• dywidenda Autor: ~okijaro [10.42.7.*]
    Ktoś wie jak w tym roku dywidenda ? Będzie 50 gr ?
  • Re: dywidenda Autor: ~Jan [83.28.233.*]
    Nie liczyłbym! Pozyskanie pieniądza na bieżacą działalność jest dla spólki za drogie, więc musi korzystac z własnej gotówki. Nie przeznaczy więc wolnej gotówki zarówno na dywidendę jak i na skup akcji.
  • Re: dywidenda Autor: ~Piotrula [93.159.170.*]
    Spółka informowała że ma zamiar postępować zgodnie z sytuacją branży jeśli chodzi o dywidendę (już nie pamiętam w którym raporcie było takie info). Obecnie sytuacja wygląda tak że Kruk deklaruje że dywidendę będzie wypłacał przy czym prognozuje wzrost zysków w 2023 (mimo że 2022 był bardzo dobry). A takie CFSA z NC zadeklarowało minimum 14% dywidendy (wartościowo o 40% większa dywidenda niż w zeszłym roku). Patrząc na wyniki, perspektywy i branże spodziewam się tutaj dywidendy w wysokości 0,3-0,4 na akcje. Co do wyników to patrząc na kwartały po za tymi gdzie były jakieś przeszacowania wartości bilansowych to wygląda to bardzo obiecująco. Ciekawy case przedstawił Kruk na konferencji wynikowej, w tym roku znacznie wzrosły zwroty podatków z racji nowego ładu, ta kasa jest bardzo łatwa do zajęcia. Było też dużo innych pozytywnych informacji dla branży, ja jestem pozytywnie nastawiony i zacieram ręce żeby przeczytać raport za 2022.
  • Re: dywidenda Autor: ~marian_koniuszko [86.45.75.*]
    Dnia 2023-03-11 o godz. 21:58 ~Piotrula napisał(a):
    >Ciekawy case przedstawił Kruk na konferencji wynikowej, w tym roku znacznie wzrosły zwroty podatków z racji nowego ładu, ta kasa jest bardzo łatwa do zajęcia.

bredzisz człowieku. ty se wyobrażasz że taki kruk czy inna windykacja napisze do skarbówki że kowalski nie chce płacić przedawnionego roszczenia i hajs dostanie? buahahaha :D
    najpierw trzeba wygrać sprawę w sądzie o zapłatę. a jak jest wygrana, to komornik i tak egzekwuje z wynagrodzenia. zajmie także ten zwrot, ale to jest bez znaczenia - po prostu sprawa szybciej będzie splacona i tyle.

• Re: dywidenda Autor: ~Piotrula [93.159.170.*]
    Widze ze masz doswiadczenie w takich sprawach, zresztą skoro tu ciągle siedzisz to pewnie nie raz cię zwindykowali i dlatego żale wylewasz. Nie ja to powiedziałem tylko zarząd Kruka wspominał o tym na konfrencji wynikowej. Powiedz to im, myślę że może cię do rady nadzorczej wezmą jeśli tak się na tym tak dobrze znasz. Myślę że możesz też napisać do nich pytanie na relacje inwestorskie jak tak bardzo cię to trapi. Czy vindexus na tym zyska i ile to nie wiem, napisałem tylko że tak może być.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [86.45.75.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: dywidenda Autor: ~marian_koniuszko [86.45.75.*]
    Dnia 2023-03-12 o godz. 17:37 ~Piotrula napisał(a):
    > Widze ze masz doswiadczenie w takich sprawach, zresztą skoro tu ciągle siedzisz to pewnie nie raz cię zwindykowali i dlatego żale wylewasz.

ciebie też musieli parę razy zwindykować skoro tu wlazłaś :D
  • Re: dywidenda Autor: ~Abc [5.173.9.*]
    Koniuszko wlasnie sie przyznal dlaczego od lat kocopały wypisuje na VIN tym “też” :)

No nic, co sie wyzalisz to twoje. O spolce to swiadczy ze skutecznie windykuja.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.108.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
VINDEXUS 1,08% 14,10 2026-05-22 16:12:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.