• PCCExol spółka na kwiecień. Autor: ~Kirikou [89.68.37.*]
    https://youtu.be/b5Esc0ee8Xw
  • Re: PCCExol spółka na kwiecień. Autor: ~Ciekawski [89.78.201.*]
    Też tak myślę.
  • Re: PCCExol spółka na kwiecień. Autor: ~Piotr [46.215.157.*]
    Dzięki @Kirikou za podrzucenie tej analizy technicznej. Ani słowem omawiający wykres nie zająknął się że wysoka czarna świeca i luka spadkowa zbiegła się czasowo z opublikowaniem informacji o wysokości dywidendy. Faktycznie oscylatory (MACD i RSI) mogą sugerować szanse na kończący się zakres obecnego ruchu spadkowego i możliwy ruch do góry. Ale ja nie jestem fanem analizy technicznej, która nie jest jednoznaczna. Wole analizę fundamentalną i w przypadku PCC Exol brakuje mi na ten moment impulsu/faktu/zdarzenia, które uznają inwestorzy za wystarczająco wysokiej wagi, aby zawrócić kurs w kierunku zamknięcia luki. Przydałaby się jakaś informacja rynkowa np. co do zamknięcia postępowania kwalifikacyjnego kontrahentów PKN Orlen odnośnie dostaw chemii do myjni na ich stacjach paliw. Osobiście uważam, że PCC Exol ma bardzo duże szansę na zakwalifikowanie na taką listę do późniejszego otrzymywania zapytań ofertowych.
    Poza tym może inwestorzy zdadzą sobie sprawę, że reakcja rynku była zdecydowanie przesadzona i docenią zaprezentowane wyniki finansowe za 2022 rok.
  • Re: PCCExol spółka na kwiecień. Autor: ~Kirikou [89.68.37.*]
    Spółka nie tylko na kwiecień ale i na ten rok i kolejny jak ktoś ma czas trzymać ją w portfelu. Nic tylko sobie systematycznie zbierać i spokojnie czekać...
    Spokojnych świąt :-))
  • Re: PCCExol spółka na kwiecień. Autor: aquarius65 [5.173.232.*]
    Warto trzymać, aby dzieci kontynuowały ten trend i wnukom żyło się dostatniej...:)
  • Re: PCCExol spółka na kwiecień. Autor: ~Niestey [203.10.98.*]
    Nie sądzę że Orlen dal zarobić Niemcy. Nie chcę mi się wierzyć, władza daje kontrakty polskim firmom a exol jest niemiecki
  • Re: PCCExol spółka na kwiecień. Autor: ~Sss [77.253.158.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/PCC-EXOL-S-A-Zawarcie-umowy-na-dostawe-surowca-8203830.html

Zarząd PCC EXOL S.A. z siedzibą w Brzegu Dolnym („Spółka”) informuje, że w dniu 11 października r. została zawarta umowa dostawy i odbioru tlenku etylenu z firmą Polski Koncern Naftowy ORLEN S.A. z siedzibą w Płocku ("PKN ORLEN"), („Umowa”).

Dostawy tlenku etylenu na podstawie nowo zawartej Umowy mają rozpocząć się od 1 stycznia 2024 r., to jest bezpośrednio po wygaśnięciu obecnie wiążącej Spółkę i PKN ORLEN umowy. Okres dostaw będzie wynosił 25 lat (2024-2048).

Umowa przewiduje zwiększanie dostaw tlenku etylenu wobec ilości dotychczas kupowanych od PKN ORLEN. W pierwszym roku dostaw wolumen wyniesie 37.000 ton, docelowo 120.000 ton rocznie i zostanie osiągnięty najwcześniej w 2028 roku. Umowa przewiduje określone mechanizmy umożliwiające stronom modyfikacje (zwiększenia bądź zmniejszenia) faktycznie dostarczanej w danym roku ilości tlenku etylenu. Ponadto część wolumenu będzie odsprzedawana jak dotychczas do PCC Rokita S.A.

Z uwagi na znaczenie dla działalności Spółki długoterminowych, systematycznych dostaw kluczowego surowca w postaci tlenku etylenu Zarząd uznał, że informacja o zawarciu Umowy spełnia kryteria informacji poufnej.
  • Re: PCCExol spółka na kwiecień. Autor: ~Piotr [5.174.150.*]
    @Sss miałem raczej na myśli ewentualną współpracę z PKN Orlen o charakterze przychodowym dla PCC Exol.

