• 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o te 21 akcji Autor: ~AMA [79.184.67.*]
    W sprawozdaniu jest sporo rzeczy złych i sporo dobrych.
    Zobaczymy co przeważy. Niemniej jednak tutaj long to prawdziwy long na wiele lat.

1) Sąd po wysłuchaniu stron odroczył posiedzenie, wyznaczył plan postępowania oraz termin najbliższego posiedzenia sądu na dzień 4 kwietnia 2023 roku.

2) Zarząd Emitenta skupia swoje wysiłki nad rozwojem zastosowania perowskitowych ogniw fotowoltaicznych w dwóch podstawowych grupach produktowych tj. etykietach cenowych zasilanych ogniwami perowskitowymi (ang. PESL) oraz elektronice użytkowej.
    W kolejnym kroku firma planuje certyfikację i komercjalizację modułów fotowoltaicznych o większych rozmiarach i parametrach do zastosowań w fotowoltaice zintegrowanej z budynkami (ang. BIPV)

3) Nakreślone wyżej strategiczne plany spółki wymagać będą zwiększenia mocy produkcyjnej istniejącej pilotażowej a w kolejnych krokach również wybudowania pełnoskalowych zakładów produkcyjnych we współpracy z lokalnymi partnerami na rynkach zagranicznych. Spółka Saule pracuje równolegle na uzyskaniem finansowania niezbędnego do uruchomienia na dużą skalę produkcji ogniw fotowoltaicznych na potrzeby segmentu BIPV. Zarząd spółki odbył szereg spotkań z instytucjami finansującymi, potencjalnymi inwestorami oraz obecnymi akcjonariuszami spółki mających na celu wypracowanie optymalnej struktury finansowania i kontynuuje prace przygotowawcze mające na celu pozyskania ww. finansowania. 
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o te 21 akcji Autor: ~Dc [83.29.65.*]
    Ama, planów to oni mieli i mają dużo. Pesl i patent? Wejdź łaskawie na stronę uprp i przeczytaj na co można uzyskać patent i co to jest a potem rozróżnij to od wzoru użytkowego. Potem napisz co ewentualnie mogą dostać, patent czy ochronę wzoru. Oni nawet chyba włażą na forum bo jak tu ktoś pierdział o Noblu to przy odsłanianiu ścian w Lublinie Zieliński piął, że przyszla noblistka. Teraz było pisane o telefonach itp i proszę nagle łaskawie piszą o elektronice użytkowej. To co? Już nie skanska, nie Nasa ani google tylko jednak my maluczcy i nasze telefony? Kretacze i pisarze ale tak Ama, jest pozytyw, będziesz mógł niedługo uśrednić
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o te 21 akcji Autor: ~Amazonka [46.204.100.*]
    Ama jak zwykle szuka nadzieji
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o te 21 akcji Autor: ~AMA [79.184.67.*]
    Oczywiście. I cały czas małymi pakiecikami dokupuję!

Straciłbym nadzieję, dopiero gdyby trolle spadkowe przestały tak straszyć i obrzydzać Saule:-)

A dlaczego małe pakiety? W takiej cenie? Człowieku sprzedaj chatę, weź kredyt beż względu na oprocentowanie i kup duży pakiet. A troll to twoja stara, masz jakieś wąty gdy ci napisać coś to weź Idź i tak sobie mów do niej. Nikt bardziej nie powoduje spadków niż twoja perła. Ale pewnie smycz i sztuczki aby zebrać z ulicy milion akcji których mają prawie 100 milionów. Ty inteligentny inaczej.
  • Z ulicy to mozesz zebrac swoj poobijany mozg Autor: ~Janina [217.17.41.*]
    72m akcji jest niedopuszczone, odejmij akcje ogloszone poprzednich serii i bedziesz mial realny free float
  • Re: Z ulicy to mozesz zebrac swoj poobijany mozg Autor: ~czeskipodarunek [83.22.59.*]
    Dnia 2023-03-22 o godz. 09:50 ~Janina napisał(a):
    > 72m akcji jest niedopuszczone, odejmij akcje ogloszone poprzednich serii i bedziesz mial realny free float

