Łączna liczba akcji objętych złożonymi ofertami sprzedaży jest wyższa od liczby akcji będących przedmiotem Zaproszenia (tj. nie więcej niż 17.121.919 akcji), w związku z czym Spółka dokonała proporcjonalnej redukcji liczby akcji objętych ofertami sprzedaży złożonymi przez akcjonariuszy z zastosowaniem zasad redukcji określonych w Zaproszeniu. Średnia stopa redukcji złożonych ofert sprzedaży wyniosła 70,35377% (dotyczy wszystkich akcjonariuszy, którzy posiadali akcje Spółki uprawniające do mniej niż 10% głosów na walnym zgromadzeniu Spółki w dniu publikacji Zaproszenia). W rezultacie Spółka nabędzie 17.121.919 akcji objętych złożonymi ofertami sprzedaży.
Tylko że z proporcji zapisów nie wynika aż 70 procent redukcji. Redukcja powinna wynosić 56%. Czyli akcjonariuszom posiadającym powyżej 10 procent zredukowali mniej. Co tu dużo pisać ch... i tyle . Sposób na obejście podatku u źródła pewnie też mają.
Tam były jakieś zapisy odnośnie akcjonariuszy z dużymi pakietami, ale tak napisane, że ni ch... nie wiedziałem o co chodzi. Teraz już wiem, qtasy przekręcili po raz kolejny. Jutro będzie z -10. Komunikatu o przychodach za II kwartał też się nie chce im napisać.
Jest możliwość anulowania zlecenia. Moje drugie zlecenie zostało objęte podatkiem 30% i nie wiem dlaczego. Jak nie uda się tego wyjaśnić przed sesją to je anuluje.
Przecież wiadomo było, że skup był pod dużego gracza. I pisałem nie jeden i nie dwa razy, że zrobią Was w bambuko. Trzeba było sprzedawać jak było po 29 z groszami. Teraz już tylko niżej aby obniżyć cenę przy ewentualnym wezwaniu.
Nie każdy. Są też tacy co: - sprzedali na stracie i liczą, że odkupią niżej, - mogli kupić po 18 zł i jęczą, że inni zarobili - trolle lubiące wkurzać innych i sporo więcej typów jak się tak zastanowić.
A akcje będzie się dało jeszcze opchnąć po 29zł. Wycena będzie lepsza po umorzeniu. Tak, że bez paniki z resztkami po redukcji.
Jestem w szoku, że aż tyle osób przystąpiło do tego skupu. Myślę, że po umorzeniu kurs skoczy i spokojnie będzie można sprzedać drożej niż 31 bez zbędnych formalności i strachu, że się coś źle wypełniło i pobiorą 30%...
To nawet zabawne jak niskimi instynktami kieruje się człowiek z poczuciem krzywdy, kiedy ma iluzję anonimowości. Forum bankiera należy w ten sposób traktować.
Jak przystało na huuge znowu optymistów zrobili w balona. Na tą chwilę obrót mizerny, ale powinno zacząć opadać pod własnym ciężarem. Jak podadzą kto sprzedał akcje, wówczas wiele wyjaśni się. Umorzenie akcji spowoduje, że za jakiś czas pojawią się nowe, w ramach opcji czy innego mechanizmu, po 3 $.
Tak właśnie będzie. Obrzydliwa spółka dla akcjonariuszy. Każdemu kto posiada akcje tego czegoś polecam sprzedać przy byle podbitce. Ja bardzo cieszę się, że udało mi się wyjść przy 29 z groszami z zyskiem. Tutaj można marzyć o różnych rzeczach, ale Anton wie jak ludzi oskubać. Kłamstwa i manipulacja. Cały Huuge.
Jeżeli nie wypełniłeś formularza W8ben to możliwe, 30% zasiliłes rząd USA. Ale to nie koniec, jeszcze Ci podatek polski nalicza od zysku, jeżeli miałeś cenę zakupu niższa niż 35 zł. Ciesz się że duża redukcja była
Polski podatek w wysokości 19% płacisz bez względu czy masz zysk czy stratę w tym przypadku ,dodając do tego podatek zapłacony w USA to akcjonariusze zrobili super interes chyba ze mieli cenę zakupu 20 zł.