• Hłehłe MC Moska bul bul tonie Autor: ~Lolo [188.147.4.*]
    A taki miał być boum na bułeczki
  • Re: Hłehłe MC Moska bul bul tonie Autor: ~Zyga [213.5.254.*]
    Ja bym tak z tym tonięciem nie przesadzał, Moska to nie Titanic. Poza tym dosyć ciekawe jest moim zdaniem, kto kupił prawie pół miliona akcji po 30 groszy w Poniedziałek 28.11? Leszcze tego nie kupiły, więc musiał to być jakiś cwaniak znający temat. A może chodzi o wynik pod podatek?
  • Re: Hłehłe MC Moska bul bul tonie Autor: ~Zyga [213.5.254.*]
    Dodam jeszcze, że kolejne wielkie zdziwienie robi komunikat na stronie Mr Hamburger o wielkim otwarciu placówki w centrum Katowic w dniu 3.11.2022r. Wszystko to jest niezrozumiałe.
  • Re: Hłehłe MC Moska bul bul tonie Autor: ~Zbyniu [62.212.64.*]
    Kolego zapytaj lepiej kto to kupil?
    Pewnie sprzedał to gruby komuś nieświadomemu. 0,5mln akcji to prawie niemal pół ff akcji. Normalnie grubasy by przerzuciły taki pakiet poza sesją pakietówką.

Co do otwarcia lokalu 5 stycznia w Katowicach proponuje zapoznać się z informacjami ze spółki, bo takowe istnieją:

https://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/to-koniec-mr-hamburger-znana-siec-fast-food-z-woj-slaskiego/ar/c3-9110397

"Skąd więc pomysł na otwarcie kolejnego lokalu? Okazuje się, że to decyzja poprzedniego Zarządu. Dobra lokalizacja miała podnieść wyniki, tak się jednak nie stało. Już po kilku dniach stwierdzono, że wyniki finansowe nowej lokalizacji nie są zadowalające."

Ponadto jak nie jesteś ze Śląska, gdzie MR Hamburger ma niemal wszystkie lokale i skąd pochodzi, to również sa artykuły o kolejnych zamykających się lokalach innych firm w galeriach czy innych lokalizacjach. Są to lokale z gastronomią, które czesto mają długą historię i swoich stałych klientów, co jednak w dzisiejszych czasach dużych podwyżek od energii po spożywkę nie ma przełożenia i nie jest zaletą.

"smutna informacja dla miłośników fast foodów z Bielska-Białej. Grzeszny Kebab - zdaniem wielu najlepsze miejsce z przekąskami w tym mieście - został zamknięty w dotychczasowej lokalizacji."

W biznesie nie ma sentymentów. Liczy się rachunek ekonomiczny...

• Re: Hłehłe MC Moska bul bul tonie Autor: ~Żyd [185.185.132.*]
    Czyżby zapowiadał się mariaż z Adatex? Krzysiu powinien coś wymyśleć, trzymam kciuki.

Zmiany w składach organów Spółki
    EBI: Raport bieżący 16/2022 01.12.2022 15:38:44
    A​D​X​_​R​o​b​e​r​t​_​K​i​j​a​k​_​Ż​y​c​i​o​r​y​s​.​p​d​f​   S​y​l​w​i​a​_​K​i​j​a​k​_​ż​y​c​i​o​r​y​s​.​p​d​f​  
    Zarząd Adatex S.A. z siedzibą w Dąbrowie Górniczej (poprzednio Adatex Deweloper S.A.; dalej: Spółka) informuje, iż w dn. 1 grudnia 2022 r. Pan Robert Kijak złożył rezygnację z pełnienia funkcji Przewodniczącego oraz z członkostwa w Radzie Nadzorczej Spółki ze skutkiem na koniec 1 grudnia 2022 r. Jednocześnie w dn. 1 grudnia 2022 r. Rada Nadzorcza Spółki podjęła uchwały w sprawie:
    - odwołania ze skutkiem na koniec 1 grudnia 2022 r. Pani Sylwii Kijak z pełnienia funkcji Prezesa Zarządu oraz z Zarządu Spółki,
    - powołania od dnia 2 grudnia 2022 r. Pana Roberta Kijak do Zarządu Spółki, w tym do pełnienia funkcji Prezesa Zarządu,
    - powołania – w drodze dokooptowania - Pani Sylwii Kijak do pełnienia funkcji Członka Rady Nadzorczej.

W załączeniu Zarząd przekazuje informacje, o których mowa w §10 pkt 20) Załącznika nr 1 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, dotyczące powołanych w dniu dzisiejszym osób.

Podstawa prawna: §3 ust. 1 pkt 7) Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Sytemu Obrotu “Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect”.
  • Re: Hłehłe MC Moska bul bul tonie Autor: ~Maja [5.173.130.*]
    A po co mariaż, jak Adatex też jest na giełdzie?
    Kijak z żonką już w nowych miejscach pracy. Tak to jest, jak kółko wzajemnej adoracji bierze się za biznesy
  • Re: Hłehłe MC Moska bul bul tonie Autor: ~Grzegorz [190.2.138.*]
    Kijak kupił akcje Hamburgera od założycieli firmy po 32 grosze. Wydawało mi się to bardzo tanio, ale z tego co teraz widać, to chyba dobrze sprzedali. A co pan Moska i jego przyjaciel z Bielska pan Sobik zrobią z 5 360 485 szt. akcji, to jest na razie wielka niewiadoma.
  • Re: Hłehłe MC Moska bul bul tonie Autor: ~Maja [31.135.199.*]
    Nie chce mi się sprawdzsc, ale jak znam życie to mogę przypuszczać, że wzięli je w emisji po 10gr., więc dla Moski to na waciki.
    Pewnie więcej już dołożył do biznesu przez te lata, więc bardziej opłaciło się zapewne odciąć, niż reanimować dalsze lata, gdzie czasy zapowiadają się coraz chudsze
  • Re: Hłehłe MC Moska bul bul tonie Autor: ~leszcz [89.39.107.*]
    Ja trzymałem akcje MRH przez kilka lat i po uwzględnieniu, że obecnie maja wartość zero, straciłem na nich 4 tysiące zł. Ale to moja wina, bo przecież trzeba być durniem, żeby nie przewidzieć że skoro przez politykę PIS padają zdrowe firmy, to taka paść jak Hamburger padnie w pierwszej kolejności. I ja to wiedziałem, ale myślałem że spekula zrobi na niej jakiś większy ruch, żeby wcisnąć akcje leszczom. Ale nie zrobili, więc kicha. Na szczęście na innych papierach zarobiłem, więc skakać z okna nie będę :-)
  • Re: Hłehłe MC Moska bul bul tonie Autor: ~Johny [37.19.221.*]
    Ostatnia emisja akcji MRH była w 2021 roku i cena emisyjna była 1,00 PLN. Wcześniej też nie było żadnych emisji po 10 groszy.
  • Re: Hłehłe MC Moska bul bul tonie Autor: ~RS [37.109.33.*]
    31.12.2023 publikują zaległe raporty plus Górski powołany na prezesa, spółka wraca do gry.
[x]
HAMBURGER -18,42% 0,31 2025-11-12 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.