Ktoś po 11:30 kupił 1500 akcji, czym podbił kurs na +6%, po czym od razu ktoś transakcją na jedną akcję zbił od razu z powrotem na +1%... W każdym razie, "gra" (wszystko wskazuje na to, że to gra nowych właścicieli) trwa w najlepsze. Pytanie tylko, w którą stronę to wszystko pójdzie i jak długo przyjdzie Nam czekać na jakieś konkretne informacje co zamierzają nowi właściciele zrobić ze spółką.
Tylko ja to zauważyłem, że ktoś sobie tutaj "nieśmiało" skupuje pakietami akcje naszej perły? https://www.biznesradar.pl/transakcje/ATC-CARGO#1d_lin_lin Zerknijcie sobie na transakcje w tych porach: 03.06.2022 15:50 02.06.2022 15:50 01.06.2022 11:34 01.06.2022 09:00 A i warto zauważyć, że kurs z 10,35 zł wrócił już powoli na 12,00 zł.
Przy tych wskaźnikach i prognozach jest po prostu tanio. Tak jak pisałem gdzieś, fundamenty nie uległy zmianie. "Dywidendziarze" się zawiedli i opuścili pokład, zrzucając kurs. Powoli wracamy - mam nadzieję - na normalne tory :-)
Kupuje codziennie po ok 350 akcji bo wtedy place minimalną prowizję. Jak każdy kupi codziennie za symboliczne xxx PLN, będziemy zabezpieczeni. Aż tyle akcji nie mają na słupach żeby uwalac
Dnia 2022-06-01 o godz. 11:42 ~tomaslfc14 napisał(a): > Ktoś po 11:30 kupił 1500 akcji, czym podbił kurs na +6%, po czym od razu ktoś transakcją na jedną akcję zbił od razu z powrotem na +1%...
Mr. "Jedna akcja" znów w akcji :) Najpierw kupił ponad 100 akcji po 10,70 zł, a potem od razu sprzedał PIĘĆ akcji, by zrzucić kurs na 10 zł xD
PS. Bez przejścia na GPW ciężko będzie tutaj poschodzić z haków tym, którzy mają średnie ceny zakupu akcji powyżej 12 zł. Tak, wiem; absurdalnie to brzmi w przypadku tak dobrej, dochodowej, rozwijającej się spółki z niską wyceną giełdową (C/Z=3,3), ale niestety bananowe NC to bagno, na którym zarabiają tylko cwaniaki. A taka banda właśnie dorwała się do tego waloru... :/