73,266 mln akcji serii E jeszcze nie jest dopuszczone do obrotu, ale w tym roku już się może zmienić i część się znajdzie na rynku. Trójka założycieli dzięki dotacjom akcje ma za darmo. Japońskiego inwestora kosztowały ok. 1,45 PLN/ szt. (też może dostał jakiejś japoński dotacje). Columbus akcje kosztowały ok. 2,70 PLN/ szt. Pytanie, jak się będzie kształtował wówczas kurs.
    Dlaczego małymi pakietami kupuję? Bo gdybym chciał kupi od razu to cena byłaby już po ponad 20 zł:-)
    Wow. Czyli to ty trzymasz smycz kursu buhaha. Te wasze gdybania ile trzeba kupić żeby było to czy tamto jakby zlecenia nie zmieniały się na bieżąco. Czyli beż sensu nakup8c dużo i podbić kurs i wyjść bez straty albo na plusie. Eh nie ma co się dawać wciągać w dziwne historie
    Głupszych rzeczy dawno nie czytałem.
    Mam kupić po 20 bo tak będzie dla mnie lepiej, zamiast kupować poniżej 3,5 i sprzedaż za kilka lat za jakieś 50.

Sam sobie przeczysz.co jak byś zaczął kupować teraz duży pakiet przy 3,3 toyslisz że za ile akcji byś dobrnął do tych 20? No i przecież były obroty którymi się jarałem jak dzidzi i co? Gdzie te 20? Ty yo czasem dziwniejsze rzeczy piszesz niż inni. 50 mu się uwidzialo. Beka z ciebie. Czasem lepiej zamilknąć bo zaś będziesz musiał zmienić skompromitowany nick nagończyku.
    He, napompowana bezzasadnie kapitalizacja z dziś ma wzrosnąć jeszcze prawie 20 razy
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.225.51.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Mistrzu ty rosyepusie możesz ssać. Ponoć wyciągasz na tym na dworcach po kilka stów dziennie.
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o te 21 akcji Autor: ~Mistrzowskie [5.173.198.*]
    DC ale ty jesteś gllllluupi
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o te 21 akcji Autor: ~aw [89.64.57.*]
    AMA to nie jest rozprawa w sądzie o 21 akcji.
    Możesz na WZA zaskarżyć każdą uchwałę posiadając nawet 1 akcje.
    To jest rozprawa o uchylenie uchwały, ale został zaskarżona 21 akcjami, co Saule też podkreśla.
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o usuniecie saule z gpw? Autor: ~miiik [149.34.244.*]
    to ta uchwala ama? jak zostanie uchylona to co sie stanie z saule na gpw? bo chyba dlatego nie chca dopuscic ty akcji na gpw bo jak sie rozejda to nie da sie tego cofnac, a tak trzas prac i blumerang ? czy zle mysle
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o usuniecie saule z gpw? Autor: ~cd [31.0.33.*]
    Nic się nie stanie, bo sprawa jest wygrana po stronie Suale o czym nawet piszą w sprawozdaniu.

W ogóle patrząc na ten absurdalny pozew i te 21 akcji, gołym okiem widać że próbują mieszać jakieś cwaniaki (nie będziemy wymieniać ;)) ale na szczęście założyciele spółki próbują wyprostować sprawę i wziąć sprawę w "swoje" ręce.
    No i dzięki tym perturbacją każdy ma okazję kupić akcje spółki w promocji, bo normalnym tokiem jakby szło, to akcje byłby dużo więcej warte.
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o usuniecie saule z gpw? Autor: ~Dc [83.29.65.*]
    Taaa, a co miało by niby wpływać na ich większą wartość? Nie pisz półsłówkami, rozwiń się i obroń swoją tezę. Aaa czekaj, bo tobie się tak wydaje. To wszystko są walkarze i kłócą się między sobą kto z tego walą ma mieć ile.
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o usuniecie saule z gpw? Autor: ~AMA [79.184.67.*]
    Pewnie weszli po to, aby zaraz wyjść.
    Starajcie się dalej trolle spadkowe.
    Czas się kończy.

"W minionym roku zadebiutowaliśmy w notowaniach na rynku NewConnect. Jest to bardzo ważny krok dla Grupy, dzięki temu otwierają się nam wcześniej niedostępne możliwości pozyskania inwestorów, a co za tym idzie funduszy na dalsze prowadzenie prac badawczo-rozwojowych, komercjalizację posiadanej technologii oraz znaczący rozwój mocy produkcyjnych".
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o usuniecie saule z gpw? Autor: ~Amazonka [46.204.97.*]
    2 lata temu mówiła o tych drzwiach i mówiła też o ciszewskim ze maja tak wspaniałą osoba obok siebie i co ? I ama -60% hahaha ama jest niesamowity hahah
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o usuniecie saule z gpw? Autor: ~Dc [83.29.65.*]
    To nagon jest. Miałem wątpliwości ale inaczej nie umiem jego bredni wytłumaczyć sobie. I ta jego chora głową od trolli spadkowych. Jak by tu urósł od roku o 300% a my piszemy że spadnie. Jakoś widzę tylko głupoty w stylu że 10, 13. 20 i 50. I jeszcze pisał. Że szeryfa bzdury ZAWSZE się sprawdzają. Kompromitacja
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o usuniecie saule z gpw? Autor: ~hehe [31.0.33.*]
    On przynajmniej przyznał się że kupił akcje i wierzy w spółkę, więc go rozumiem.
    Ale jaki ty masz cel w oczernianiu spółki (mam nadzieję że w odpowiednim momencie pociągną cie do opowiedzialności), spędzając tutaj całe godziny pisząc swoje głupoty na poziomie gimnazjum (skończyłeś je w ogóle)?

