Widzę, ze tu się grzeje wielu. Akcyjki sprzedane, gdzie indziej nie mozna zarobić, to może na odgrzewanym kotlecie coś się przytuli. Smutne życie polaczka…
Bardzo dobrze dzisiaj widać, że są bez akcji, bo nawet nie ma kto sypnąć po 3,42, więc nie skupią wszystkich akcji z możliwych do nabycia, a marzą o złotówce :-)
A po co mają bronić, im taniej tym więcej skupią. Widać jak na dłoni, że ktoś tydzień w tydzień regularnie dostarcza im ok 2k akcji, zobaczymy czy w przyszłym tygodniu będzie powtórka, jak już skupią te 2 tys. Tylko dlaczego ktoś sypie coraz niżej, mógł sobie wystawić po 4 i czekać aż mu rozbiorą.
W pełni się zgadzam z Twoją analizą. 2000 akcji x 3,5 zł = 7 tys zł. Schodzenie do takich szczegolowych poziomow analiz na pewno zasluguje na szacunek. To sa juz poziomy analizy podobne do analizy sladu weglowego pojedynczych pierdow.
Mam nadzieje ze nie pogniewasz sie za poziom dowcipu. Ale troche to idzie w tym kierunku. Ps. 2 tys akcji to robi animator z automatu
Niestety ale wszystkie pierdy z Chińczykami czy Szwajcarią poszły jak zawsze w niebyt. Tutaj ani nie będzie dobrych wyników ani dobrego kursu. Po tych obrotach co widzimy nie ma szans przejścia animatora więc kierunek jest nam znany. W najlepszym wariancie boczniak. Tutaj można stosować tylko jedną technikę, kupować po 1 zł i zapomnieć o tych akcjach na dłuższy czas.
Pisałem jakiś czas temu tutaj, teraz czas na banki. Wczoraj Goldman napisał że stopy pójdą na 5 %. 100% kapitału mam w banku handlowym, więc przez 2 lata nie pytaj się w czym siedzę.
Oczywiście przy każdej podbite część akcji sprzedaje żeby je odkupić nawet tego samego dnia jak Amerykanie się otwierają bo u na taki zwyczaj murzyński, jak oni się otwierają to Polacy wstając z kolan popuszczają w pampersa. Więc handlowy dla mnie to bardzo stabilna spółka z tendencją wzrostową i wypłatą mega dywidendy.
Na Pewno PiS prowadzi Polskę w przepaść i daruj sobie jakieś bajki o wstawaniu z kolan, jest tylko na kolanach robienie łaski tym co gwarantowali nietykalność ukraińskiej granicy.
Gdybyś był bezstronny i myślący to byś napisał, co Ukraińcy zrobili zamieszkującym Rosjanom na wschodzie Ukrainy ale przez jęzor ci to nie przejdzie.
To może zhistorii, słyszałeś o Wołyniu? A może że Ukraińcy roszczą sobie wschód Polski ? 17 września 1939r kto prowadzi sowieckie wojska? UKRAINIEC gen. Timoszenko, na czyj rozkaz? Sowieckiego szefa MONu UKRAIŃCA Woroszyłowa. Kto nadzorował wywózkę Polaków na Sybir? UKRAINIEC Chruszczow. Spośród 7 podpisujących listę śmierci na naszych oficerów w Katyniu dwóch to UKRAIŃCY, Kaganowicz i Woroszyłow. Ukraińcy rządzili ZSRR przez 27 lat, Rosjanie ledwo 8.5 i taka jest prawda, baaaaardzo niewygodna dla Ukraińców, wstydzących się swojej komunistycznej przeszłości. Koniec pisania nowej historii przez Ukraińców
Ruszyła amerykańska giełda, nasza i rosyjska na potężnych minusach, pozostałe giełdy na plusie. Jak sądzisz jeszcze za mało ssają Amerykanom ?
"Polska jest 51. stanem - stwierdził kilka lat temu jeden z szefów CIA James L. Pavitt. Podobnie zresztą mówimy o sobie sami.
Amerykańska stacja telewizyjna CBS News dowiedziała się z czterech różnych źródeł, że właśnie tworzona jest nowa ustawa, która włączy Portoryko do wspólnoty amerykańskiej, co uczyni malowniczą wyspę Wielkich Antyli 51. stanem USA.
Co później się stało......Bankructwo Portoryko. Terytorium zależne USA oficjalnie niewypłacalne"
Dokupiłem wczoraj tak jak napisałem, to była wielka okazja. Przez pół sekundy miałem dylemat czy kupić pmpg czy bank handlowy. Wybrałem właściwie, dzisiaj +10% a na pmpg gdzie weszli Chińczycy i coś tam jeszcze Szwajcaria byłbym na minusie. Pies z kulawą noga nie chce tego brać po 3 Zeta. A Ukrainę, tak jak sądziłem olali wszyscy. Teraz to chociaż Ruscy przejmą ten sprzęt co Polska ofiarowała ale kasków niemieckich nie przejmą.
Na horyzoncie to masz otwarcie gospodarki, imprez masowych, spotkań i paru takich rzeczy z których firma nie korzystała przez ostatnia 2 lata. Te sny o 1zl za akcje, to sa zabawne, przecież ci, którzy o tym piszą dokładnie wiedza, ze wtedy była inna sytuacja firmy. A teraz poziom gotówki, zadłużenie i plany sa zupełnie inne niż były 2-3 lata temu. Ale jeśli ktoś sypie na takich poziomach, gdzie widać, ze nie ma popytu, bo skąd miałby być, wiec to normalne, ze spada a jednak sypie, mamy znów mokre sny o 1zl. Ale to duzo niżej nie będzie. A potencjał wciąż jest. Tylko pytanie jak firma go wykorzysta. I z panią prezes w Szwjacarii.
