• I co nie chce spadać? Autor: technik-at [37.248.202.*]
    Czy rosnąć? Bo się uspokoiło
  • Re: I co nie chce spadać? Autor: ~Gepeto [31.61.178.*]
    Czaimy się
  • Re: I co nie chce spadać? Autor: technik-at [37.248.202.*]
    Godzinowy o krok od sygnału K wg mnie
  • Re: I co nie chce spadać? Autor: ~Przechodzień [80.54.0.*]
    5,5*14 000 000. Czyli rynek wycenił madzię na 77 baniek. W kasie już powinna być kasa z ugody. Pewnie przelew dla papug pójdzie dzisiaj. Czyli zostanie 100 baniek. Wychodzi, że rynek wycenia to co madzia miała na wartość ujemną ;P
  • Re: I co nie chce spadać? Autor: ~szpak1234 [89.64.54.*]
    Dnia 2023-06-21 o godz. 10:45 ~Przechodzień napisał(a):
    > 5,5*14 000 000. Czyli rynek wycenił madzię na 77 baniek. W kasie już powinna być kasa z ugody. Pewnie przelew dla papug pójdzie dzisiaj. Czyli zostanie 100 baniek. Wychodzi, że rynek wycenia to co madzia miała na wartość ujemną ;P

gdzieś się przewinęło ,że magna ma około 200 tyś akcji własnych ?

• Re: I co nie chce spadać? Autor: ~Free [78.8.182.*]
    Przestań technik już tyle razy się myliłeś, ze zawsze jak widzę te twoje "czas rosnąć" to się zaczynam bać że się pomyliłem w przewidywaniach co do ruchu na kursie:)
    Myśle, że koło 12.00 będzie szło powoli w górę
  • Re: I co nie chce spadać? Autor: ~rider_ [83.9.145.*]
    obstawiam ze 5,70-80 powinno dojść jeśli przekaz ze zgromadzenia będzie neutralny. jeśli będzie jakaś super wiadomość to idziemy w górę... no ale może się okazać ze gdzieś są haczyki i po zgromadzeniu pójdzie w kierunku 4zł... zobaczymy. To jest właśnie giełda. Ja kupiłem wczoraj po 5.30 więc nawet w tej chwili przy 5.50 jestem grosze na plus ;)
  • Re: I co nie chce spadać? Autor: ~Pawel [31.0.90.*]
    Jeszcze może tak być że GRX minie się z Magną przy 4
    Na miejscu Emitela przyjąłbym Madzię i kasę odzyskał w bardzo prosty sposób. Ten docisk przez ostatnie dwa dni nie był przypadkowy.
  • Re: I co nie chce spadać? Autor: ~Pier [46.114.36.*]
    kto wie trochę tych akcji się przemieliło może własnie w tym tygodniu poznamy nowego akcjonariusza też jak bym był na miejscu Emitela bym to zrobił Poczekamy zobaczymy
  • Re: I co nie chce spadać? Autor: ~szpak1234 [89.64.54.*]
    Dnia 2023-06-21 o godz. 11:01 ~Pier napisał(a):
    > kto wie trochę tych akcji się przemieliło może własnie w tym tygodniu poznamy nowego akcjonariusza też jak bym był na miejscu Emitela bym to zrobił Poczekamy zobaczymy

