na debiucie w polowie marca bylo 11,50…potem straszny marazm i tak naprawde jedna transakcja za 1tys zl hustala kursem
Niedzielni inwestorzy kupowali po 10zl a jak nie zarobili w tydzien 20% to sprzedawali po 9,50…i tak w kolko
Jak weszly obroty 20-30tys+ to ruszylo w gore, a jak ponad 100tys to od razu kilkanascie %
straty od debiutu prawie odrobione, spolka robi swoje, jest coraz bardziej znana, ma dobre relacje inw
Scope wczoraj wlal optymizm i wiele osob sie dobrze skeszowalo - szukaja nowych dobrych spolek a taka jest SDS
Skoncza sie wakacje i marazm na GPW, wroca nastroje, spolka bedzie robic swoje zgodnie z planem, pojawia sie obroty po 100tys zl dziennie to od razu widac trend co sie bedzie dziala
Patrzac na zlecenia w systemie to malo trzeba aby tu szybko bylo x2
Ale trzeba pamietac ze to spolka dlugodystansowa, nie na 2tyg
Miałem właśnie pisać, że wakacje też powodują pewny marazam. Generalnie nie holuje straty, tutaj miałem nawet 30% swojego czasu ale na jakich obrotach, sam kilka razy kupiłem kilka akcji aby zamknąć na plusie. Niedzielny inwestor. Poczekajmy aż duży ruszy na zakupy
I jeszcze dodam, że wg mnie to ktoś ewidentnie chce aby to urosło o kilkanaście %, walczy o to kilka dni. Myśle, że dużo powie jutrzejszy dzień, bo walczymy o tyg świece. Oby komuś starczyło momenty i niech zamknie na zielono.
Pewnie troche narodu po sukcesie Scope (powychodzili na duzej gorce) szuka czegos podobnego na dluzsza mete (perspektywa zwrotu x kilka)
Pamietam jak Scope sie bujal przez 2-3 lata wokol 15zl a potem jazda pod 200zl. Podobnie bylo z Selvita (dzis Ryvu) ktora jak byla na NC tez sie bujala w kolo komina a potem x10
Im wiecej malych inwestorow dolaczy tym lepiej, duzi kupujacy sie predzej czy pozniej pojawia.
Wazne aby SDS wszedl w obroty pod 100tys zl codzinnie - wtedy mozna mowic o jakiejs wadze ruchow na akcjach
Kasa sie predzej czy pozniej skonczy a oni od poczatku mowili ze bedzie emisja - jak sie dobrze wstrzela z czasem to bedzie git (obstawiam ze celuja pod 15-20zl)
Tak wspominali o emisji, ale jak kurs akcji będzie atrakcyjny dla obecnych , czy coś w tym stylu. Sądzę, że taniej nie puszcza niż 10, ale nie wiem:) kapitał mają zabezpieczony na badania, później zobaczymy.