Dnia 2022-12-06 o godz. 12:37 ~Piotrula napisał(a): > To jak wskakujesz to skup 190k akcji ktorymi ktoś blokuje cene bedzie szybciej hehe :)
Nie 190k a 120k akcji ktoś chce po 6,20 zł sprzedać. https://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/VIN Ciekaw jestem czy ktoś się na to pokusi, a jeśli tak, to czy dzięki temu choć trochę zbliżymy się do 7,00 zł...
120k na ten moment w nieukrytym zleceniu. Wczesniej wystawial rowno 190k akcji na sprzedaz ktore byly w arkuszu, teraz jest tylko 120k. ale cena nie dochodzi i tak do tego zlecenia bo ktoś systematycznie zbija ją 6,10 zł co widać od kilku dni, czy to ta sama osoba nikt ci nie powie ale sytuacja jest dość "specyficzna" a kto rozumie jak działają mało płynne spółki to sam może wydedukować co się tu dzieje ;)
Pomyśl jaki cel miałoby wrzucanie 190k akcji na arkusz na takiej niskiej płynności, gdyby ktoś chciał to serio sprzedać zapewne zrobiłby to po za giełdą. A teraz pomyśl skoro nie chce tego sprzedać to jaki jest cel wrzucania tego zlecenia na arkusz. Dodatkowo nawet gdyby chciał serio zrzucić taką ilość akcji raczej nie robił by to przy cenie 6-6,2 zł. Pozdro
Dnia 2022-12-06 o godz. 14:46 ~Piotrula napisał(a): > 120k na ten moment w nieukrytym zleceniu. Wczesniej wystawial rowno 190k akcji na sprzedaz ktore byly w arkuszu, teraz jest tylko 120k. ale cena nie dochodzi i tak do tego zlecenia bo ktoś systematycznie zbija ją 6,10 zł co widać od kilku dni, czy to ta sama osoba nikt ci nie powie ale sytuacja jest dość "specyficzna" a kto rozumie jak działają mało płynne spółki to sam może wydedukować co się tu dzieje ;)
Dziś temu komuś udało się wywalić 30k akcji, a więc krok po kroku zwija manatki... Ciekaw jestem czy to któryś z fundów (nie za wiele ich i tak w akcjonariacie) czy jakiś pierwszy lepszy grubas stracił cierpliwość.
swoją drogą przypominam sobie jak przynajmiej 11 lat temu prezes mówił ze 10 złoni to jest dlatej spółki niedowartościowania wtedy dogadali się z bośem i wyceniał wos na 12 podciągneła wanda dorwali durny fund i już do do dzisiaj jest w akcjonariacie ach jaki pech .
patrze ze każdy wpis jest nieżle monitorowany jeżeli napiszesz coś nietak jesteś nieżle przykrytyy przez najemców a zresztą cały banan to jeden gang olsena a ja jestem za opcją bandy i wandy.
amator coś tak sie uper przy tej cenie jest jeszcze 5.2 ewentualnie 4.2 i tak to nie twoje pśiniądze po tych cenach znalazło by sie kilku amatorof żeby sobie uśrednić.