ale 98 baniek do papug poszło
    Ano właśnie a papugi lubią robić deale z Prezesem
  • Re: I co nie chce spadać? Autor: ~Przechodzień [80.54.0.*]
    W sumie od wczoraj, od godz. 9 z hakiem nie ma już konfliktu prawnego i wszystkie podmioty powiązane z tym bajzlem mogą legalnie nabywać akcje madzi. Tyle w teorii.
  • Re: I co nie chce spadać? Autor: ~abc [85.221.149.*]
    czyli czekamy na informacje o pakietówkach
  • Re: I co nie chce spadać? Autor: ~jenoFakty [188.127.29.*]
    No dobra. Ile z tych 100 baniek pójdzie na inwestycje i jakie, ile na dywidendy i podatek od niej i ile na premie od zarządu.
    100 baniek dywidendy minus 19 procent podatku to 81 mln. Czyli 4 mln na premie i inwestycje. I wobec faktu, że zarząd z działalności nic pozytywnego przez lata nie zrobił, to reszta firmy wyceniona na zero.
    Jak okaże się, że na premie dla zarządu idzie więcej niż 4 mln to kurs w dół. Do wartosci dywidendy nawet. Jak sensowna dywi i sensowne inwestycje to może pójść w górę, ale pewnie nie wyżej niż 7.
    Na scope po dywidendzie mniej niz 90zl kurs spadł o 120. Czyli po dywi kurs może spaść więcej niż dywi. I tu tak będzie. Jak dywi zero, to kurs spadnie nieskończenie więcej niż dywi=0, czy do groszy czy do1,xx to nie odważę się przewidywać.
    Ale magny już nic realnie dobrego nie czeka I tak rynek ja wycenia. Ile kasy taka wartość. Kasy dla akcjonariuszy, nie na koncie.
    Jeśli tu taka „bryndza” to po co się produkujesz? Wygrali spór z gigantem, który jeszcze rok temu miał ochotę wejść na giełdę. Jakoś nie poszło. Łączysz kropki dlaczego tak się stało?
  • Re: I co nie chce spadać? Autor: ~Pier [46.114.36.*]
    wystarczy że Emitel ogłosi wezwanie na 100% akcji np po7zł minimum to odzyska ta kasę co dał a tym samym wejdzie tylnymi drzwiami na giełde Tak scenariusz może być bardzo prawdopodobny Nic nie trac robić to wezwanie.Kto pierwszy taki manewr poczyni ten będzie wygranym
  • Re: I co nie chce spadać? Autor: ~Que [46.205.211.*]
    Wszystkie papiery złożył w prospekcie z 3 lata temu ,czekał tylko na to żeby być czystym ,chodzi o zaufanie do inwestorów swoich ,żadnego przejęcia nie będzie ,obstawiam że magna będzie udziałowcem w emitelu i tyle ,nie dopisujxie tylnych przejęć
  • Re: I co nie chce spadać? Autor: ~Kkk [31.0.76.*]
    Wiesz tyle co my czyli nic a to co Ci się wydaje nikogo nie interesuje
  • Re: I co nie chce spadać? Autor: ~Que [46.205.211.*]
    Od cb wiem dużo duzo więcej koleszko,bez odbioru
    Ano właśnie Magna lubi mieć udziały i taki Emitel w portfelu to byłoby coś. Za tzw resztówkę
  • Re: I co nie chce spadać? Autor: ~operato [89.76.185.*]
    Ludzie co wy wypisujecie. Jak zarząd może zagospodarować dobrze pieniądze skoro wcześniej doprowadził firmę do ruiny. Mieli tereny w centrum miasta i tak dalej. Wszystko przez ostatnie lata przejedli. Dadzą 1-2 zł dywidendy a reszta pójdzie na ich dalsze utrzymanie.
    Swoja drogą najlepiej wyszła na tym firma prawnicza !00 baniek. Kto się zgodził na tają kwotę.
  • Re: I co nie chce spadać? Autor: ~Kkk [31.0.76.*]
    Chłopaku jak jest tak źle to po kiego tu siedzisz I kwiczysz tyle spółek na rynku a ty tu tracisz zdrowie i swój cenny czas
    Technik zdejmij tego batonika po 5.66
  • Re: I co nie chce spadać? Autor: ~Free [78.8.13.*]
    A mówiłem, że jak technik mówi "góra" to zaczyna się bida na kursie?:)
[x]
06MAGNA 0,92% 3,28 2025-11-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.