu ma w tym calym procederze udział i jest dogadany z kim trzeba co do ceny w wezwaniu tak aby sprzedaż akcji Bozenki zrekompensowala cenę sprzedanych jego akcji. Więc po ile wezwanie ? I w jakim czasie ?
Po zatwierdzeniu układu. Tyle i aż tyle. Po moim prywatnym śledztwie dodatkowo udało mi się ustalić, zę mec. Podniesiński, główny udziałowiec Villa Iustitia, spółki która udzieliła pół miliona zł pożyczki Vistalowi jest wspólnikiem Pani Małgorzaty Kropielnickiej (prezes VOFF) w jednej z innych, niepowiązanych z Vistalem spółek. Należy założyć, że jest dobrze rozeznany w sytuacji.
Rado dużo wiesz.....tylko czy naprawdę wyjdziemy z tego z kasą? Czasami się zastanawiam. Czemu ktoś nie miałby wziąść jak na Kani cześć przedsiębiorstwa z wydzielonym majątkiem jak kupil cedrob A nie cała firmę z długami? Wiem że nie wiemy jaki % dlugu zostanie zatw. Układu ale i tak lepiej kupić tak jak cedrob
Zaproś jakąś wierzycielkę na kawę, to się dowiesz jakie są postanowienia układowe ;) Ja też nie wiem, jak to się skończy. Coś mi się wydaje, że sąd przeciąga temat ze względów politycznych
Układ = redukcja zadłużenia ale też realna szansa na obsługę zredukowanego długu. Sąd zazwyczaj zatwierdza "klepnięty" przez wierzycieli układ w 2 - 3 tygodnie. Problem z układem Vistalu może być taki , że nie wywiązywali się z poprzedniego.
A mi się wydaje że akcjonariusze nie powinni się tak oblizywac, tak łatwo nie bedzie.W dodatku jak firma celowo bądź nie, nie spłaca zasadzonej spłaty z poprzedniego postępowania ukladowego. Wierzyciel jak nie dostanie wystarczającej gratyfikacji to spusci firmę sami wiecie gdzie. Jemu może być już bez różnicy. Tu scenariusz musi wszystkich zadowalac w sadzie win-win inaczej słabo bedzie. Interesy inwestora, wierzyciela i akcjonariat. Wszystkie 3 strony po jakąś cholere chodzą przy firmie i z jakiegoś powodu od tak długiego czasu wszyscy pospola tracą na tym co się dzieje i raczej nikt nie chce oddać kawałeczka tortu a naprawdę nikt nie będzie ukontentowany i ucieszony z usmiercenia na sam koniec takiej spółki w takim a nie innym otoczeniu gospodarczym i zmarnowane szans rozwoju dobrego czebola. Firma wg mnie przegina też i za bardzo gra otoczeniem prawnym a za mało się stara uczciwie pracować. Powinni natychmiast to zmienić jak tylko finanse pozwola i odzyska się kontrolę nad prowadzeniem dzialalnosci. Akcjonariusze nie prawnikami a firma żyją. Jeżeli nawet prawnicy zasluza to nie zapominajmy o głównym statucie działalności spółki. Potencjalny inwestor też musi się pogodzić z tym co zastał jeśli poważnie myśli o uzyskaniu znakomitego punktu wypadowego na gospodarczą mapę basenu Morza Bałtyckiego. Jaki koń jest każdy widzi. Każdy zejdzie z oczekiwań i się dogadaja mam taką nadzieję a sąd przyklepie. Oby.
to nie ma znaczenia bo postepowanie ukladowe w trybie uproszczonym moze byc przeprowadzone tylko raz, wiec jest uklad albo piach.
Jezeli ma byc przejecie i jest dogadane, to przejmujacy padline nigdy nie przeplaca. Ma byc tanio, bardzo tanio i obecne zawieszenie przy kursie dnia poprzedniego tylko temu sprzyja, teraz zadna spekula nie moze sie wpie.. tzn wejsc miedzy wodke a zakaske, a przy tej kapitalizacji latwo bylo zrobic spore zamieszanie.
Co do udzialow malzenstwa zakladam, ze deal mogl byc taki, ze tak jak my (wierzyciele) sie redukujemy przy ukladzie tak i wy musicie zejsc z udzialow, w mysl zasady, ze nie ma darmowych obiadow.
Ostatecznie jezeli zakladamy scenariusz przejecia to wcale nie musi wiazac sie z profitami obecnych akcjonariuszy bo ma byc tanio, tanio dla nowego.
