• POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: ~Q2 [188.146.37.*]

CO O TYM MYSLICIE ?

Zarząd Genomtec S.A. z siedzibą we Wrocławiu ( Emitent , Spółka ; Pożyczkobiorca ) informuje, że w dniu 24 grudnia 2021 r. zawarł umowy pożyczek z prawem do objęcia akcji z osobami fizycznymi ( Pożyczkodawcy ). Na mocy ww. umów Spółka pozyskała łącznie 2,9 mln zł na realizację strategii Spółki w zakresie przyspieszenia komercjalizacji platformy Genomtec ID.

Pożyczki mogą być spłacone w następujący sposób:

w formie spłaty pieniężnej w terminie spłaty do 31 grudnia 2022 r., przy czym termin zwrotu pożyczki zastrzeżony jest na korzyść Pożyczkobiorcy tj. przysługuje mu prawo wcześniejszej spłaty części lub całości pożyczek
    w formie objęcia akcji nowej emisji Pożyczkobiorcy przez Pożyczkodawców ( Prawo do Objęcia Akcji ). Spłata pożyczki w drodze Prawa do Objęcia Akcji jest prawem Pożyczkobiorcy, tj. Spółce przysługuje prawo spłaty pożyczki w ramach Prawa do Objęcia Akcji i w przypadku złożenia przez Pożyczkobiorcę oświadczenia o skorzystaniu z tego prawa, Pożyczkobiorca i Pożyczkodawca zobowiązują się do przeprowadzenia spłaty w formie Prawa do Objęcia Akcji. W ramach Prawa do Objęcia Akcji Pożyczkodawcy będą uprawnieni do objęcia takiej liczby akcji Spółki, która zostanie obliczona jako iloraz: (a) wpłaconej a niezwróconej kwoty Pożyczki wraz z odsetkami należnymi oraz (b) ceny emisyjnej obliczonej jako średniej ceny akcji Genomtec na rynku NewConnect ważonej wolumenem za ostatnie 3 miesiące od daty zawarcia umowy pożyczki, pomniejszonej o 20%.

Analiza możliwości przyspieszenia planowanej komercjalizacji platformy Genomtec ID, o której Spółka informowała w raporcie bieżącym ESPI nr 27/2021 z dnia 3 listopada 2021 r. wykazała, że z uwagi na opóźnienie w implementacji regulacji IVD (IVDR) potwierdzonej rezolucją Parlamentu Europejskiego oraz Komisji Europejskiej (COM(2021)0627 C9-0381/2021 2021/0323(COD)), optymalnym momentem wejścia na rynek z rozwiązaniem Genomtec ID będzie pierwsza połowa przyszłego roku, co stanowi przyspieszenie w stosunku do dotychczasowo zakomunikowanego planu. Jest to możliwe przy wykorzystaniu przepisów umożliwiających certyfikację urządzenia na bazie aktualnie obowiązującej dyrektywy (dyrektywy IVDD a nie IVDR jak planowano wcześniej) a co za tym idzie szybsze osiąganie przychodów ze sprzedaży. Certyfikacja IVDR będzie przeprowadzona w późniejszym czasie po wprowadzeniu Genomtec ID na rynek. Wspomniane działania mają przyśpieszyć wzrost skali działania Spółki, przy wykorzystaniu uwarunkowań rynkowych, prawnych i know-how Spółki.

Zapewnienie środków wspierających przyśpieszoną komercjalizację flagowego rozwiązania Spółki, platformy Genomtec ID jest istotnym zdarzeniem dla działalności Spółki i w ocenie Zarządu spełnia kryteria informacji poufnej w rozumieniu Art. 17 ust. 1 MAR.

