Na BAH obroty zamarły, małą sumą można tutaj zrobić duży wzrost lub duży spadek. Groszołapy robią kółka po 3 grosze, kiepsko to wszystko zaczyna wyglądać . Jedyna szansa w tym że BAH odzyska kasę z weksli.
Kolega sądzi, że rozdzielą tę kasę pomiędzy akcjonariuszy w formie dywidendy. No bo po co ona spółce która ponoć nie ma żadnych problemów? Liczył ktoś ile to się każdemu należy na 1 akcję?
Knypek naprawdę się stara! :) Aczkolwiek wciąż mierny z knypka troll... Dobrze, że taki zapatrzony w padlinkę ;) Może czegoś się w końcu nauczy? Ale może też postara się o liczydło dla swego idola... ;))
istotnie, obrotyt mocno spadły. Rok temu było mało, gdy spadło do 100 000 akcji na sesji.
teraz 100 000 akcji na sesji to wzmożony ruch. Niedługo Paulinka na kółkach będzie obsługiwać połowę wolumenu obrotu. A jak zrezygnuje, to obrotu wcale nie będzie....
Też sobie kółeczka robiłem na BAH, alekiedyś można było zrobić kilka transakcji dziennie a dziś...
Zamrażarka ta firma. To fakt, nie ocena. Pytanie , w którą stronę się odmrozi... I czy prezes osiągnie 1,50. Bo jak nie osiągnie, to już nie bardzo wiadomo na co liczyć w przyszłości
Tylko nasuwa się jedno pytanie, mianowicie od kogo Paulinka odkupuje i komu sprzedaje ? Bo na tym polega ta zabawa. A niby zainteresowania brak i trup. A ktoś sprzedaje po ,50 a i chętnie odkupuje po ,538 hhhhmmmm ciekawe
Tak. To dobre pytanie.
Ale na marginesie sprawy.
Rok temu takich osób, z którymi Paulinka mogła handlować było dużo więcej. Teraz jest dużo mniej.
A ich motywy zapewne takie same jak rok temu. Ale graczy mniej lub ich zaangażowanie mniejsze
Na każdej spółce ktoś coś kupuje i sprzedaje
Nawet na sleepzag. Dla mnie największą tajemnica GPW
FIRMA od 5 lat nic nie publikuje i nie zmienia strony internetowej.
Totalna skamienielina. A nie zawieszona i czasem ktoś coś kupi i sprzeda.
A wracając do BAH. Obrot powoli zanika. Kurs stabilny.
Też jestem ciekawa w jakim kierunku spółka (i kurs przede wszystkim!) zmierza.Tylko (w przeciwieństwie do wielu) nie zakładam, że na pewno czekają nas tu fajerwerki i jakieś spektakularne wzrosty.I stąd od długiego już czasu skubię sobie (może lepsze określenie skalpuję) po trochu od sternika czy animatora.Jak kiszonka na kursie potrwa jeszcze kolejne trzy lata (bo czemuż by nie?) to przynajmniej kapitał tu uwiązany coś zarobi. Natomiast jeśli będziemy mieli w krótkim okresie 2zł czy 5zł, to też zarobię ale oczywiście nie tyle co Kowal. Coś za coś.
Mimo, że tak jak Kowal widzę tu duże możliwości wzrostów to niestety muszę przyznać, że od pewnego czasu jego wpisy są przepełnione wyzwiskami. Nie tak to powinno wyglądać... z obu stron
Dzięki Ad za tą refleksje. Nie spodziewałbym się, że padnie z ust osoby, która w ocenach spółki różni się ode mnie. Jak widać trochę kultury i można spokojnie porozmawiać.
Dnia 2023-02-04 o godz. 22:30 ~ToranagaSan napisał(a): > Dzięki Ad za tą refleksje. Nie spodziewałbym się, że padnie z ust osoby, która w ocenach spółki różni się ode mnie. Jak widać trochę kultury i można spokojnie porozmawiać.
O kulturę i spokojną rozmowę apeluje gość, który w tym wątku napisał : " NIESTETY WSZYSCY MUSIMY ZNOSIĆ WYPOCINY KOWALSKICH MŁOTÓW " " TY NIE DMUCHAJ TAK MOCNO SWOIM KOWALSKIM MIECHEM, BO CI SPALI WŁOSY NA KLACIE. JEDYNY PRZEJAW TWOJEJ MĘSKOŚCI " " NIE MASZ JAJ " Plus dwa wpisy, które z litości wyciął moderator. 93.174.30. - dzwoń na Nowogrodzką. Wielka kariera przed Tobą ...
