GearShift W związku z brakami kadrowymi w porównaniu do założeń projektu, Spółka otrzymała zgodę od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju na wydłużenie realizacji projektu do końca 2022 rok. Trwają prace nad optymalizacją sterowania urządzeniami peryferyjnymi, rozpoczął się proces testów percepcji i immersji odczuć graczy i profesjonalnych kierowców z różnych serii wyścigowych (F3, Rallycross, Lamborghini Cup, Drift etc.). Na bazie silnika powstało demo technologiczne, które będzie wykorzystywane przez Spółkę w rozmowach z zewnętrznymi wydawcami.
CMSR Prace nad grą mobilną Car Mechanic Racing przebiegają zgodnie z założeniami i są na ostatnim etapie przed pełnym launchem planowanymw drugim kwartale 2022 roku. Dokładna data będzie uzależniona od wyników prowadzonych testów i liczby koniecznych do wprowadzenia modyfikacji i optymalizacji
Drift Pojawiające się negatywne komentarze, w większości przypadków związane są z wysokim progiem wejścia do gry, który wynika z faktu, że gra jest symulatorem driftu, a nie grą trybu arcade. W ocenie Zarządu istotnym elementemzwiązanym ze sprzedażą gry będzie jej wydanie na konsole do gier, Zarząd Spółki jest w trakcie negocjowania warunków wydania gry na tych platformach. W ramach pracy nad produkcją gry DRIFT21, Spółka opracowała innowacyjny mechanizm–narzędzie umożliwiające tworzenie kolejnych gier o tematyce motoryzacyjnej.
A to już Pan sam sobie odpowie. Z tego co widać to narazie tylko CMSR na horyzoncie. GS przesunięty na koniec roku, ale skoro maja jakieś demo to może jakieś njusy się pojawia od przyszłych zainteresowanych. Coś tam będzie się dziać z D21, konsole plus wyglada, że maja dzięki temu silnik do nowych gier
Jedyne czego można być pewnym po tych brakach pracowniczych to, że jak premiera jest Q2 to będą to ostatnie minuty Q2, tak samo jak z premierą do końca 2022, będzie ona odliczana sekundę wcześniej niż sylwester.
dzięki za ten post, utwierdził mnie tylko w przekonaniu, że w dalszym ciągu niczego się nie uczą w ecc, wszystko idzie za wolno, ktoś poruszał ten tema na forum - istnieje duże ryzyko, że jak już coś spłodzą to będzie to już przestarzałe technologicznie, wszyscy podniecają się grami na konsole, które podobno mają zostać zastąpione zupełnie innymi systemami w ciągu najbliższych kilku lat. Rozliczenie grantu do końca roku... przecież zawsze mogą znowu przesunąc termin.... zastanawiałąm się poważnie czy wchodzić ponownie na poziomie 50 gr ale teraz to już chyba ten poziom nie jest wcale taki interesujący.
Ja osobiście mam gdzieś te ich Drifty srifty i dzikie węże. Wszytko teraz zależy od Car Mechanica bo ta gra nigdy jeszcze nie dała ciała. Ważne, że potwierdzili II kwartał wydania. PlayWay podobno pilnuje tematu jak oka w głowie. Kurs 3-3,7 i żegnam gamoni. Za rok może trochę dłużej wrócę żeby ich szortować, jak już nie będzie obecnych akcjonariuszy. Za mój stracony czas odwdzięczę się im. NO MARCY
też pamiętam bolesny błąd, przyznaję pewnie coś z tego GearShifta jeszcze będzie ale ja już to zostawię, nie będę czekał, zero zaufania do tego zarządu teraz trzeba wytrzymać i mimo wszystko i jeszcze zarobimy na CMSR wyjdziemy z zyskiem tylko niekoniecznie od razu po premierze, pewnie będzie trzeba zaczekać na raport od PLW ze sprzedaży Przed samą premierą ludzie pewnie będą się keszować ostro, potem odbije jeszcze
I w sumie uwazam odwrotnie, tylko ambitne projekty sa w stanie wyniesc spolke na wyzszy poziom niz ten caly plankton robiacy gownogierki. Po prostu za wczesnie tu weszlismy i nerwy niektorym siadaja
Po prostu niektóre firmy nigdy nie powinny wchodzić na giełdę skoro nie rozumieją z czym bycie na parkiecie się wiąże. Najwidoczniej niektórzy członkowie zarządu nie kumają, że wtedy firma przestaje być prywatnym folwarkiem. Po drugie, widzę że giełda i artyści to jednak połączenie średnio działające. Platige ma to samo. Wiec albo jest się biznesmenem albo artystą. Żeby nie było czekam na CMSR, i mam nadzieje, odkryją słowo „marketing” w końcu.
To zastanawiące.. bo przeszli długą drogę zanim doprowadzili drifta do porządanego stanu. Zainwestowali czas i pieniądze. I teraz kiedy to działa ukrywają go przed światem. Zero promocji, nowych DLC o wersji na konsole tylko dwa zdania w raporcie. Czyżby podpisali z wydawcą aż tak niekorzystną umowę ? Skąd ta niemoc ?