• Farma w Mysłowicach - wielka szansa !!! Autor: ~darekbabkier [89.151.34.*]
    Cytat z komunikatu: "Prace obejmujące realizację 30% okablowania odpowiadającego za ok. 11 MW mocy..."

Łatwo sprawdzić, że mowa jest o okablowaniu 30 % pierwszego etapu budowy farmy o łącznej mocy 37 MW. W drugim etapie mają być panele o mocy 60 MW. Łącznie cała farma ma mieć moc około 100 MW, a jej całkowity koszt to około 400 mln zł. Widać z tego jaki jeszcze kawałek tortu jest do rozdania i ile z tego może zgarnąć MTE. Tylko żeby Prezes tego nie spieprzył. Mam nadzieję, że spółka ma wiedzę i fachowców, którzy podołają temu zadaniu co do jakości i terminu realizacji. Jeżeli się sprawdzą to jak w banku mają podobne, albo dużo większe zlecenie na drugi etap budowy tej mega farmy. Później mając w swoim CV takie udane wielkie realizacje powinni mieć już z górki w kolejnych przetargach. Panie Zbysławie to zlecenie to dla Pana spółki życiowa szansa na wybicie się. Jeżeli da Pan tutaj plamy, to już nigdy nie dostanie Pan i spółka podobnej szansy. Ze względu na ważność tego zlecenia liczę na systematyczne informowanie akcjonariuszy jak przebiega postęp prac. Czyli inaczej niż po zapowiedziach innych ciekawych projektów, o których później cisza w eterze. Trzymam kciuki za realizację tego zlecenia jak nigdy wcześniej, bo to naprawdę może być kamień milowy w rozwoju spółki. Pozdr.
  • Re: Farma w Mysłowicach - wielka szansa !!! Autor: ~Pomocny [5.173.113.*]
    Jest tematów dość dużo, którymi się zajmują aktualnie. Jak na tak małą Spółkę, horyzont rozwoju jest przepotezny. Pamiętać również należy, że w tym półroczu rusza otwarcie magazynu wielkoskalowego w mieście wojewódzkim. Do tego netsu, Ukraina, umowy zawarte na instalacje, aktywna sprzedaż i montaż magazynów... jest tego naprawdę sporo... Pytanie jakim zapleczem pracowników, ewentualnie podwykonawców aktualnie są w posiadaniu. Brakuje tu tylko świeżych informacji...bo zbyt wiele informacji i mnóstwo domysłów... życzę powodzenia dla Polskiej firmy MTE!
  • Re: Farma w Mysłowicach - wielka szansa !!! Autor: ~PogromcaLeszczy [89.200.225.*]
    Tak życzysz im dla własnego portfela, żeby zarobić albo chociaż zejść z haka.
  • Re: Farma w Mysłowicach - wielka szansa !!! Autor: ~IncydentKakaowy [79.184.30.*]
    Lepiej wszystkim dookoła życzyć wtopy, bankructwa, zaorania i spalenia do gołej ziemi??? I żeby im się córka z czarnym:)))) Po co taki człowiek żyje....
  • Re: Farma w Mysłowicach - wielka szansa !!! Autor: ~Opinia [188.146.122.*]
    Prezesunio ma na imię Zbisław.

