• Zgłoszenie naruszenia o nierównym dostępie do informacji poufnej Autor: ~123123 [91.192.3.*]
    Dzień dobry, jak pewnie wielu z Was drodzy akcjonariusze zauważyło, w dniu wczorajszym mieliśmy ponadnormatywny obrót na papierze, wykonany w bardzo dynamiczny i paniczny sposób. Zupełnym przypadkiem, odbyło się to na kilka godzin przed pojawieniem się istotnego ESPI o emisji 1,5 mln akcji po 1,5zł. Chciałbym jednak zachęcić szanownych akcjonariuszy, do zgłaszania swoich wątpliwości związanych z tymi operacjami, do stosownych organów, aby mogli zweryfikować czy na pewno wszyscy akcjonariusze mają równy dostęp do informacji poufnych.
    Poniżej przesyłam stosowną instrukcję, do przesłania swojego zgłoszenia.
    https://www.knf.gov.pl/dla_konsumenta/sposob_przyjmowania_informacji_nieprawidlowosci
    Adres mailowy:  zgloszenia@knf.gov.pl
    Można tego dokonać całkowicie anonimowo.
  • Re: Zgłoszenie naruszenia o nierównym dostępie do informacji poufnej Autor: ~enki [188.33.232.*]
    Normalnie chamstwo proszę dziadostwa, teraz już raczej na więcej niż 60 zł nie pójdzie. Chociaż zaczekam i zobaczę co się będzie działo, a na wszelki wypadek zarezerwuję sobie trochę kasy w razie jak by jeszcze jakieś sypanko zrobili bo i tak wolę takie spółki niż gnioty z udziałem tzw. skarbu państwa.
  • Re: Zgłoszenie naruszenia o nierównym dostępie do informacji poufnej Autor: ~123123 [91.192.3.*]
    Na giełdzie masz spokojnie licząc, kilkadziesiąt spółek, które bardzo dobrze rokują i nie mają na koncie skandali. Po co kupować coś, co tylko dwa razy w ostatnim czasie odwaliło gruby numer?
  • Re: Zgłoszenie naruszenia o nierównym dostępie do informacji poufnej Autor: ~enki [188.33.224.*]
    Dnia 2023-03-28 o godz. 11:10 ~123123 napisał(a):
    > Na giełdzie masz spokojnie licząc, kilkadziesiąt spółek, które bardzo dobrze rokują i nie mają na koncie skandali. Po co kupować coś, co tylko dwa razy w ostatnim czasie odwaliło gruby numer?

Ja podchodzę do tego na luzaku, według mnie spółka ma i tak spory potencjał względem obecnej ceny czy ceny emisyjnej, a w portfelu mam i tak już ok 40 spółek. Na niektórych porealizowałem zyski rzędu 1000-4000% i jeszcze część akcji zostało, więc na co dzień nie zwracam na nie uwagi, ale jak przekroczą np. 4000% zysku i nie będzie szans na dalsze wzrosty to może coś tam jeszcze opylę. Ze sprzedażą mi się nie spieszy bo mam kilka spółek + indeksy gdzie handluję z dnia na dzień na bieżące wydatki :) Wyszedłem z większości spółek gamingowych bo lockdownów już raczej nie będzie, a wyceny mają i tak wysokie więc tam mogę poczekać z zakupem. Tutaj ledwo odbiło od dołka, teraz może jeszcze będą chcieli przetestować dołek albo nawet delikatnie pogłębić, więc się przyglądam. Jestem przekonany że niedługo zobaczymy tu sporo wyższe ceny, a nie chce mi się wysypywać i od nowa zbierać, wolę dołożyć pozycję.
  • Re: Zgłoszenie naruszenia o nierównym dostępie do informacji poufnej Autor: ~Faraon [185.22.9.*]
    Przychylam się do Twojego wniosku. Wczoraj nie mogłem nigdzie znaleźć ESPI podczas gdy kurs zniżkował o 10% na dużym jak na tę spółkę obrocie.
  • Re: Zgłoszenie naruszenia o nierównym dostępie do informacji poufnej Autor: ~11 [46.134.100.*]
    Wracamy na poziomy 1.6-1.7. dziękujemy panie prezesie, już się bałem że dzięki INC się wzbogacę i będę musiał płacić podatek
[x]
INC -0,61% 1,62 2025-11-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.