Wtedy banki by ocalały:) Znalazłyby się i środki publiczne ( czyli nasze - Polaków ) , żeby uratować własność Pisowców. Ale pytanie jest - CZY PAŃSTWO POLSKIE I JEGO URZĘDY ( m.in. KNF, BFG, US, UKOIK ) zareagowało właściwie i nie miało względu na właściciela ( ja znam odpowiedź:)) .
POZRAWIAM WAS MOI UKOCHANI PISOWCY:):):)
P.S. Nie życzę Wam nic złego, Ale chcę, żebyście się ukorzyli i przeprosili NARÓD POLSKI za zło, które wyrządzacie i wyrządziliście!
Ja Was uczę MOI UKOCHANI PISOWCY przez muzykę i poezję - więc specjalnie dla Was wybrałem ( czy tam jest nienawiść, odrzucanie jakieś grupy społecznej, LGBT, drugiego sortu, migrantów - granice powinny być szczelne ale pozwalać na śmierć człowieka na granicy to nie jest humanitarne, tym bardziej dziecka czy kobiety ): BARBARA MUSZYŃSKA - QUE SERA SERA www.youtube.com/watch?v=stASU6V9ZoA&list=PLDoI2EfIgi71eq5t8LFyp4_9jfVkyfDnp&index=4
Zapomniałem o Glapie i NBP - profesor z innej epoki i jego wypowiedzi:):):) Też był zaangażowany razem z Chrzanem:) Polacy! Gdzie my żyjemy? Ja jestem sam i nic nie zmienię - poza przejęciem forum IDEA BANK i unieszkodliwieniem Pisowców na tamtejszym forum nic specjalnie w naszej wspólnej sprawie nie osiągnąłem niestety. Dla mnie taki Urzędnik Państwowy - prezes znaczącej instytucji państwowej to wzór cnót, profesjonalizmu, know-how, uczciwości i obiektywizmu. Nie chodzi tu tylko o NBP ale o wszystkie instytucje państwowe. No jest NIK i Pan Banaś - ale to za mało niestety. W pewnym sensie jesteśmy bezsilni wobec BEZPRAWIA, FAŁSZU I MANIPULACJI Pisowców. Smutne to....
MOI UKOCHANI PISOWCY! A znacie tą starą polską piosenkę: Tadeusz Faliszewski - Ja nie byłem ciebie wart (Tango) www.youtube.com/watch?v=tN8-z32SBEE
Czy tam może Tadeusz Faliszewski ( dla mnie autorytet, nie tylko artysta ale też legionista ) śpiewa, żeby kogoś nienawidzieć, odrzucać, kłamać? A może prokurator w PAŃSTWIE ZIOBRY I PAŃSTWIE PIS ma prawo do swojego zdania....
MOI UKOCHANI PISOWCY! Ze wszystkich piosenek Faliszewskiego tą najbardziej lubię:) Tadeusz Faliszewski - Stachu! - tango 1938 www.youtube.com/watch?v=LmkjIfwTO3o
A znacie wiersz Władka Broniewskiego NO PASARAN: ( Władek nie żyje ale ja stoję na straży ):
Umierający republikanie, brocząc po bruku krwią swoich ran, w krwi umaczanym palcem po ścianie wypisywali: "No pasaran!".
Ogniem, żelazem napis ten ryto pośród barykad z bruku i serc Tak się rodziła wolność Madrytu, droższa niż życie, trwalsza niż śmierć.
Na nią dwa lata parły faszyzmy, ogniem, żelazem żłobiąc jej kształt. Wolność na posąg rosła ojczyzny, tej, która depcze ucisk i gwałt.
W wierszu mym – wolność, równość, braterstwo. Wiersz mój zbroczony krwią swoich ran. Jeśli ma zginąć, niech poprzez śmierć swą głosi nadzieję: "No pasaran!"
Poza tym jestem za pokojem! Na wojnie najbardziej zyskują USA osłabiając Polskę i UE. Dojdzie do wojny potęg - Chiny przejmą hegemonię ( to się już dzieje ). A MOI UKOCHANI PISOWCY... DĄŻĄ DO WOJNY - przemyślcie, MOI UKOCHANI PISOWCY po co byłaby to wojna i w czyim interesie ( na pewno nie Polski ) byłaby ta wojna.... ZA WAMI PISOWCY SĄ INSTYTUCJE PAŃSTWOWE - ale ja też nie jestem sam, BO ZA MNĄ JEST BÓG! I jak trzeba będzie ustanę z Wami do Walki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Partia, która zdobywa Władzę - KOCHA WSZYSTKICH POLAKÓW! BEZ WYJĄTKÓW! O TYM TEŻ MÓWI KONSTYTUCJA! Wy macie wyjątki... Razem z moim Misiem byśmy tym kilkudziesięciu tysiącom zagorzałym Pisowcom dali lekcję... Ja i mój owczarek podhalański - przeciw KŁAMSTWU i ZŁU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!