• Nowy hype na horyzoncie? Autor: investormk [178.239.166.*]
    Zacząłem skupować akcje BBI.
    Czynniki prowzrostowe:
    - skrajnie negatywny sentyment (dzieciaki już nie wierzą w 100zł, słabe ręce wytrzepane, nikt już nie nagrywa filmów o akcjach ekipy)
    - spadek 78% od szczytów
    - dodruk akcji już dawno w cenie (w tej chwili kapitalizacja ok. 260 mln zł, dużo ale może być więcej wg mnie)
    - za niedługo oficjalne połączenie, zmiana nazwy BBI na EKIPA

Czynniki prospadkowe:
    - ogólnie słaba sytuacja na rynkach, kryzys
    - rozpad ekipy, mniejsze zainteresowanie ich filmami

Mimo wszystko gram pod nowy hype po zmianie nazwy spółki. Pewnie znowu zaczną więcej mówić o akcjach w filmach.
  • Re: Nowy hype na horyzoncie? Autor: ~Takietam [77.254.67.*]
    Pytanie od laika, wiem wszystko o emisji Ekipy jest widomo od dawno, ok, to nie emisja, bbi, ale prosze o info
  • Re: Nowy hype na horyzoncie? Autor: ~ArTi [5.57.194.*]
    Nic nie zrozumiałem z twojej wypowiedzi : /
  • Re: Nowy hype na horyzoncie? Autor: ~laik [37.225.55.*]
    Ucieło wpis … Ekipa zrobiła swoją emisje, dla swoich akcjonariuszy gdzie akcje są czy będą po 6,8, za 3 akcje Ekipy pożniej kazdy dostanie 1 akcje BBI, czyli jedna akcja BBI powinna być w warta jak wnioskuje z minimum 20,4 żeby akcjonariusz Ekipy nie stracił?
  • Re: Nowy hype na horyzoncie? Autor: ~Laik [37.225.56.*]
    Sorki juz mam „W ramach emisji połączeniowej BBI wyemituje 36.707.460 szt. nowych akcji serii F, których cena emisyjna została ustalona na 6,87 zł za sztukę, a każdy z dotychczasowych akcjonariuszy EKIPA HOLDING otrzyma jedną nową akcję w zamian za trzy dotychczas posiadane akcje tej spółki.”
    No dobra, cos wiadomo, ale po ile obejmowali swoje akcje akcjonariusze Ekipy nie wiadomo, pewnie, ze sporym dyskontem, żeby nam tu podaży nie zrobili, jak brali je strzelam po 1,5 zł a teraz dostaną jedna akcje za 6,8 to maja przestrzeń 2,3 do realizacji zysku co daje ok. 153% zwrotu z inwestycji, no i fajnie, ja wiem słyszałem o lockup-ch na akcjach zarządu E ale nie na akcjach akcjonariuszy E wiec, generalnie tak to widzę. Pisze to po to, żeby samemu i Was poinformować, że E musi naprawdę sie postarać żeby to wygenerować popyt, bo podaż może cisnąć po debiucie. Mam te akcje, bo mam nadzieje, że popyt wygra z podaż w długim terminie
  • Re: Nowy hype na horyzoncie? Autor: ~Rafał [37.248.173.*]
    Nie che mi się szukać, ale było napisane, że po połączeniu będzie zawarta umowa lock-up. Czyli nie będą mogli sprzedać akcji przez rok -półtora. Przeraża mnie to, że ludzie wypowiadają się masowo nie czytając oficjalnych pism
  • Re: Nowy hype na horyzoncie? Autor: ~czeskipodarunek [83.22.74.*]
    Jaka jest pewność, że większościowi udziałowcy, czyli mający ponad 70 % udziałów nie zwołają NWZA i nie zmienią zasad lockup-u
  • Re: Nowy hype na horyzoncie? Autor: ~ArTi [5.57.194.*]
    Nie po to wchodzą na giełdę żeby ci sypać akcjami, od początku wujas mówił ze cala ekipa ma zamiar nie sprzedawać akcji. Niech wejda w koncu pod swoja nazwą i pokaza co tak naprawdę robią, co ukrywaja jeszcze, jakie liczby dadzą radę wykręcić.
    Najgorsze będzie czekanie na wpis do KRS, zaraz niecierpliwcy znów zaczną sprzedawać
  • Re: Nowy hype na horyzoncie? Autor: ~Troll [31.179.123.*]
    Nie pisz po pijaku.
  • Re: Nowy hype na horyzoncie? Autor: ~Troll [31.179.123.*]
    Graj, graj, miło będzie popatrzeć jak tracisz.
[x]
EKIPA -2,80% 1,39 2025-11-28 16:17:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.