Ma znaczenie takie Mucka, że jeżeli ktoś ma wywalone na poprawność procedury upadłościowej, to znaczy, że na razie nie forsują takiego scenariusza oraz zarząd i rada nadzorcza nie trzęsie portkami przed bezpośrednią odpowiedzialnością majątkową.
BTW, nie wiem czemu ale zakladajac scenariusz przejecia caly czas chodzi mi poglowie polski podmiot, operujacy w branzy stalowej, ktory spi na kasie i mysli o ekspansji, ale to tylko taka luzna mysl
Dnia 2023-10-05 o godz. 12:55 ~mucka napisał(a): > BTW, nie wiem czemu ale zakladajac scenariusz przejecia caly czas chodzi mi poglowie polski podmiot, operujacy w branzy stalowej, ktory spi na kasie i mysli o ekspansji, ale to tylko taka luzna mysl
Dnia 2023-10-05 o godz. 13:13 ~mucka napisał(a): > no nie na p i w alfabecie jest calkiem daleko od p ale nie ma co tego dalej ciagnac bo to tylko fantazjowanie :-)
no to tylko chciałem się upewnić, że mamy różne fantazje :)
No to ja tylko dorzucę (w sumie coś oczywistego): Mamy przed sobą max miesiąc czekania. 8 listopada mija termin rozstrzygnięcia wniosku o upadłość. Przed nim najpierw musi zostać rozstrzygnięty wniosek o zatwierdzenie układu. Czekamy na nowego prezesa. Po drodze mamy wybory - mogą się okazać znaczące wbrew pozorą, ale tego dowiemy się po fakcie. Wydaje się, że Bożenka nadal ma akcje (ma 4 dni na zgłoszenie sprzedaży, ale można to przeciągać) i nadal chyba ma ich więcej niż Uniqa. W tej chwili pozostaje tylko i wyłącznie czekać. Ja ustawiam zlecenie z terminem do 10 listopada na wysoki (wręcz nieracjonalny, ale też nie zupełnie odrealniony) pułap i niech tam sobie wisi - w miarę zmiany sytuacji będę go korygował.
Dnia 2023-10-05 o godz. 11:30 ~Maurycy napisał(a): > No to ja tylko dorzucę (w sumie coś oczywistego): Mamy przed sobą max miesiąc czekania. 8 listopada mija termin rozstrzygnięcia wniosku o upadłość. Przed nim najpierw musi zostać rozstrzygnięty wniosek o zatwierdzenie układu. Czekamy na nowego prezesa. Po drodze mamy wybory - mogą się okazać znaczące wbrew pozorą, ale tego dowiemy się po fakcie. Wydaje się, że Bożenka nadal ma akcje (ma 4 dni na zgłoszenie sprzedaży, ale można to przeciągać) i nadal chyba ma ich więcej niż Uniqa. W tej chwili pozostaje tylko i wyłącznie czekać. Ja ustawiam zlecenie z terminem do 10 listopada na wysoki (wręcz nieracjonalny, ale też nie zupełnie odrealniony) pułap i niech tam sobie wisi - w miarę zmiany sytuacji będę go korygował.
Maurycy, jest jeden szkopuł w całej twojej teorii. Wniosek o upadłość w rozumieniu sądu "tak jakby nie istnieje"
Inaczej mówiąc w opinii sądu taki wniosek nigdy od vistala do nich nie wpłynął. Wiem, że brzmi to jak science fiction, ale zadzwoń sobie do sądu i sam się przekonaj
Postępowanie o ogłoszenie upadłości przedsiębiorcy GD1G/GU/376/2023 data złożenia : 04.04.2023 Data zakończenia: 01.08.2023
Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku, VI Wydział Gospodarczy, ul. Piekarnicza 10, 80-126 Gdańsk, obwieszcza, że prawomocnym zarządzeniem z dnia 10 maja 2023 r. w sprawie o ogłoszenie upadłości dłużnika, którym jest Vistal Gdynia Spółka akcyjna (KRS 0000305753), sygnatura akt GD1G/GU/376/2023 zarządził zwrócić wniosek o ogłoszenie upadłości.
Postępowanie o zatwierdzenie układu GD1G/GRz-nu/58/2023 data złożenia: 22.03.2023 Postępowanie w toku
Nadzorca układu, którym jest Dariusz Kroszkiewicz w postępowaniu restrukturyzacyjnym (postępowaniu o zatwierdzenie układu) dłużnika, którym jest VISTAL GDYNIA Spółka akcyjna, niniejszym na podstawie art. 226a ust. 1 p.r. obwieszcza o ustaleniu dnia układowego na dzień 22 marca 2023 r..
