Zastawili około 95tysięcy akcji plus 35tysięcy, razem około 130tys. akcji. To spora suma , łącznie coś koło 6 milionów przy obecnej kapitalizacji. Ciekawe o co tam chodzi. Jeśli ktoś coś wie ?
Dnia 2022-03-14 o godz. 19:44 ~akcjonariusz napisał(a): > Zabezpieczenie wierzycieli... przy długu 160 mln, 6 mln w akcjach to nie wiele :)
- W takim razie nie wygląda to najlepiej w czasie krótkim przed kwietniowymi publikacjami skonsolidowanych wyników za 2021r. Ja obstawiałem wcześniej że ta kaucja w postaci zastawu akcji idzie w poczet jakiegoś małego zobowiązania np.50% wartości tych akcji, w tym układzie jest gorzej niż to co założyłem.
Jeśli wierzyciel zabezpiecza się na akcjach to fatalnie to brzmi. Czego dotyczy dług? Czy mamy tutaj więcej info? Jestem ubrany w okolicach 49-50 PLN i jeśli to ma być jakiś gwóźdź to wywalę od razu. Z IT trzeba uważać, bo tu często ludzie z ciekawymi pomysłami ale zero pomyślunku finansowego i planowania długoterminowego...
dobre wieści, to dywidenda 5 pln jest niezagrożona :) Jak ją zatwiedzą to mamy przejście falowe na poziomy 60-70-80 pln... a spółka zakwalifikuje się do dywidendowych portfeli long term. amen