• Podsumowanie emisji i 38 inwestorów! Autor: ~Inwestor [194.233.96.*]
    38 inwestorów, nieźle!
    w tym 5 tzw. prawnych, czyli pewnie chodzi o fundusze, moze jakies wehikuły inwestycyjne dużych miśków a oni nie zawsze sa tym inwestorem tzw. instytucjonalnym.
    Obstawiam, że Norges dołożył, ale o tym się dowiemy dopiero za rok :-)
    Tak na końcu to przy obecnych warunkach bardzo udana emisja i oferta.
    Wracamy więc do bieżących rzeczy: badania kliniczne, USA, Clairfield, itp a juz za niedługo raport kwartalny za 4 kwartał 2022
  • Re: Podsumowanie emisji i 38 inwestorów! Autor: ~Zibikor [46.204.76.*]
    Trochę się nie zgodzę ,że całkiem udana. Na plus 5 inwestorów instytucjonalnych na minus tych 33 indywidualnych, którzy brali po 13 a duża część z nich może już 2-3zl wyżej oddawać. Dużo drobnicy się zrobiło
  • Re: Podsumowanie emisji i 38 inwestorów! Autor: ~Inwestor [165.231.67.*]
    I tak, i nie.
    Pamiętaj, że Ci indywidualni akcje będą mieli dopuszczone za kilka miesięcy, bo KRS, potem KDPW i GPW.
    Do tego nie wiemy kto to są ci indywidualni....
    ja trochę obstawiam, że jak SDS idzie w subskrypcje prywatną to być wielu tych inwestorów to są ci co już mają akcje i może brali udzial w pre-IPO.
    Zakładając, że instytucje wzięły połowę to pozostałe ok. 250tys akcji poszło na 33 co daje średnio po prawie 8tys akcji...drobnicą to chyba nie jest...
    Ja jestem spokojny
  • Re: Podsumowanie emisji i 38 inwestorów! Autor: ~Zibikor [46.204.76.*]
    Tak 8k akcji, są tutaj na forum inwestorzy tacy co mają 8k akcji to mnie martwi :) masz trochę racji, prawda leży po środku. Miłego weekendu
  • Re: Podsumowanie emisji i 38 inwestorów! Autor: ~zajc [89.75.105.*]
    A czy nie będzie przypadkiem jakiegoś lock-upy tej emisji? W komunikacie nie ma o tym wspomniane, natomiast wolę się upewnić?
  • Re: Podsumowanie emisji i 38 inwestorów! Autor: ~Inwestor [194.233.96.*]
    nie bylo info o lockupie i zdziwilbym sie jakby byl…kupowaly fundusze i prywatni to niby dlaczego mieliby sie lockupowac, chyba ze w zamian za nizsza cene…
    Naturalnym lockupem jest czas do dopuszczenia nowych akcji do obrotu, z reguly to jakies 2-3 miesiace…
    A w tym czasie spolka pojdzie do przodu, raport kwartalny, kamienie milowe, kirs odjedzie i zapomnimy o temacie
  • Re: Podsumowanie emisji i 38 inwestorów! Autor: ~doswiadczony [87.207.114.*]
    Jak napisaliscie w emisji uczetniczyło 38 inwestorów co daje srednią 8-15 kilo....
    W poprzedniej emisji (tej po 10) uczestniczyło dwudziestu paru inwestorów ze srednią 45 kilo...
    Jak widzicie nie są to leszcze.....
    A i horyzont inwestycyjny mają na około 3 lata.....
    Więc nie bojcie się o nadmierną podaż, kolejne dobre info pozwoli wejsc na wyzszy schodek i znowu stujka...

[x]
SDSOPTIC -3,51% 6,04 2025-11-13 16:41:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.