• Wezwanie - skup akcji. Autor: ~Ja [31.60.69.*]
    Kto z dużych graczy odda akcje w wezwaniu? Wszyscy?
    Jak myślicie?
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~Kret [188.146.196.*]
    Było to poruszane . Oczywiście że wszyscy to jest formą dywidendy. Cena jest ustalana właśnie tak aby zrobili to wszyscy.
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~xxx [89.64.101.*]
    Ci co sprzedali poniżej 9 zł to dzisiaj plują sobie w brodę.
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~cpd [91.223.64.*]
    no ponizje 9 to juz raczej nie wroci :)
    nie uklepia stabilne 10
    i ,,,
    moze 26.04 luka!
    *niech
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~Ja [31.60.69.*]
    14-15 zl przed Walnym.
    Teraz klepanie kolo 10
    Przecież żadnego wezwania nie będzie . Familiar skąd on się tu wogóle wziął ? Nie on będzie dyktował warunki. Wracamy na 7 tam jest konsensus . To co teraz jest to jakiś wybryk spekulacja ....
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~xxx [89.64.100.*]
    Nie kupiłeś tyle ile chciałeś to przynajmniej nie wprowadzaj ludzi w błąd, trochę przyzwoitości.
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~dolar [46.204.81.*]
    Kret - a jaki masz/miałeś target w posiadaniu akcji przed uchwała o skupie ??
    Dzis na koniec dnia ktoś sypnal do 9,5 i dodatkowo postawił 10tys szt po 9,5 zł...
    Nie wiem czy to drogo czy nie ale można było sporo kupić.
    Ktoś to kupował bo zostało rozebrane w całości. Zlecenie nie uciekło tzn nie zostało zdjęte.
    Kupić taniej raczej mało realne tzn może coś tam wpaść ale raczej już w niedużych ilościach, bo po 7 zł to te akcje chodziły już wiele miesięcy i kto chciał ten mógł kupić praktycznie każda ilość i trzymać.
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~hantlownik [83.7.124.*]
    No nie do końca. Ja zbierałem przez 4 miesiące i udało się uzbierać tylko 5k po 7zł. Cel był 7,5k.
    Czekalem od jesieni. Po 7 kupowałem można było brać tak. Sprzedałem gdzieś początkiem marca. Powody inne niż zniechęcenie czy brak wiary ,to było niezależne od rynku. No i te familiary mnie zaskoczyły, zły byłem że w taki czas trafiłem. Udało się kupić trochę zaraz po infie okolice 8.5 trochę teraz i trochę. chętnie dokupie ale do ceny gdzie widzę sens i spory potencjał. Mnie ten skup przekonuje kupuje go dużo bym zainwestował w to przy cenie odpowiedniej. No ale moge możemy się mylić. Dla mnie ważne jest nie tracić nie kupił bym na giełdzie obecnie za wiele, interesują mnie właśnie takie manewry jak tu wezwania i tym podobne.
    Działam na korzyść wszystkich. Na innych spółkach żeby zarobić ważni są kupcy i wycena rynkowa i się zarabia. Tu pieniądze płaci spółka więc niższa wycena to większy zarobek...
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~Cpd [5.173.40.*]
    Czyli sprzedałeś po 7, odkupujesz drożej i chcesz żeby spadło i to niby jest na naszą korzysc:) No to z całym szacunkiem Kret dla Twojej wiedzy i orientacji w spółce to tu akurat bladzisz:)
    No tak właśnie było. Jeśli ktoś czeka na wezwanie bierze te 24 to jakie znaczenie ma obecna cena , im niżej tym lepiej można dobierać czy źle myślę? Jeśli ktoś by chciał teraz wysokiej ceny żeby sprzedać od razu nie ponosić ryzyka nie czekać na skup to niczym się nie różni kibicując wysokiej cenie od drugiej strony. Do tego to luźne rozmowy może 5 drobnych forumowiczów nie ma to kompletnie przełożenia na cenę.
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~xxx [89.64.98.*]
    Do walnego parę dni, więc ciężko będzie kupić taniej, nie ma zbytnio chętnych do sprzedaży.
    kret, kupuj i nie marudz, i tak zarobisz skoro masz takie rozpoznanie :)
    my tez sie czaimy ale cieko zeby to mialo juz spac
    W tamtym roku o tej porze odwołali walne w sprawie umorzenia akcji. Było ich 33 procent i do następnego skupu trzeba by było czekać do umorzenia akcji. Ale była kasa chcieli brać pieniądze tu i teraz więc postanowili zmienić uchwałę o skupie. Zrobili skup do 66 procent. W raporcie jest napisane że jeśli tylko będzie to możliwe to będą następne skupy. Oczywiście do tej pory nie było to możliwe ,nie można już przekraczać 66 procent akcji w spółce . Więc umorzenie akcji uchwalili na Jesieni. No i to trwało do marca dopiero w marcu sąd to zarejestrował i otworzyła się możliwość dalszych skupów. No i nie minęło kilka dni i już jest wniosek o skup. Czekali tylko na umorzenie z tym skupem . Nic nie robili z gotówką chcieli ją jak najszybciej wypłacić wszak traci na wartości wcześniej się technicznie nie dało więc jest rejestracja umorzenia i natychmiast jest wniosek o skup na osobnym walnym nie czekają nawet na walne coroczne sprawozdawcze palą się do gotówki takie jest moje zdanie. Jedna nutka niepewności to wnoszący , on tu chyba nie rządzi ale zapewne nie robił tego sobie ot tak bez uzgadniania. Mi w tej cenie nie bardzo się już kalkuluje kupować . Liczyć na jakieś pozytywne cuda w raporcie to już trochę ryzyko.
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~dolar [188.147.100.*]
    hantlownik
    - jakim cudem trafiles tylko 5k przez 4 m-ce, skoro w samym marcu 2022 przeszlo przez rynek 5% wszystkich akcji spolki, ktore stanowia az 15%FF - wyglada na to, ze raczej czekales na opad ceny (nie wiem do jakiego poziomu, skoro nawet 24.02 cena nigdzie nie spadla - to byl jasny sygnal co i jak).
    - dlatego nie zgadzam sie z Toba ze trudno bylo kupic ile sie chcialo ...Twoj target 7,5k mozna bylo wyrwac na jednej sesji i to bez podnoszenia kursu. Natomiast przez 4 m-ce mozna bylo uzbierac ilosc liczona juz w % calosci akcji a nie kilka K
    - no trudno masz ile masz i to musi wystarczyć