Zgodnie z art. 226c p.r. obwieszcza się, że:
dłużnikiem jest: VISTAL GDYNIA Spółka akcyjna; dane identyfikujące dłużnika: KRS 0000305753; siedziba dłużnika to: Gdynia; adres dłużnika to: Hutnicza 40, 81-061 Gdynia; głównym ośrodkiem podstawowej działalności dłużnika jest Gdynia; nadzorca układu nie stwierdził, aby dłużnik w ciągu ostatnich 10 lat prowadził postępowanie o zatwierdzenie układu, w którym dokonano obwieszczenia o ustaleniu dnia układowego, jak również, aby w ciągu ostatnich 10 lat umorzono postępowanie restrukturyzacyjne prowadzone wobec dłużnika, z wyjątkiem sytuacji, gdy umorzenie postępowania restrukturyzacyjnego nastąpiło za zgodą rady wierzycieli; wierzycielowi, dłużnikowi lub nadzorcy wykonania układu przysługuje prawo do wniesienia wniosku o uchylenie skutków niniejszego obwieszczenia, jeżeli prowadzą one do pokrzywdzenia wierzycieli lub jeżeli zostaną ujawnione okoliczności uniemożliwiające dokonanie obwieszczenia o ustaleniu dnia układowego, o których mowa w art.226a ust.2 p.r. Przed wydaniem postanowienia sąd może przesłuchać dłużnika, wierzyciela lub nadzorcę układu. Na postanowienie w przedmiocie uchylenia skutków dokonania obwieszczenia przysługuje zażalenie (art. 226f p.r.).
Postępowanie po wpłynięciu wniosku o zatwierdzenie układu w postępowaniu o zatwierdzenie układu GD1G/GRz/60/2023 data wpłynięcia 23.06.2023 Postępowanie w toku
Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku, VI Wydział Gospodarczy w sprawie po wpłynięciu wniosku o zatwierdzenie układu w postępowaniu o zatwierdzenie układu dłużnika, którym jest VISTAL GDYNIA Spółka akcyjna, zarządził o wpisaniu do repertorium GRz sygn. akt GD1G/GRz/60/2023 wniosku dłużnika, złożonego w dniu 21 czerwca 2023 r.
W którymś wątku pisałem, że do pewnej instutucji dozorującej cześc urządzeń w Vistalu już jakiś czas temu wpłynął wnionsek proźbą o przepisanie urządzęń na jakiś inny podmiot z zachowaniem ważności badań.Nie wiem na ile to istotne.
BTW. Jak wygląda sprawa z wezwaniem? (nigdy nie miałem z tym doczynienia) Czy muszę sprzedać akcje wtedy? Czyczekać na kolejną cenę w wezwaniu? Ew. co jeżeli niezgodzę sie na żadną cenę bo mnie nie zadawala?
Chciałam cię przeprosić. Ty chyba nie jesteś trollem, ty jesteś zwykłym głupkiem. Powodzenia twoim akolitom. Ciekawe, czy ci co tu powkładali swoje oszczędności życia i wylądują pod mostem dostaną od ciebie pocieszenie, że to most, który wspótworzył kiedyś Vistal. Ha, ha, ha!
Moja powyższa wiadomość była ku Rado, żeby nie było wątpliwości. I tak więcej minusików, więcej. Kurs dzięki temu będzie rósł... albo chociaż notowania odwieszą...
Uważaj czego innym życzysz. Straszenie brakiem domu kogoś kto nic nie ma, na pewno nie zrobi większego wrażenia na odbiorcy. Już w tym kraju były przypadki że bezdomny bentleja ofiarował zaradnemu bizmesmenowi przedsiębiorcy aby ten owieczki lepiej wypasal. Dość gadania ocean czeka.
Nie zrozumiałeś mojego przekazu, bo pewnie nie znasz historii moich interakcji na tym forum z kimś, kto podpisuje sie tutaj jako "Rado". Ja właśnie ostrzegałam wszystkich przed scenariuszem, ktyóry się w pełni zrealizował. Ostrzegałam w momencie gdy kurs odbił się od 3zł i później w dół przebił 2,5zł. Pisałam, że to są podstawy inwestowania na giełdzie kapitałowej - główny ucieka, spółka nad przepaścią upadłości od 6 lat itd. Namwaiałm, aby ratować się i uciekać z tej tonącej łajby. A przez Rado byłam wyśmiewana, wyzywana na tym forum itd. Pisał on frazesy, że on coś wie "ale nie jest godna by mi to mówił". A niechce mi się o tym pisać, mam czyste sumienie. Może ktoś moich rad posłuchał i nie zaliczył 70% albo obecnie i całkowitej straty kapitału.