Tematem jest "PKN Orlen szuka dostawców chemii do urządzeń myjni portalowych na stacjach paliw"
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/PKN-Orlen-szuka-dostawcow-chemii-do-urzadzen-myjni-portalowych-na-stacjach-paliw-8477672.html

Zakładam, że jeżeli PCC Exol ma już podpisaną umowę na dostawy tlenku etylenu to nie wykluczam, że procedura kwalifikacyjna co do potencjalnych dostawców/kooperantów PKN Orlen jest równoważną z tą, którą już przeszedł PCC Exol. Oznaczałoby to, ze PCC Exol może również zostać objęty procedurą potencjalnych zapytań ofertowych. Ale jaki ma ciąg dalszy ta informacja? Czy PCC Exol jako producent surowców i półproduktów chemicznych może skorzystać finansowo na zapytaniach ofertowych PKN Orlen?
  • Re: PCCExol spółka na kwiecień. Autor: ~Ghj [31.183.244.*]
    Patrząc po swieczkach miesięcznych nadal trend wzrostowy. Choć korekta mocna to kanał wzrostowy nadal ładnie wygląda
  • Re: PCCExol spółka na kwiecień. Autor: ~Buhahaa [83.7.197.*]
    Niestety kurs mocno zdlowali i to błyskawicznie teraz żeby pociągnąć kurs pod 4 czy 4,3 potrzeba kwartału. Ta spolka to zart
  • Re: PCCExol spółka na kwiecień. Autor: ~Xxx [77.253.158.*]
    jw
  • Re: PCCExol spółka na kwiecień. Autor: ~ble [91.212.223.*]
    na kwiecień 2050
  • Re: PCCExol spółka na kwiecień. Autor: ~jjj [83.16.67.*]
     26 kwietnia 2023 roku może coś pozytywnego się zadzieje. Nie liczę mocno na to, ale zawsze lepiej się miło rozczarować.
  • Re: PCCExol spółka na kwiecień. Autor: ~Kris [89.174.144.*]
    Tez mi sie wydaje ze cos moze byc, dokupili jeszcze po taniosci
  • Re: PCCExol spółka na kwiecień. Autor: ~ObserwatoR [37.47.203.*]
    Do 10 zeta powinni zrobić !
  • Re: PCCExol spółka na kwiecień. Autor: ~Obserwator [188.146.192.*]
    Buuhhaaa... ha, ha. Sorry, ale aż się niechcący oplułem ha, ha. Z tak niepopularnym papierem to w 2050 r. może i będzie ta dycha ha, ha.
    ~Obserwator [188.146.192.*] 2023-04-19 14:41

No to zniżę się do twojego poziomu. To co o ile zakład ??? jeśli stać cię na coś poza pisaniem ha ha ha w co wątpię, albo lepiej jak do raportu za 2024 r. będzie kurs powyżej 10 zł to robisz wszystkim chętnym loda OK
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.225.86.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: PCCExol spółka na kwiecień. Autor: ~ble [91.212.223.*]
    z tobą zakłady to tylko u notariusza naganiaczu
  • Re: PCCExol spółka na kwiecień. Autor: ~Polak [94.209.28.*]
    Biedny człowieku co tutaj robisz ?
  • Re: PCCExol spółka na kwiecień. Autor: ~fhd [195.26.22.*]
    Dnia 2023-04-19 o godz. 18:05 ~Sss napisał(a):
    > ~Obserwator [188.146.192.*] 2023-04-19 14:41
    >
    > No to zniżę się do twojego poziomu. To co o ile zakład ??? jeśli stać cię na coś poza pisaniem ha ha ha w co wątpię, albo lepiej jak do raportu za 2024 r. będzie kurs powyżej 10 zł to robisz wszystkim chętnym loda OK

Buda!!!
    Ech sss-man, jeszcze nie zarobiłeś tutaj a już o przyjemnościach myślisz. Po co czekać tyle lat na taką przyjemność? Ja już mógłbym "eksplodować" w tobie, nie czekając kiedy to wasze "cudo" giełdowe wybije :))
    czyli tak jak każdy tutaj myśli bez jaj i kasy jesteście golasy !!! tylko na takim poziomie rozumiecie o co lotto, totalne dno i rynsztok
    No wiadomo przecież , że chciałbyś żeby ktoś tu wyłożył swoją ciężko zarobioną kasę i odkupił od ciebie po wyższej cenie ha, ha. Niestety, ale musisz uśmiechnąć się do właściciela żeby zechciał od ciebie odkupić bo na rynek (patrz obroty) to tu nie licz.
    Może w następnym tygodniu mocniej się rozkręci bo miesiąc się kończy a przydało by się 4 zł z pszodu. Pozdrawiam akcjonariuszy...
    „Przodu” oczywiście. :-) Czeski błąd...
  • Re: PCCExol spółka na kwiecień. Autor: ~Kris [46.204.12.*]
    Akurat nie jest to czeski a ortograficzny ale spoki
[x]
PCCEXOL 0,25% 1,98 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.