Tak sobie tylko wmawiaj i się pocieszaj a ja tak kupię za 1zł/szt to tylko kwestia czasu,mogę poczekać nawet rok i więcej.
Ciebie stres dopada a ja się przyglądam i nic nie tracę w przeciwieństwie do powieszonych na HAKU zwanym PMPG.
Pozdrawiam
Pytanie jest takie jaki plan ma szczwany lis? Bo może mu być rzeczywiście na rękę zeby skupić jak najwięcej po jak najniższej cenie a potem zrobić wezwanie po śmiesznie niskiej cenie. Jak wiadomo cena ustalna na podstawie średniej z 3 i 6 miesięcy. Ma już ogólnie dużo akcji i pewnie część zaparkowane na słupach. Takie moje przemyślenia...
1. Wezwanie rzeczywiście jest prawdopodobne. Więc i opadanie kursu. 2. To nie jest firma eventowa, więc otwarcie gospodarki niewiele wniesie do biznesu. 3. Cały czas nie wiadomo czy biznes online będzie przychodowy.
Nie wróci na 1 zł, bo bilans spółki wyglada inaczej. Nawet po kombinacjach z Do Rzeczy i stratach z tym związanych kurs był w okolicach 3zl. Dopiero zamieszanie z zatrzymaniem a potem bessa na małych spółkach sprowadziła kurs w okolice 1zl. Ale właśnie wtedy pisałem, ze bilans spółki jest już oczyszczony z wszelkich „brudów”, spółka ma gotówkę na rozwój. Od tamtego czas proszę sprawdzić ile spółka spółka skupiła akcji od takich jak „Znany” (który w końcu opuścił forum, czego Komuch nie potrafi). Ilu niedowiarkow pozbyło się akcji, ilu „starych” jak Car, komuch, studnet czy makler nie maja już akcji, wiec podaży z ich strony nie będzie. A spółka nadal skupuje akcje, I teraz częsc tych starych nie ma akcji, wiec nie ma kto z nich sprzedawać. Do tego ten, który miał wystawione te 15k po 4,50 tez już sypał niżej. A wiec możecie się jeszcze podniecać, ze „znów wróci do 1zl, bo zawsze tak było”. Ale COVID się kończy, wojna na Ukrainie nie zamieni się w wojnę globalna, a pieniądze na pomoc uchodźcom zaczną płynąc do Polski a uchodźcy będą wydawać te pieniądze tutaj, wiec hossa na GPW znów się rozkręci. I ta spółka , wyjątek na GPW będzie spadac na 1zl, „bo komuch tak mówi, bo tak zawsze było”?
I jeszcze jedno, nasze forum jest już czytane głównie przez tych, którzy nie maja akcji i którzy marzą o tym, żeby kurs spadł na 1zl, żeby mogli powiedzieć , ze maja racje. To dość typowe dla pewnych typów osobowości, ze nie skupiają się na pozytywnych aspektach inwestowania, czyli na szukaniu perspektywicznych spółek, tylko wracają na stare spółki i myślą, ze znów da się zarobić na ”smie€iu” jak to oni maja w zwyczaju się o takich spółkach wypowiadać.
Zobaczcie co ten ”specjalista„ ma do zaoferowania - „PMPG idzie na 1zl. Mam w portfelu tylko Bank Handlowy.” Rzeczywiście krynica wiedzy giełdowej.
A teraz ja, który uważa, ze PMPG nie spadnie na 1 zł ani nawet na 2,50
Proponuje
Action Drozapol LSi Software
Plus mam kontakty na Lotos i Millennium od zeszłego tygodnia.
miłego tygodnia. I bez stresu. Ciężko maja nasi sąsiedzi zza wschodniej granicy i życzmy im wytrwałości w boju!
Bardzo merytoryczny wpis, komuch. Widze, ze nie masz propozycji o ktore prosilem. Poza jednym bankiem zero pomyslow. A banki choc maja potencjal po tych spadkach, to nie sa jedyne ciekawe spolki notowane na GPW.
Powtarzam
Action, Drozapol, LSI.
Masz cos ciekawego do napisania tym, ktorzy rozczarowali sie PMPG?
Do póki stopy procentowe rosną i będą rosnąć będę grał na handlowym. Sen mam spokojny i wiem że tendencja jest wzrostowa i dywidenda prawie zawsze 100 % chyba że KNF zakarze. Powinno się dywersyfikować ale za dużo tracę na tej dewyrsyfkacji, jak zarobię na jednej, druga mi odbierze albo nie zarabia. A tu jestem na 100 % pewny że zarobię, oby miał jeszcze głębsze korekty. Nadchodzą kiepskie czasy i trzeba mieć się na baczności, szanuj kapitał. Co do pmpg, przy tej hossie nic nie pokazał, prawie nikt im się nie zainteresował, po tym ostatnim info tym bardziej nikt tego nie tknie oprócz leszczy. O funduszach można zapomnieć, jedynie ir.pmpg będzie szukać jeleni na forum do tej inwestycji, aby ich oskubać i był obrót, aby nie wylądowali na notowaniach jednolitych. Po złotówce coś kupie jak zawsze.
Rozumiem twoją gorycz, siedząc na tym czymś każdemu by nerw szarpał, pozostaje jedynie błędów się czepiać. A ostatni komunikat że spółki, niby oczyszczonej z każdego zła okazuje się że jednak to nie ostatni, będą następne. Lisa nie znasz ? Hihi. Współczuję Oyayebie :)