TUTAJ LINK DO ORGINAŁU

https://www.stockwatch.pl/komunikaty-spolek/komunikat-ESPI.aspx?id=20211224_105757_0000236479&ticker=GENOMTEC

PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ

Data
    Imię i Nazwisko
    Stanowisko/Funkcja
    Podpis

2021-12-24
    Michal Wachowski
    Czlonek Zarzadu
    Michal Wachowski

• Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: ~Mikołaj [77.89.108.*]
    Dla mnie to bdb wiadomość, przyspieszona komercjalizacja, Genomtec musi oddać pożyczkę do końca roku.
  • Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: ~q2 [83.8.34.*]
    Dnia 2021-12-25 o godz. 11:35 ~Mikołaj napisał(a):
    > Dla mnie to bdb wiadomość, przyspieszona komercjalizacja, Genomtec musi oddać pożyczkę do końca roku.

Odda albo pieniądze albo akcje. W sumie to sprytne posunięcie by nie robić emisji teraz...
  • Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: ~ksiadzrobak [89.64.68.*]
    chyba lepsza to niż emisja przy okazji przejścia na GPW - ogólnie raczej pozytyw a jak wyjdzie w praniu to zobaczymy jak rynek zareaguje

pzdr
  • Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: ~kuna [98.46.73.*]
    Ja niestety nie jestem tu optymistycznie nastawiony najbliższe skojarzenie to
    https://www.parkiet.com/Spolki/312109877-Petrolinvest-Kolejna-emisja-akcji-dla-Masashi-Holdings.html

Teraz stało się jasne skąd było to ciągle sypanie akcji w rynek, non stop bez żadnego zatrzymania.
    Kazda informacja była wykorzystana do wsypania akcji, patenty, przenosiny na GPW, "najlepsze" na świecie testy na covid
    ktorych nikt nie chce w czasie największej epidemii w ostatnim stuleciu.
    Kazda z tych informacji służyła wsypaniu akcji w rynek, teraz wszystko stało się jasne jaki problem jest sprzedawać akcje kiedy wiesz ze odzyskasz je 20% taniej po zwałce która sam wywołałeś?
    Piekny prezent na Święta, konstruktorzy Misia pokazali o co tu chodziło od roku.
    Ze to wałek to nie mam wątpliwości pytanie tylko czy rzeczywiscie jest szansa na komercjalizacje tego wynalazku
    czy jest to tylko czysty przekręt. pzdr
  • Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: ~ksiadzrobak [31.60.120.*]
    Coś w tym jest mimo wszystko niecałe 3 mln to tych akcji aż tyle nie będzie a część pewnie spłaca w gotówce więc że facto kwota emisji jeszcze niższa

No to tylko teoretyzowanie ja to widzę tak,że są bardzo blisko celu więc skolowali kasę od znajomych bo i tak wiedzą,że komercjalizacja się powiedzie i te 3 banki to nic..
  • Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: ~kuna [98.46.73.*]
    Dnia 2021-12-25 o godz. 16:01 ~ksiadzrobak napisał(a):
    > Coś w tym jest mimo wszystko niecałe 3 mln to tych akcji aż tyle nie będzie a część pewnie spłaca w gotówce więc że facto kwota emisji jeszcze niższa
    > >
    > > No to tylko teoretyzowanie ja to widzę tak,że są bardzo blisko celu więc skolowali kasę od znajomych bo i tak wiedzą,że komercjalizacja się powiedzie i te 3 banki to nic..