Szanujący się akcjonariusz powinien to wiedzieć
    Leszczem powiadzasz...ciekawy przypadek z ciebie... potrzeba z 20 takich, aby mnie z nimi porównywać. Życzę każdej Polskiej firmie z pomysłem i takim rozwojem na to co najlepsze. Nie zależnie czy jestem w posiadaniu ich akcji. A powyższe informacje są widzę mocno bolesne dla ciebie. To dobrze...
  • Re: Farma w Mysłowicach - wielka szansa !!! Autor: ~Bbb [188.117.184.*]
    Minutor - górnictwo zatrudnia ponad 250 osób ( w covidzie gdy zamykali kopalnie cześć pracowników oddelegowano do fotowoltaiki wiec rąk do pracy im nie zabraknie
  • Re: Farma w Mysłowicach - wielka szansa !!! Autor: ~PogromcaLeszczy [89.200.225.*]
    Mitomani jakby to było wszystko takie proste to każdy byłby milionerem, niestety nie ma nie będzie. Kto miał tu zarobić dawno to zrobił. W tym prezes po pińdziesiąt gorszy, a mitomani liczą na złotówki. Jakby miały być złotówki to prezes nie żeniłby akcji po pińdziesiąt groszy. Brawo Wy leszczyki takich tu trzeba.
  • Re: Farma w Mysłowicach - wielka szansa !!! Autor: ~bubuzubu [31.61.242.*]
    To co tu robisz i się produkujesz jeśli nie ma już żadnych perspektyw? Z tego samego adresu IP dodałeś wczoraj jako "Info" wpis na forum IBC na które przeszedł Spekulant. Oczywiście same drwiny i "bezinteresowne" ostrzeżenia. To jest żałosne i z bardzo niskich pobudek. Jest ktoś na tym świecie komu dobrze życzysz? Najwidoczniej nie i stąd to zachowanie. Gardzę.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.97.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Farma w Mysłowicach - wielka szansa !!! Autor: ~Typ [46.134.78.*]
    Taa...żeby na 2. Co najmniej na 5 a i to by było mało.
    Ten typ to bliźniak info. Pewnie...prezes wywalił po 55 groszy pakiet, którym zabezpieczył się na całe życie...skąd takie wynalazki się biorą? Chłopczyku, jeśli jesteś na talerzu u mamy to nie dziwi mnie Fakt, że kwota uzyskana że sprzedaży ostatniego pakietu to dla ciebie rzecz nie osiągalna w marzeniach. A sprawdziłeś może, na co przeznaczone były te środki? Tak prędko jak się pojawiłeś, tak szybko zrobiłeś już obraz swojej osoby. Nie pozdrawiam
  • Re: Farma w Mysłowicach - wielka szansa !!! Autor: ~Obserwator [5.173.97.*]
    Moderatorem usunąl mój wpis choć nie wiem dlaczego. Bzdury bez pokrycia można pisać o fikcyjnym zatrudnieniu 250 osób w Minutorze? Nawet połowy tej liczby nie posiadają.
  • Re: Farma w Mysłowicach - wielka szansa !!! Autor: ~ŁEB [188.146.200.*]
    Twój wpis zawierał wulgaryzm, sam go zgłosiłem do usunięcia. Nie chcę tu smietnika. Asów pokroju buzubuzu czy Info i te bezsensowne utarczki tez zgłaszam, choć na to moderator rzadko reaguje. Spółkę da się krytykować kulturalnie, merytorycznie i bez zbędnych emocji, sami się podkładają co chwilę bajkami bez pokrycia w różnych listach i strategii.
  • Re: Farma w Mysłowicach - wielka szansa !!! Autor: ~Opinia [188.146.122.*]
    Jak pisałem wcześniej zmiany strategii wbrew pozorom są dobrym ruchem.
    Wiem z doświadczenia że czasem albo oprze się plan na błędnych założeniach, bądź niepełnej analizie. Czasem warunki rynkowe tak dynamicznie się zmieniają, że bezsensem jest trzymanie się strategii, która nie działa operacyjnie bądź straciła rację bytu z powodu zmian w otoczeniu.
    Rzadko też dowozi się projekty w terminach.
    Dlatego zwracałem uwagę niejednokrotnie że podawanie w strategii konkretnych, mierzalnych terminów jest bardzo ryzykowne.

Weźmy takie XTB, tam też otwarcie oddziału w RPA już jest trzeci raz przekładane a wdrożenie nowych produktów ma już prawie roczne opóźnienie.
    Taki jest biznes.
    Jedyne co jest stałe i pewne to zmiany.

Dlatego bardziej istotne od celów terminowych jest to czy widać w spółce progres.
    I tu na przestrzeni roku/półtora mamy w MTE niezaprzeczalny progres zarówno w rozwoju produktów jak i sieci dystrybucji

Na XTB też jest mega progres i świadomi akcjonariusze wybaczają Zarządowi obsuwy czasowe z nowymi produktami i rynkami.

Mnie prezesunio przekonał skutecznością na przestrzeni ostatniego roku. Teraz czekam cierpliwie na wyniki i trzymam kciuki za dalszy rozwój spółki
[x]
MTENERGIA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.