Patrząc na zachowanie kursu nie potrafię zrozumieć coraz niższych wartości. Nie twierdzę, że spółka jakoś niesamowicie się rozwija, czy bije własne rekordy, ale aż tak źle jak pokazuje wykres też nie jest. Nawet dla inwestorów typowo dywidendowych powinna być ciekawym uzupełnieniem portfela- zwłaszcza przy cenach poniżej 30 PLN. Poważnie się zastanawiam czy kupić teraz jakiś większy pakiet i trzymać kilka lat dla tych 6-7 % rocznie...
Kwestia dostępności komponentów ( wydaje mi się niepotrzebna obawa inwestorów). Tak jak piszesz spółka zdrowa i na dzien dzisiejszy niedowartościowana dużo poniżej rekomendacji. Dywidendowo jak najbardziej ok
od maja '19 jesteśmy w trendzie spadkowym... spółka nie wpisuje się w Zielony Ład i już. W dłuższej perspektywie odejdziemy od gazu na rzecz wodoru lub prądu. Są jakieś podejścia do energii słonecznej, ale nazwa firmy źle się kojarzy. Ja jestem tu dla dywidendy ze średnią 32. pozdrawiam
Uważam raczej, że to jakieś ruchy w dużym akcjonariacie. Sentyment do firmy zmalał, różne obawy przychodziły do głowy... Ja trzymam, dywidendy na rozsądnym poziomie, potencjał w firmie na przyszłość jest.
Moim zdaniem JSW traci mocno rynek . Wiem bo od wielu lat montuje instalacje ,około 15 tygodniowo.
Ale AC nie ma na dzień dzisiejszy dobrego produktu .
Dlatego od swych lat montuje instalacje innej firmy , tak samo robi moja konkurencja .
I tak jak pisze autor sentyment do AC odchodzi . Chyba że zrobią nowy produkt do silników z bezpośrednim wtryskiem , ale na to nie wygląda .
Staga 500 miał być już dawno na rynku i co .....
Tak masz rację ale w dłuższej perspektywie jeśli nie ogarną elektroniki do wtrysku bezpośredniego to zostaną z tyłu .
W tej chwili i tak stracili dużo rynku na zecz innych firm , takich jak kme
Czy Alex
jak na razie wiele osób wstawia instalację gazową. Działam w biznesie, mam kontakt z różnymi ludźmi i wiem, że wiele osób w ostatnim czasie założyło gaz (ze względu na ceny ropy).
Śledzę od dawna zachowanie tej Spółki na rynku , Rynek się zmienia, samochody są coraz nowsze a oni nie wprowadzają nowości i lecą na starych produktach . Nie wróżę im długiej przyszłości. .
Przestarzałe produkty. Zysk netto z roku na rok w dół. P/E kiedyś ~7 dzisiaj prawie 12 i to jest wartość blisko rekordu. Czego więcej chcieć? Do tego sam insajder sprzedaje.
Spółki produkcyjne z dodatnią dynamiką zysku netto chodzą teraz na P/E ~5-7. Jest tyle lepszych opcji.
tak tylko że jak się kupiło po 30 zł to szkoda oddać lepiej zapomnieć i czekać dywidend może kiedyś powróci na 30 plus . Spółka nudna teraz wyszedł członek zarządu ale ktoś kupił te akcje . 30000 akcji po 26 zł to nie ulica kupiła tylko albo inny członek zarządu albo fundusz . Nie sprzedaje ze stratą chyba że będę potrzebował gotówki . Pozdrawiam akcjonariuszy
Jak są niskie obroty, to łatwo kurs zdołować. Dla mnie taka cena jest atrakcyjna. Widac, że spółka notuje coraz większa sprzedaż instalacji, co sugeruje w komunikacie. Ten trend powinien być rosnący, bo gaz kosztuje poniżej 3 zł i jest dużo tańszy od benzyny.
Kupiłem drobne akcje po 22.8 zobaczymy co z tego będzie, lepiej mieć stare instalacje w ofercie niż nie mieć żadnych. Do sprowadzonych samochodów w 2020 2021 i 2022 których cena rosła zamiast spadać akurat instalacja starszej generacji nie jest przeszkodą. W przypadkach nowszych aut niech biorą prins brc czy inne marki. Luksusowe samochody z salonu raczej nie są gazowane. Mają swoją niszę wśród polskich odbiorców. Nie rozumiem tej sytuacji czemu spada. Przyjdzie i czas na tą spółkę i powinna odbić, wiecznie nie może spadać.
Wyniki dobre! Każdy niech robi, co uważa, ale to chyba dobry moment na kupno, bo kurs nieźle zdołowany, tak jakby działo się coś bardzo złego, a jest stabilny wzrost przychodów, mimo trudnego otoczenia.