Dnia 2022-03-14 o godz. 10:21 ~TMS napisał(a): > Ja też się dołączam do pobożnych życzeń - życze 2,6 zł
Nie wiem, co masz na myśli pisząc "pobożnych," bo dla mnie wcale nie są pobożne biorąc pod uwagę to, że wartość księgowa spółki to ponad 3,30 zł za akcję, nawet chyba bliżej 3,40. A gdzie dyskontowanie przyszłości? Nawet Lubawa ma C/WK 1,57 a w porównaniu do większości notowanych spółek jest bardzo tania.
Szczerze, to chciałbym aby to było takie proste i inwestorzy zauważyli fundamenty o których piszesz, ale giełda to emocje. Tych emocji jest mniej w WIG20 ale swig, mwig to jak kobieta, raz płacze raz się śmieje, a innym razem głowa ja boli.
Dnia 2022-03-15 o godz. 11:50 mroz napisał(a): > no gdzie ta cena bo chce się resztek (chyba zostało mi więcej niż cempusiowi przez te 16 lat zbierania) wyrzucić :)
Otworzę z tej okazji szampana i wierzę, że już tu się więcej nie pojawisz :-).
Dnia 2022-03-15 o godz. 12:35 mroz napisał(a): > szybciej otworzysz jak mi w końcu napiszesz kiedy będą te przyzwoite ceny o których pisałeś jeszcze nie tak dawno temu ?
Pamiętaj, że cierpliwość jest cnotą. Co prawda, nie niewieścią, ale jednak :-).
No nie damy rady w tym tygodniu, jak ja to widzę to teraz był tydzień gdzie wszyscy zapomnieliśmy o wojnie która nadal niestety jest u naszego sąsiada. Rosły wszystkie spółki niezwiązane z wojną i tematyka wojenną, przyjedzie tam realizacji realizacja zysków i obawy z tym związane. Do łask wróci SANWIL, LIBAWA,PROTEKTOR.
Dnia 2022-03-17 o godz. 20:28 ~U2 napisał(a): > No nie damy rady w tym tygodniu, jak ja to widzę to teraz był tydzień gdzie wszyscy zapomnieliśmy o wojnie która nadal niestety jest u naszego sąsiada. Rosły wszystkie spółki niezwiązane z wojną i tematyka wojenną, przyjedzie tam realizacji realizacja zysków i obawy z tym związane. Do łask wróci SANWIL, LIBAWA,PROTEKTOR. > > > > Tak to widzę na przyszły tydzień.
Jutro Adrian ma ustawę podpisać i po wejściu w życie pewnie zaczną się kontrakty.