Dnia 2023-10-05 o godz. 17:01 ~KE napisał(a): > Nie zrozumiałeś mojego przekazu, bo pewnie nie znasz historii moich interakcji na tym forum z kimś, kto podpisuje sie tutaj jako "Rado". Ja właśnie ostrzegałam wszystkich przed scenariuszem, ktyóry się w pełni zrealizował. Ostrzegałam w momencie gdy kurs odbił się od 3zł i później w dół przebił 2,5zł. Pisałam, że to są podstawy inwestowania na giełdzie kapitałowej - główny ucieka, spółka nad przepaścią upadłości od 6 lat itd. Namwaiałm, aby ratować się i uciekać z tej tonącej łajby. A przez Rado byłam wyśmiewana, wyzywana na tym forum itd. Pisał on frazesy, że on coś wie "ale nie jest godna by mi to mówił". A niechce mi się o tym pisać, mam czyste sumienie. Może ktoś moich rad posłuchał i nie zaliczył 70% albo obecnie i całkowitej straty kapitału.
Ale dziewczyno co się zrealizowało? Sąd wydał wyrok? Przecież tu jest sprawa nadal otwara. Może być totalna klapa, a może spokojnie być przebicie szczytu z początku lipca. O zawieszeniu wiedziałaś 3 miesiące temu? O wniosku o upadłość też wiedziałaś? To może zajmij się wróżbiarstwem. Przyszłaś żeby cię ktoś po pleckach poklepał? Poproś swojego chłopa o to, czy tam kobity, bo cholera wie w tych czasach w sumie
Zostaw sobie te wycieczki osobiste, naprawdę, bo tylko się pogrążasz w swej desperacji, ja się do twojego poziomu zniżać nie będę. Jeżeli faktycznie jesteś inwestorem, to popełniasz jeden najbardziej fundamentalny błąd - nie rozróżniasz świata giełdy od świata realnej gospodarki. Nie chcesz zrozumieć, że te dwie rzeczywistości mają punkty styczne ale w większości są od siebie autonomiczne. Zdajesz się też ignorować fakt, że na giełdzie kapitałowej zarabia się na wahaniach kursu i jego pochodnych i tylko na tym. Spółki są tyle warte na ile są wyceniane, a te wyceny kierują się pewnym prawidłami, które można wyłuskać nawet w chamskich spekulacjach, bo te też trzymają się określonych schematów. Jeżeli ty nie widzisz, że Vistal to giełdowy trup, a wystrzał kursu sprzed paru miesięcy, był czystą spekulacją to ja już nic nie poradzę. Piszesz wciąż o sądach, spawaczach, zleceniach, gruntach i nie widzisz, że nikogo to nie obchodzi, bo kurs jest na ATL a spółka na dnie. Naprawdę nie odpowiadaj, bo ja już na te twoje wypociny nie będę tracić czasu, nikogo już twoje głupie posty nie zachęcą do wejścia w bagno więc nikomu już nie zaszkodzisz. A jeśli nazwanie mnie, 50 letniej kobiety z prawie 20-letnim doświadczeniem na GPW "dziewczyną" da ci satysfakcję, to ulżyj sobie, tyle ci zostało. Nie pozdrawiam.
Stwierdzasz, ze nikogo nie obchodzą moje posty, a wchodzisz i piszesz jakieś litanie do mnie xd do tego widzę, że czytelnicy chyba jasno wyrażają opinie nt twojej postawy i twojego zdania tu na forum. A skoro masz 50 lat i z tego 20 lat inwestujesz na gpw, to współczuję, bo wszystko bierzesz bardzo powierzchownie. Kurs to rzecz względna. Dziś jest taki, a za dwa miesiące moze otworzyć się 500% wyżej. I co wtedy napiszesz? To, że tu umoczylas, kupilas powyżej 2 zł raczej nie świadczy w takim razie o tobie najlepiej. Chyba te 20 lat poszło nauki poszlo u ciebie jak krew w piach :) na takich spółkach niestety trzeba wyłapywać niuanse, bo od początku widać, że jest tu brudna, nierówna gra. Widocznie to nie jest dla ciebie
Mam wiarę, że spółka odzyska swoją stabilność i wróci na właściwe tory finansowe. Obecnie dzieje się wiele wokół tej firmy, co może doprowadzić do pozytywnych zmian. Wkrótce może pojawić się nowy prezes i inwestor, co pozwoli spółce powrócić do pełnej formy. Życzę Wam abyście szybko przekształcili tę sytuację na swoją korzyść, i trzymam kciuki za firmę.