• Wybory do RN Autor: ~TooSmallToCare [89.64.0.*]
    Jednym z celów na którym powinno zależeć małym akcjonariuszom jest wprowadzenie swojego człowieka do Rady Nadzorczej. Za https://adamusrafal.pl/wybor-czlonkow-rady-nadzorczej-w-drodze-glosowania-grupami 

"Do wyboru rady nadzorczej w trybie głosowania grupami potrzebny jest wniosek akcjonariuszy jak również jednego akcjonariusza reprezentujących co najmniej 20% kapitału zakładowego (cały kapitał). Głosy akcjonariuszy mogą być sumowane celem uzyskania poziomu 20% kapitału zakładowego. Uprawnienie, o którym mowa w komentowanym przepisie może być realizowane indywidualnie lub łącznie."

Czy do złożenia wniosku owe 20% musi być "wewnątrz" Porozumienia, czy może być to zrealizowane w postaci łącznego wniosku Porozumienia + pozostałych niezależnych akcjonariuszy? W obecnej chwili posiadam zbyt małą ilość akcji by przystąpić do porozumienia, ale z chęcią pomogę wprowadzić niezależnego człona RN na następnym WZA. Myślę że jest trochę osób które są w podobnej sytuacji, a myślą podobnie :)

pozdr TSTC
  • Re: Wybory do RN Autor: ~Berni [213.189.45.*]
    Też pomogę jeżeli trzeba, mam 1000 akcji, nie przyjadę na WZA ale mogę napisać jakieś pełnomocnictwo
  • Re: Wybory do RN Autor: ~Viking [46.204.104.*]
    Famur zmienia nazwę ....u nas nawet nie chce pomyśleć jak powinna ona brzmieć ....na MOJu wystarczy zmienić tylko na MÓJ...i wszystko będzie jasne
  • Re: Wybory do RN Autor: ~spek [45.85.11.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wybory do RN Autor: ~Mario [146.70.108.*]

Teraz spekuła gra SWALLET
[x]
FASING 0,83% 12,20 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.