No właśnie kolego... Ty się lepiej zastanów - czy chcesz być następnym, którego knyp obrzuci wszystkim co byłeś uprzejmy zacytować :) Na pewno byłoby Ci przykro, nie? Że taki mędrzec, taki inwestor niewątpliwie wiodący, taki przy tym wszystkim krasomówca przecież - jakby ciut szorstko traktuje Cię na wspaniałym bankierowym forum... ;)))
Dnia 2023-02-08 o godz. 16:39 ~ToranagaSan napisał(a): > Adresatem był kowal. Chcesz być następny?
buahaha :-))) Chciałeś mnie postraszyć, czy rozbawić ? Gdy się ma potencjał do walki w kisielu, nie należy machać piąstkami. Bo zawsze można trafić na faceta z MMA :-(. W każdym z nas siedzi świnia. Nie wypuszczaj tej mojej - bo możesz się zdziwić, jak Putler z Kijowem ...
Kolego Ad, proponuję dość istotne doprecyzowanie w powyższej kwestii. Skoro już zdobywasz się na takie spostrzeżenie - to spróbuj być jeszcze bardziej spostrzegawczy... ;) Wówczas zapewne zauważysz, że wszystkie moje szorstkie wpisy są jedynie reakcją. Reakcją na prawdziwie obelżywe wyzwiska pod moim adresem wypisywane przez toraknypka oraz innych trolli. Spróbuj znaleźć chociaż jeden mój uszczypliwy wpis skierowany do Ciebie, do Lecha, do Maksmina czy innych kolegów akcjonariuszy... :)
No no, Kowal pisze o spadkach. Czyżby fundamentalnie się coś zmieniło? Weksel był fikcją? Program motywacyjny dla prezesa (pamięta ktoś jeszcze o nim?) nie spełnia swojego zadania? Czy jednak BAH to taka spółka gdzie nikt nic pewnego nie wie, i wszystko przyszłości (łącznie z wieloletnią flautą na kursie) może się wydarzyć? Jeśli to ostatnie, to mam w portfelu np. JSW, gdzie nawet gotówka na kontach wpływa negatywnie na notowania. Tzn im jej więcej, tym spółka niżej stoi. Ot taki fenomen być może charakterystyczny dla naszego parkietu.
Dzisiejsza kapitalizacja BAH to 19 mln złotych, czyli 5 salonów 2 weksli za 17mln , wielu samochodów , części i kapitału ludzkiego. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Podałam przykład JSW które ma gotówki sporo więcej niż kapitalizacji. Bach może mieć i 10 salonów, ale cóż z tego? Zamienisz swoje akcje na taki salon? Albo przynajmniej na jednego Land Rovera z owych salonów? Jak spółka nie płaci dywidendy, ma głównego akcjonariusza który nie boi się wrogiego przejęcia, to wskaźniki c/z, czy c/wk mogą być na absurdalnie niskich poziomach. I na nich trwać, bo po co ktoś miałby ciągnąć kurs do góry?
Rynek nie toleruje absurdu jeżeli coś jest za bezcen to dlaczego tego nie kupić . Jak ma jeszcze spaść to możemy zrobić zrzutkę i wykupić tą cała firmę .
Czy naprawdę piszę niejasno? Baha nie da się wykupić. Skupisz w obecnych cenach najwyżej kilka %. Potem będziesz musiał brać wyżej. Od trzech lat, jak widać nie ma na to chętnych. A tak z innej beczki, kto to jest ów pan Dębkowski Mariusz, posiadający pakiet 5% akcji?
To taki drugi Koval, Maxmin, Ad czy Tadek niejadek, który wierzy w spółkę. Tylko tamten nadziobal cichaczem jak kura po ziarenku 5% a kowal okopany trzyma swoje status quo i czeka na zbawienny kurs powyżej 5 zyla
No proszę... Jaki interesujący dyskurs się wywiązał ;) Dodam tylko dwa sprostowania może : -MD faktycznie może aktualnie posiadać 5%, ale równie dobrze może mieć już nawet 9,99% (oczywiście cichaczem nadziobane ;))) -owe 5zeta to nie żaden zbawienny kurs, tylko poziom od którego zaczyna się rozmowa o cenie godziwej - oddającej prawdziwą wartość spóły i jej majątku.
Kowal, nie zaczynaj znowu dyskusji o wycenach, bo moje są inne. Zresztą nie wiem, czy możemy w ogóle przy akcjach mowic o cenie godziwej. Raczej twarde wyceny mają tu zastosowanie bardziej niż godziwość. 5 zyla niezla cena, choć i tak wielu byloby w dalszym ciągu pod woda