Jeszcze chyba ostatnio amazonkę spuściłeś z łańcucha, albo to twoje kolejne alter ego jak czeski i zdzichu, którzy się pojawiają zawsze jak ty piszesz, i to zawsze w określonych godzinach. Za nadgodziny wam nie płacą co? :D
    Spółka może mnie cmoknac jak i twoja spuszczoną że smyczy babeczka flecie. Nie, nie skończyłem gimnazjum łosiu bo go zwyczajnie w latach 90 nie było. Co wyprodukowała spółka oprócz kitów i dziesiątek.milionow akcji? Ty z tą gadka szmatką o odpowiedzialności... turlaj na śmietnik i mów to ludziom co nie segregują śmieci błaznie. Co wyprodukowała spółka oprócz farmazonow i milionów akcji? No jedziesz panie mądry po gimnazjum i l7ceum głąbie dorosłych. Jedziesz..... czy może nie wiesz? Kto tu wisi to wisi dlatego że taki frajer jak ty i on słodko piętrząc naganiacie na nic nie wartegogniota. A może powiedz blaznie za co ktokolwiek mógłby micikolwiek? No dawaj, czy u ciebie słowo ciałem się staje jak je napiszesz? Ama pisze ze ma straty 60 i nagania owce na rzeź. A niby skad mam wiedzieć że ma. I UJ cie 9bchodzi dentko po co sobie jestem na forum. Bo.mi wolno
    Po to ratowniku walkarzy aby nie tyle oczerniać tylko zwracać uwagę na symbo. Szczęśliwie widzi to co raz więcej ludzi. Tej kupy nie da się oczernić. To jak zarzut że źle mówiłbym o trynkiewiczu.
    No jak jest pajacyku hrhe tudzież cd zmieniający nicki ale wmawiajacy że inni to robią. Obroń swoje tezy pustaku. Z jakiej paki akcje są dużo więcej warte niż kurs? To twoja teza ale bez argumentów czyli póki co warta kupę. I co od lat wyprodukowała perła oprócz kitów o których dama po czasie zapomina i dziesiątków milionów akcji? I w gimnazjum cie nie nauczyli kiedy Ą a kiedy OM? Umiesz obronić swoje nic nie warte tezy? Jasne ..... to było do przewidzenia.... pokładał dziobem, nawymyslal bzdur isza. Ty może z tego czegoś jesteś
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o usuniecie saule z gpw? Autor: ~cd [31.0.33.*]
    UUU chyba wkurzyłem trollika tym gimnazjum hehehe
    Uderzyłem w czuły punkt skoro się tak złościsz? Skoro jesteś za stary na gimnazum, to może zasadne byłoby pytanie czy wszystkie 8? Nie przejmuj się w tamtych czasach nie wszyscy dali radę.
    Choć trzeba przyznać, że po stylistyce ortografii, ciężko ci to ukryć :D
    Merytoryczna odpowiedź i na temat. Odpowiedziałeś pięknie. Twoje tezy są G warte nawet dla ciebie skoro nawet nie podejmujesz próby ich obrony. Nie dziwię się. Twoje fantasmagorie są nie do obrony. Spółka warta mniej więcej tyle co Twoje paplanie. Miernota
    A za te oszczerstwa typu "gniot", "krętacze" to mógłbyś zostać pociągnięty, tym bardziej że sam stwierdziłeś że ludzie z saule śledzą forum, więc uważaj.
    Choć bardziej skłaniam się do tego, że po prostu wiedzą że jesteś marnym trollem, z którego wszyscy mają bekę na tym forum, że raczej nie ma co traktować tego przypadku poważnie, tylko raczej wystawić skierowanie na obserwację u specjalisty.

