pewnie tak się stało, że Komu się udało ten wywalił - prosta zależność - więcej ludzi ma akcje poniżej 100 zł niż zakupione powyżej ( obroty ostatnie 2 lata mizeria ) duża niepewność co do zysku za IV kwartał + wiele innych = Kto może sprzedaje
A dlaczego jest duża niepewność co do wyników za 4 kwartał? Bo przesunęli raport? Co to ma wspólnego? Równie dobrze mogą być tak urobieni po pachy że nie zdążyli sporządzić raportu.
Dokładnie Impreza ! Kompletnie nie rozumiem wątpliwości budowanych wokół raportu za QIV ???
To co mnie ciekawi najbardziej w raporcie rocznym to to ile p. Prezes ma akcji MNS. Pytanie, czy skupował tanie akcje już w IVQ 22, a może dopiero rozpoczął zakupu w tym kwartale ? Oczywiście jest kolejna opcja, że Prezes nie zwiększał swojego zaangażowania w spółkę, ale osobiście uważam iż jest to mało prawdopodobne.
Jeśli się nie mylę i p. Prezes kupował przecenione akcje to będzie dla mnie byczy sygnał jeśli chodzi o najbliższy czas dla MNS. 5 sesji i będzie wszystko jasne.
@Nikoś, trochę będę polemizował z Twoim wpisem ;). I tak: 1) Nie jestem przekonany, że większość ludzi ma MNS poniżej stówki. Wiele osób zostało z akcjami licząc na wysoką dywidendę i widząc korzystne otoczenia dla tego biznesu. Decyzje na WZ oraz późniejszym konflikt w Zarządzie zaskoczył wielu z nas; 2) Część ludzi rzeczywiście pozbywa się akcji MNS przy okazji podbitek z uwagi na całą "otoczkę" wokół MNS. Z drugiej strony wiele osób trzyma akcje, gdyż zdaje sobie sprawę, iż obecna wycena jest stanowczo za niska i akcje spółki powinny być na zupełnie innych poziomach cenowych; 3) Z technicznego punktu widzenia super sesja za nami. Solidny wzrost przy zwiększonym wolumenie. Na zamknięciu zeszły wszystkie akcje wystawione po 90.80 pln. Złoto rośnie, giełdy spadają. Obstawiam wzrosty w najbliższym czasie; 4) W poniedziałek raport za rok 2022 uwzględniający IVQ. Nie bardzo wiem z czego wynikają Twoje / Wasze obawy w kontekście wyników za ten okres ? Ja spodziewam się wyników porównywalnych z QIV 21;
co do zysku za IV kwartał, to tylko moja intuicja bez twardych danych podpowiada mi, że czas DUŻYCH zakupów KRUSZCÓW przez "KOWALSKIEGO" minął, niemniej nieprzewidywalne wydarzenia ( patrz upadek SVB ) potrafią zmienić stan rzeczy w oka mgnieniu, więc w przypadku MNS jakieś zdarzenia też mogą wpłynąć na zmianę trendu na kursie waloru