• Po co jełopy sprzedajecie Autor: ~joe [5.173.9.*]
    I sami sobie kurs dołujecie? Czy potyczki lub nawet wojna na wschodzie sprawią, że w Polsce wstrzyma się budowy farm pv? Myślcie
  • Re: Po co jełopy sprzedajecie Autor: ~Oze [31.61.244.*]
    Bo spółka przewartościowana ,
    Jak ktoś chce w OZE inwestować a to przyszłość i od niej nie ma odwrotu to już lepiej RSP czy Grodno
  • Re: Po co jełopy sprzedajecie Autor: ~fsdgdsg [128.177.50.*]
    nie naganiaj na szitowe Grodno lub RSP...

01C jest teraz bardzo niedowartosciowane i ma olbrzymi potencjał

• Re: Po co jełopy sprzedajecie Autor: ~Kelt [213.134.185.*]
    01 nie jest przewartościowane tylko niedowartościowane. Natomiast jest niezbyt rozpoznawalne i ciągnie się za nim pewien smrodek.

Sam zastanawiam się nad sprzedażą wszystkiego, bo jak eskaluje Ukraina to to spadnie na łeb w pierwszej kolejności, a wtedy zamrożenie na lata. Nawet mimo bycia nazwanym jełopem : D
  • Re: Po co jełopy sprzedajecie Autor: ~rik [217.97.78.*]
    zgadzam się w 100% i niestety mam podobne dylematy. Jak na wschodzie będzie zadyma to niestety polecimy w dół. Pytanie czy będzie czy może odpuszczą. Ma może ktoś telefon na kreml?
  • Re: Po co jełopy sprzedajecie Autor: ~Inwestor [37.8.230.*]
    Jak będzie zadyma na wschodzie. To wszystkie spółki poleca w dół a w najgorszym scenariuszu rusek wejdzie z buciorami do polszy
  • Re: Po co jełopy sprzedajecie Autor: ~joe [89.231.44.*]
    Agresja na Ukrainę jest już w cenie, nie panikujcie, leszcze. Zobaczcie jak zachowywały się rynki po przednich inwazjach (Afganistan, Irak, Krym, Donbas itd.). Główny parkiet oddał już ponad 10%, my nawet więcej.

Jest nawet takie wypowiedzenie "kupuj na dźwięk armat", czy jakoś tak.
    Sorry Joe, ale sam jesteś leszcz, skoro porównujesz egzotyczną dla nas wojnę w Iraku z najpoważniejszą groźbą konfliktu przy naszych granicach od dekad. Wtedy Rosja nawet nie przyznawała się, że coś kręci z republikami separatystycznymi, a Krym to że niby referendum. Teraz wszystkie opcje są na stole - szantaż gazowy, konfilt zbrojny, sankcje. Nie ma się co okłamywać, jest nisko, będzie niżej. Sytuacja jest nieporównywalna i nie rozejdzie się po kościach przez tygodnie, jeśli nie miesiące. A jak będą dźwięczeć armaty to sobie kupię coś innego.
  • Re: Po co jełopy sprzedajecie Autor: ~joe [89.231.44.*]
    Nie porównuję wojny w Iraku z sytuacją na Ukrainie, tylko pokazuję tendencję, że rynki odbijają jeszcze w CZASIE inwazji (podobnie jak w pandemii, rynki zaczęły odbijać zaraz po pierwszym lockdownie, a nie dopiero teraz, gdy możemy mówić o jej faktycznym złagodzeniu w związku z omikronem). Zauważ, że wejście na Ukrainę było wczoraj, wczoraj też ogłaszano sankcje, a mimo to giełda poszła do góry. Dlatego jestem zdania, że Ukraina jest w cenie.

Umówmy się, każdy kto się boi wojennej zawieruchy i uważa, że konflikt rozleje się szerzej, ten już sprzedał. O inwazji trąbiono od tygodni, więc był na to czas. Takie jest przynajmniej moje zdanie, możesz mieć oczywiście inną opinię, którą szanuję.
  • Re: Po co jełopy sprzedajecie Autor: ~inwestor [37.8.230.*]
    Wielkim plusem takich konfliktów jest to, ze całe giełdy lecą w dół i można kupić za bezcen po czym zarobić krocie.
    Niektórzy mówią, że po to są wojny czy konflikty, aby całe WallStrret wykupiło za bezcen akcje po czy nieliczni zostali milionerami.

Co do 01 Cybaton znam team Tabaka i wiem, że jak mało kto podchodzi on uczciwie i rzetelnie do inwestowania
    Jest nie kwestią czy pójdzie do góry tylko kiedy

Osobiście uważam, że cena za akcje 20 zł-60 zł jest realna ceną do uzyskania w przeciągu roku czy dwóch.

Jeśli założymy, że wszelkie zawieruchy ze wschodui w tym covid znikną, a KPO z Unii będą przyznane, to OZE w tym 01 Cybaton ruszy ze startów.

Przy wariancie pesymistycznym równie dobrze nie będziemy mieli co jeść i będzie pół Europy skażone jak w Czarnobylu.

Wybieram 1-wszy wariant

Spoko, po prostu mam już dość. Nie mówię, że tu coś nie tak i że będzie źle, albo że źle robicie tu siedząc, ale nie mam już cierpliwości i boję się większej straty. Może wrócę, może nie, zobaczymy jak sytuacja.
    Właśnie, KPO, kolejna niewiadoma. Leci mi już siedemset dni z tym forum, są tacy co dłużej siedzą, co kółkowicze, etc etc, każdy ma swoje powody, znam je już wszystkie na wskroś, ja pasuję:>
[x]
TNTPROENR 5,26% 1,00 2025-11-12 12:31:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.