Bo to nie piekarnia Włodku, że w nocy upieczesz bułeczki, a rano sprzedasz. A Prefa to jeszcze osesek, na ten moment dużo inwestują, ale przyjdzie taki czas, że posiane ziarno da obfite plony...
Jak widac akcje sa w mocnych rekach i nikt nie wywala ich. Tutuaj dopiero zaczyna sie prawdziwa jazda. Zobaczymy jak im pojdzie sprzedaz mieszkan w do spolki corki PFMedical - Rynek Najmu Instytucjonalnego.
Wszystko dopiero przed nami. A mielismy juz pokaz sily tego papieru :-)
Dnia 2023-01-08 o godz. 12:46 ~Janusz_Spekulacji napisał(a): > Włodek panikuje, bo nie zdążył wsiąść do rakiety i został na wyrzutni, > a teraz chce byśmy po niego zawrócili.
Nieprawda. Nie panikuję, sprzedałem wszystko po 40 zł chociaż mogłem po kilka zł więcej i mam tylko obiecane akcje nowej emisji. Skonsolidowany raport finansowy pokazuje że wartość księgowa na akcję za III kwartał 2022 to minus 31,15 zł. To tak jakby za każdą posiadaną akcję trzeba by dopłacić ponad 30 zł! Poprzednie kwartały też wykazują ujemną wartość księgową. Wskaźnik ogólnego zadłużenia 1,191 Trudno znaleźć gorszą spółkę z sektora budownictwa. To moja opinia. Proszę się nią nie kierować przy decyzjach inwestycyjnych. Życzę wszystkim powodzenia na giełdzie.
Dzieki Wlodku za zyczenia. Okazales sie slabym ogniwem, ale to juz Twoja sprawa.
PS. Jesli patrzylibysmy na wszystkie wskazniki to polowa spolek nie powinna byc notowana na NC, ale to jest wlasnie NC. Jest ryzyko, jest zabawa i potencjalnie duzy zysk. :-)
Dnia 2023-01-09 o godz. 10:30 ~Pytanie napisał(a): > Dzieki Wlodku za zyczenia. Okazales sie slabym ogniwem, ale to juz Twoja sprawa. > > PS. Jesli patrzylibysmy na wszystkie wskazniki to polowa spolek nie powinna byc notowana na NC, ale to jest wlasnie NC. > Jest ryzyko, jest zabawa i potencjalnie duzy zysk. :-)
Myślę że wyjście z inwestycji na której się zarobiło przy negatywnej ocenie stanu bieżącego spółki to nie słabość tylko realizm. Każdy ma jakiś tam próg ryzyka. Wskaźniki są także po to by ocenić stan spółki a tym samym ryzyko dalszego inwestowania w jej walory. Przy okazji: popatrzyłem sobie rano na wykaz dzisiaj spadających spółek, od Vakomtek -15% do PGFGroup -4%, razem 20 spółek. Wśród nich było 17 z ujemnym wskaźnikiem c/z. To daje do myślenia ...