Ps. co do tych półsłówek i niedomówień jak to piszesz, nie przejmuj się ciężko takim jak ty zrozumieć coś między wierszami, nie oczekuj od siebie zbyt dużo :D
    Jak ktoś tu jest od ciągnięcia to ty. Ale nie od odpowiedzialności tylko paly oszustom. Gniot i kretacze to moja ocena nie odbiegająca od faktów łosiu. Ale próbował zawsze możesz. W końcu lewe pozwy to też sposób na biznes co?
    Już cie tu ktoś podsumował jakim instytucjom ludzie bardziej ufają jeśli chodzi o Saule, a nie takim trollom jak ty.

No ale nie przejmuj się jeszcze kilka godzin i będziesz mógł wrócić tramwajem do swojego mieszkania z przekonaniem dobrze spełnionej misji ostrzegania inwestorów tej spółki przed urojonym oszustwem. Już pomijając twoje intencje po co to robisz.
    Sapiesz, plujesz się, pląsasz i dalej kupa, brak obrony swoich tez. Raz straszysz w czyimś tam imieniu sądem, za chwilę, że jednak nie, że trolik. Tramwajem nie jeżdżę ale nie uważam aby to komuś uwłaczało. Z resztą to docelowi inwestorzy tego gniota. Marzyciele co myślą że jak zainwestują 5000zl to z niego wysiada i będą bujać tym czy tamtym rozbity, mentalny kaleko. Instytucje buhaha. Złodziei z PE co to zaraz będą siedzieć w pierdlu. A skąd wiesz ze nie gram w to co spółka chce? Czyli ,jazd fo 50 groszy, podbitka do 2 zł i wciśnięcie 70 milionów papieru ulicy? Czy może myślisz że teraz byli by w stanie je sprzedać? Aoze łatwiej podbić o 1 zł niż o 5? 150 baniek to mało? I po co coś produkować? Z 50 zdjęć od saule jedno czy dwa to był jakis świstek PV a reszta to bogini w śmiesznych pozach jak by była fotowoltaiczną blogerką. Trzeba byc mega Jaśkiem aby stawiać tezy i się kitrać z odpowiedzią na nie. Tak to o tobie
    Oczywiście rozwijasz się jak dywan ale skrupulatnie nie odpowiadasz na pytania do kupomowy, którą tu zaserwowałeś. Żenada. Ale mają adwokata buhaha
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o usuniecie saule z gpw? Autor: ~mmmd [5.254.48.*]
    ama a mozesz mi na to jedno pytanie odpowiedziec, co si le stanie jak sad uchyli uchwale...

ale bez takich glupot gadania ze zarzad i bóg zadbali o to zeby wszystko bylo ok a ci co zlozyli pozew to pajace, wylozyli dziekiatki tysiecy zl na pozew... tak obiektywnie
    Albo elite bo to też było zabawne. Yyy zapomnieli wniosku wycofać i nie stąd Ni z owąd ci co czekali na saule zobaczyli bez słowa elite. Oczywiście potem pokrętne tłumaczenia wszystkich uspokoiły..... od wtedy właśnie mam uraz do tej całej cwaniackiej bandy. Styczeń, ziel i miernej skuteczności walkarze z perły. Oddajcie saule tym co kręcą na wnuczka ludzi. Tyle samo wyprodukują czyli nic ale makaron na uszy nawiną 10 razy lepiej.
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o te 21 akcji Autor: ~Zdzichu [194.28.35.*]
    Ręce opadają, Oni nadal wciskają farmazon o etykietach. Ja to pisałem z rok temu że ta nisza jest już pokrojona. Sieci sklepów maja juz temat przetrenowany i przeliczony (najprawdopodobniej nie ma uzasadnienia ekonomicznego do wprowadzenia tego rozwiązania). Aby kogokolwiek przekonać do ponownych testów koszt wdrożenia i eksploatacji musiał by być na poziomie 60% poprzednich prób. Nawet gdyby ogniwo było za darmo nie ma opcji aby spełnić ten warunek. Tak tak wiem juz wyprzedzam atak nagonów. Nie wykluczone że dla celów marketingowych jakaś sieć się na to skusi natomiast 3mln cenówek to narracja dla osób nierozgarnietych.
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o te 21 akcji Autor: ~cd [31.0.33.*]
    Dobrze zdzichu dziękujemy ci za ostrzeżenie nas, wierzymy ci mimo że jesteś anonimowy i piszesz jak gimnazjalista [sprawdzić czy nie kolega dc]. Czuwaj :D
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o te 21 akcji Autor: ~Zdzichu [194.28.35.*]
    Nie musisz wierzyć możesz sprawdzić co pisałem. Ale to dla ciebie za trudne. Jedyne co potrafisz to argumentować personalnie. To domena naganiaczy na scamy. (to też możesz sprawdzić)
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o te 21 akcji Autor: ~cd [31.0.33.*]
    Dobrze zdzichu teraz możesz wracać do orania pola czy od czego tam się specjalnie oderwałeś, żeby dobrodusznie ostrzec inwestorów saule. :D

