Ewidentnie shorty przewalają z wora do wora. Scenariusz powtarza sie od kilku dni. Rano wzrosty na stosunkowo niskich obrotach, po południu mocny wzrost obrotów i spadki, przy zwiększonej wysokości pojedynczych transakcji. A dogrywka- klasyka nagle pakiety po kilka tyś akcji. Ciekawe ile to jeszcze potrwa. Obawiam się że jeszcze długo..
Albo jesteś ślepy albo... Popatrz sobie nieco wnikiwiej a sam dojdziesz do tych samych wniosków. W tym momencie ulica ma niewiele do gadania. Zaklinanie rzeczywistości nic tu nie da ani w jedną ani w drugą. Dziś 131.20
nie jestem ślepy, tylko tak działa giełda - podaż jest wyższa od popytu to akcje spadają i nie ma co tu dorabiać jakiejś filozofii
wyjaśnij mi, jeżeli akcje są sztucznie zaniżone przez "fundy" to czemu nie przyjdzie taki Norweski Fundusz Emerytalny i zwyczajnie nie wykupi wszystkich sztucznie zaniżonych akcji? tutaj "sztuczne spadki" masz od prawie trzech lat, a jednak ani zarząd ani żadne duże fundusze nie skupuję sztucznie zaniżonych akcji
Przedwczoraj było identycznie jak dzisiaj. Aż nienormalna jest ta regularność. Dzisiaj myślę sobie że to nie możliwe że schemat się powtórzy. A tu gdyby człowiek wiedział że jest zmowa i będzie kurs szedł jak maszyna to zrobiłby sobie kółka i zarabiał.
Kiedy jakiś chłopek z innym chłopkiem na małej firmie zmówią się to zaraz czytamy że zostali oskarżeni o zmowę. A tutaj idzie jak maszyna. W jeden dzień akcje w podobnych godzinach potrafią zyskiwać i tracić po kilka procent bez żadnych obiektywnych przyczyn w danej chwili. Zazwyczaj w normalnych sytuacjach jeśli w jednym dniu akcje rosną o 2% to bez bardzo istotnych zewnętrznych przyczyn pozostaną na podobnym poziomie do końca dnia. Tutaj legalna zmowa i legalne granie na niekorzyść akcjonariuszy.
To już końcówka, scenariusz już się powtarzał na tej spółce, prawie zawsze ostatecznie inicjował poważne wzrosty. No chyba że Mietek zagra na spadki...
Oj ludzie ludzie zdajcie sobie sprawe ze zachowania ludzi, ulicy, funduszy (to tez ludzie) sa sinusoidalne/ harmoniczne, co powoduje powtarzalne zachowania, a tum samym buduje harmoniczne wykresy. Madry poanalizuje technicznie, znajdsie ta powtarzalnosc i to wykorzysta - to ci co zarabiaja, mniej madry biadoli ze zmowa.... Ps. Zobacie sobie na wykresy indeksow dow, nasdaq, sp, eurusd itp gdzie spekuluje calu swiat... miliony ludzi. Tam jest to samo. A wy.mi tu biadolicie ze na niszowej w skali swiata spolce ktos sie zgadal... Zarabiajcie, nie biadolcie. Zeby nie bylo, jestem akcjonariuszem cdp ze sporym wolumenem, ale dzialam tez na forex i indeksach.