Przez ostatnie 3 lata reinwestowanie w Eurotel to była moja jedna z najlepszych inwestycji. Dolozone i w tym roku, na pierwszej dywidendzie mam juz ponad 2x pieniądze.
Moze spółka powinna uchwalić skup własny akcji? Wtedy (czesciowo) zamiast dywidendy byłby skup, długoterminowi jak ja nie płaciliby belki od dywidend a przez umorzenia akcji wartość pozostałych szła by w górę. Ktoś ma tu na tyle duzo akcji zeby mogł zgłosić taki punkt zarządowi???
Tutaj skup akcji nie jest potrzebny , jest to spółka typowo dywidendowa i miejmy nadzieje że taką zostanie . Zarząd ma sporo akcji i zależy im na spółce aby były zyski
Powinni wyplacac dywidendy i równocześnie skupować akcje. Akcje są bardzo tanie, po skupie akcji będzie miej, wiec dywidenda / akcje będzie wyższa. Taki zabieg trwa rok-dwa ale w dugim terminie buduje wartość akcjonariuszy.
To mala spolka z niska plynnoscia. Malymi pieniadzmi mozna latwo manipuliwac cena akcji.
Spolka jest ok. Ma dobre wyniki. Dzieli sie zyskiem. Jednak przez mala plynnosc nie zwiekszam jej udzialu w moim portfelu.