38 inwestorów, nieźle! w tym 5 tzw. prawnych, czyli pewnie chodzi o fundusze, moze jakies wehikuły inwestycyjne dużych miśków a oni nie zawsze sa tym inwestorem tzw. instytucjonalnym. Obstawiam, że Norges dołożył, ale o tym się dowiemy dopiero za rok :-) Tak na końcu to przy obecnych warunkach bardzo udana emisja i oferta. Wracamy więc do bieżących rzeczy: badania kliniczne, USA, Clairfield, itp a juz za niedługo raport kwartalny za 4 kwartał 2022
Trochę się nie zgodzę ,że całkiem udana. Na plus 5 inwestorów instytucjonalnych na minus tych 33 indywidualnych, którzy brali po 13 a duża część z nich może już 2-3zl wyżej oddawać. Dużo drobnicy się zrobiło
I tak, i nie. Pamiętaj, że Ci indywidualni akcje będą mieli dopuszczone za kilka miesięcy, bo KRS, potem KDPW i GPW. Do tego nie wiemy kto to są ci indywidualni.... ja trochę obstawiam, że jak SDS idzie w subskrypcje prywatną to być wielu tych inwestorów to są ci co już mają akcje i może brali udzial w pre-IPO. Zakładając, że instytucje wzięły połowę to pozostałe ok. 250tys akcji poszło na 33 co daje średnio po prawie 8tys akcji...drobnicą to chyba nie jest... Ja jestem spokojny
nie bylo info o lockupie i zdziwilbym sie jakby byl…kupowaly fundusze i prywatni to niby dlaczego mieliby sie lockupowac, chyba ze w zamian za nizsza cene…
Naturalnym lockupem jest czas do dopuszczenia nowych akcji do obrotu, z reguly to jakies 2-3 miesiace…
A w tym czasie spolka pojdzie do przodu, raport kwartalny, kamienie milowe, kirs odjedzie i zapomnimy o temacie
Jak napisaliscie w emisji uczetniczyło 38 inwestorów co daje srednią 8-15 kilo.... W poprzedniej emisji (tej po 10) uczestniczyło dwudziestu paru inwestorów ze srednią 45 kilo... Jak widzicie nie są to leszcze..... A i horyzont inwestycyjny mają na około 3 lata..... Więc nie bojcie się o nadmierną podaż, kolejne dobre info pozwoli wejsc na wyzszy schodek i znowu stujka...