Ps. nie wiem czego wy trolle oczekujecie od innych, przecież żeby uzyskać merytoryczną odpowiedź, trzeba też samemu merytorycznie pisać, proste. I tak moja dobra wola że tracę na was czas (dziś mam dzień dobroci dla zwierząt), bo inni już dawno odpuścili wiedząc że rozmowa z wami nie ma najmniejszego sensu.
    To wyp....dalej do swojego odrzutowca. Po co tu się slinisz i sapiesz jak jakiś zboczeniec? Nie masz pajacu lepszych zajęć?
    Ich paplanie odnośnie tych etykiet pokazuje, że nawet nie mają pojęcia o kanałach sprzedaży wyposażenia sklepów. Myślą, że taki sensormatic czy checkpoint sami gonią na świecie swoje bramki? Widać nie wiedzą jak powstaje nowy obiekt. A to świadczy że nawet nie wiedzą o czym mówią. Skoro nie wiedzą to jak mają coś zrobić i do tego sprzedać. A ten tu heheszek dałby się zgwałcić aby tylko nikt prawdy o gniocie nie pisał.tez ciekawe podejście. Czy on z tych co jakby pedofil o ok mieszkał to siedziałby cicho bo on przecież nie ma dzieci. Napisał się, nasapal, a dalej nie powiedział czemu ta cena to taka okazja bo są warte te akcje dużo więcej. I to w dzień gdy stwierdzono, że są wręcz za drogie ....
    Się odezwał nie anonimowy. No tak błazen ale czy to już imię i nazwisko? Jesteś głupszy i bardziej zapluty n8z myślałem. Aha i nie pisałem, że ludzie z saule zaglądają na forum. Bardziej myślałem o tych co juz się nawciskali kitu a saule miało b6c ich kolejnym źródełkiem dla frajerów. Może to nawet ty. Bo gadasz jak ten właśnie c...el
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o te 21 akcji Autor: ~AMA [79.184.42.*]
    Jutro ważny dzień.
    Oby w końcu sprawa zakończyła się pozytywnie dla Saule i dla nas akcjonariuszy.

• Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o te 21 akcji Autor: ~Ciekawy [185.56.210.*]
    W którym sądzie jest ta rozprawa?
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o te 21 akcji Autor: ~autor [77.111.245.*]
    Wycinek ze sprawozdania spółki:

"spór sądowy przed Sądem Okręgowym w Krakowie (sygnatura akt. IX GC 274/22) z powództwa Marcina Dobraszkiewicz przeciwko Spółce o uchylenie uchwały nr 4/02/2022 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy z dnia 28 lutego 2022 r; procentowa ocena wygrania sporu po stronie Spółki – 75%;  "
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o te 21 akcji Autor: ~autor [77.111.245.*]
    Jeszcze uzupełniająco, po sygnaturze akt możesz sobie sprawdzić kiedy rozprawa tutaj - https://krakow.so.gov.pl/wokanda

Dziś o godz. 11:00

A tak na marginesie, do Ciebie AMA pytanie, bo widzę że się orientujesz, ten Pan który złożył pozew, to ta sama osoba co zasiada w radzie nadzorczej Columbusa?
    Bo imię i nazwisko identyczne, ale to by było raczej dziwne patrząc, że sam Columbus jest największym udziałowcem w Saule :)
  • Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o te 21 akcji Autor: ~AMA [79.184.42.*]
    Nie mam niestety pewności, choć trochę ten zbieg okoliczności byłby dziwny i według mnie bardziej wskazywałoby, że to ta sama osoba. Może to była jakaś celowa zagrywka, o której dopiero się kiedyś dowiemy?

Dawno temu była dyskusja na ten temat na forum i wniosek był taki, że "nie ma 100% pewności, że to ta sama osoba".

• Re: 4 kwietnia - rozprawa w sądzie o te 21 akcji Autor: ~Ciekawy [37.30.100.*]
    Myślałem, że Wrocław albo Warszawa. Jeżeli Kraków, to… pewnie przypadek
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.