Kret
    - dzieki za szczere info (przynajmniej ja je tak odbieram) - grunt aby decyzje ktore podejmujemy i przekladaja sie na ruchy ktore robimy (kupic/sprzedac) byly wylacznie nasze, bo ostatecznie tylko z takimi decyzjami jesteśmy w stanie stanac przed lusterm i powiedziec sobie, ze to moja decyzja i juz.
    - zgadzam sie z Toba ze obecny poziom ceny jawi sie jako troche wysoki (jednak tylko dla tych co maja ten papier no jakos tak do 8zl)

... ale ale ... jezeli uchwala bedzie na TAK to obecny poziom jest jednak nadal bardzo niski, bo w ciagu 2 tyg mozna trafic lekkie 40% ... a sa jeszcze tacy ktorzy nie kupili tyle co chcieli, spoznili sie calkowicie, utkneli z kasa gdzie indziej itp przypadki ...

Dzis ktos ladnie podchodzil i czyscil do ceny to co stalo ... Dlatego mysle ze jest jeszcze miejsce cenowe aby przed NWZA byl sens podjac ryzyko i kupic w cenie na dwie cyfry ...
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~Brandi [93.157.112.*]
    Koledzy zawislem na 11 i będe usrednial za 8. Teraz to sztuczna podbitka. Ulalal
    Dziś dam 2k po 9.8...możesz mi sprzedac
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~hantlownik [188.147.35.*]
    Nie uzbierałem do 7,5k bo jak wlazł putin to przestałem dobierać cokolwiek. Liczyłem ze spadnie poniżej 6,5 zł na fali paniki i się przeliczyłem... Każdy kto umie liczyć, wie do jakiego poziomu zbieranie to czysty zysk. Kret już policzył i zaczyna coś szamanić
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~Przyczajony [89.67.84.*]
    Zasadnicza kwestia, to ile w uproszczeniu aktywów netto zostanie po skupie i umorzeniu akcji na akcje pozostające.
    Policz sobie..każdy chce gotowców.. a wszystkie odp są na forum od dawna
    Dolar miał rację. Po 7 można było siorbac do woli..to teraz albo Fomo albo z prawej..jak skup przejdzie o cena do 12 to okazja...ale nikt tej pewności nie zapewni
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~hantlownik [46.204.56.*]
    To popatrz sobie na arkusz zleceń od grudnia do marca. Jedno zlecenie na 700 szt za 6,95 wisiało mi prawie miesiąc. Po 7zł mogłeś siorbać do woli jeśli na inwestycje przeznaczasz tyle ile oszczędzisz na kuponach do biedry. Zresztą sam wystawiłem 1k po 7zł, bo akurat potrzebawałem na spłatę raty. Poszło w jeden dzień i potem wisiałem ze zleceniami po 6,9 żeby odkupić taniej ^^
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~Celtic [5.173.49.*]
    Jak mam podejrzeć historyczny arkusz? Ale masz racje..sprzedałeś po 7 mogłeś odkupić po 7, sporo się mieliolo..powodzenia w gonieniu pociągu...zostały 5 sesji i 25.04 po sesji będzie wiadomo
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~Xxx [89.64.99.*]
    W przyszłym tygodniu min 15 zł
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~Xxx [89.64.100.*]
    Po walnym zaraz wezwanie po 23,67 zł gratuluję akcjonariuszom
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~Kret [188.146.192.*]
    A skąd wiesz ? Kto tam jest na liście ? Tylko wnioskujący o walne ?
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~Xxx [5.173.5.*]
    Jak się dowiesz to będzie po 15 zł
  • Re: Wezwanie - skup akcji. Autor: ~Kret [188.147.37.*]
    Pytam po prostu. Lista akcjonariuszy już dostępna. Więc pytam czy ktoś już widział. Po dzisiejszych notowaniach i obrocie widać że już wszystko jasne.
[x]
CELTIC 0,36% 1,40 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.