Obecnie praca w górnictwie wyprzedziła średnie zarobki w IT i jest to najbardziej dochodowa praca w Polsce. Dzięki temu znacząco w przyszłym roku wzrośnie minimalna płaca i ZUS. Zaczyna się wypłaszczanie pensji w Polsce i wzrost inflacji, czyli wszyscy za to zapłacimy więcej. Mniejsi przedsiębiorcy już od zeszłego roku przez coraz większe obciążenia nie daje rady i likwidują działalności, które prowadzili przez wiele lat. Koniec końców zarabiamy coraz mniej (znaczy możemy za te pieniądze kupić mniej).
Żałosna propaganda w stylu TVNPO , mózgi wyprane , Kasta zarabia po 20.000.PLN , Adwokaci zarabiają po 50.000.PLN , Lekarze zarabiają po 50.000.PLN w branży IT przecięte wynagrodzenie 25.000.PLN a górnik zarobi bez sobót 5.000.PLN jak ktoś zazdrości to kopalnie przyjmują , przesiębiorcy wykazują straty a maja po dwa mieszkania dwa domy trzy samochody ale im ciężko , żałośnie trole tu ujadają ale jak popierają PEŁO to mają bardzo niski iloraz inteligencji
Na tym forum połowa to górnicy jak widać. Coraz mniej wydobywają a ciągle tylko dej dej dej. Jak nie pasuj praca to do innej roboty. Nikt Was tam nie więzi na dole. Przeciez w Polsce takie dobre zarobki to po co się męczyć i narzekac?
Dnia 2023-06-28 o godz. 01:57 ~Rafał napisał(a): > Wez nie pier.. pokaż mi jednego górnika który zarabia 5.000. PLN bez sobót na JSW - bo chyba mówimy o dołowcach - weź nie ośmieszają się
5000 to w jsw moze zarabiac sprzataczka, na pewno nie górnik, chyba że ktoś przyjdzie świezy bez doświadczenia, to od takich kwot startuje.
A ty myślisz że ja to 24h siedzę w robocie poziom dyskusji mniej niż zero powiem wam więcej znam takich co już się zwolnili z kopalni bo kokosów w górnictwie nie ma i już nie będzie a więcej zarabiają u prywaciarzy np jako spawacz i mając swój biznes to już nie mówię więc darujcie sobie artykuły z GW bądź z TVN śmieszni jesteście i nic nie wiecie o górnictwie ale wylewacie swoje żale na górników bo kurs nie rośnie a powód jest za oceanem ale wy jesteście za .... by to ogarnąć!
Stan a ja to bym całą dywidendę przeznaczył na premie dla was,należy się jak psu micha,wigilię weźcie wszystko,sprzedajecie wyngiel,maszyny i nawet kopalnie sprzedajecie i weźcie premie