Zeby doprecyzować, nie chodzi mi o ilość akcji ponieważ nawet gdyby skonwertowali wszystko (zakładam ze tak będzie)
    to nie są to duże ilości, jeżeli projekt wypali to i tak będzie dobrze.
    Chodzi mi o to ze podejrzewam ze to jest kolejny wałek, goście wchodzą na giełdę informując ze projekt w obecnej fazie mogli by sprzedać za 300mln$ ale jeżeli ukończą to co zaplanowali to projekt będzie można sprzedać za 0.5mld$
    Informują ze maja kasę na ukończenie, projekt nie ma zaplanowanych badan na 10lat tylko ma się to wydarzyć w przeciągu 1.5roku.
    W miedzy czasie mamy "najlepsze" testy na świecie na covid (pisze w cudzysłowie ponieważ jeżeli nikt nie chce tego kupić to nie bardzo jest jak uzasadnić ze są takie dobre), patenty, przeniesienie rynku notowań.
    To są wszystko informacje po których kurs powinien jeżeli nawet nie rosnąc to chociaż nie spadać jak kamień, przebijając nawet cenę z debiutu podczas którego była chyba z 90% redukcja (już nie pamiętam jaka ale duza, nie chce mi się szukać)
    No i na Swieta mamy bingo wyjaśniły się powody spadku, typowy banan, goście zagrali na krotko bez ryzyka, wywalali akcje które później odkupią po cenie 20% niższej niż dno zwałki którą sami wywołali.
    Jak projek wypali to maja akcje, a jak nie wypali to maja przynajmniej pieniądze z "shortowania" akcji (tez w cudzysłowie, bo na takich zasadach to wałek bez ryzyka)
    Data komunikatu tez wydaje sie nie przypadkowa w tym okresie ludzie są zajęci Swietami.

Tak jak powiedziałem, jeżeli projekt wypali to nie ma problemu, jeżeli będzie jak z Braster, Nestmedic, Cormay to goście już sobie zarobili na akcjach i cokolwiek się wydarzy to są zarobieni.

• Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: tobik69 [5.173.31.*]
    Kuna.

Nie chcę tutaj polemizować z tym co napisałeś bo i nie mam powodów. Każdy ma gdzieś z tyłu głowy, że GMT dziś to mocno zaawansowany startup.
    Ale obejrzałem wykresy podanych przez Ciebie 3 spółek.
    Dwie z nich dały nieźle zarobić: Braster i Cormay.
    Wykres Nestmedic mnie załamał, więc na szybko poczytałem o spółce. Wszedłem na ich stronę. Dalej czytam. Wchodzę a tam jest przedstawiony zespół. I co można przeczytać.
    1 osoba:
    Miłosz Jamroży – Dyrektor ds. Technologii i Rozwoju
    Interesuje się cyfrowym przetwarzaniem sygnałów medycznych. Prywatnie uwielbia grę na gitarze elektrycznej.

Mateusz Robaczewski – Dyrektor ds. Sprzedaży
    Uczestniczył w ponad 20 szkoleniach sprzedażowych.

Proszę Ciebie:)
    Genomtec to chyba inna liga bo takie kwiaty na stronie Nestmedic są.
    Nie pytaj mnie w ilu brałem udział szkoleniach :)

Mam nadzieję, że się mylisz.

Pozdrawiam
  • Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: maskopatol [94.254.226.*]
    Tak, czytając gościa os sypaniu akcji w rynek kiedy obroty dzienne sięgały po 20k:)
    A ostatnio ktoś przy poziomie 9zl za akcję wciągnął 10k akcji.
    Potencjalna nowe emisja nie jest pozytywną informacją, ale już szybsza komercjalizacja tak. I fakt, że ktoś pożyczył pieniądze na tym etapie też jest raczej dobrą informacją.
    Tu jest prosty temat. Będzie komercjalizacja w pół roku i wszyscy jesteśmy bardzo zadowoleni. Nie ma, no to będzie słabo.
  • Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: ~wiemto [95.49.126.*]
    Dnia 2021-12-25 o godz. 14:59 ~kuna napisał(a):
    > Ja niestety nie jestem tu optymistycznie nastawiony najbliższe skojarzenie to
    > https://www.parkiet.com/Spolki/312109877-Petrolinvest-Kolejna-emisja-akcji-dla-Masashi-Holdings.html
    >
    > Teraz stało się jasne skąd było to ciągle sypanie akcji w rynek, non stop bez żadnego zatrzymania.
    > Kazda informacja była wykorzystana do wsypania akcji, patenty, przenosiny na GPW, "najlepsze" na świecie testy na covid
    > ktorych nikt nie chce w czasie największej epidemii w ostatnim stuleciu.
    > Kazda z tych informacji służyła wsypaniu akcji w rynek, teraz wszystko stało się jasne jaki problem jest sprzedawać akcje kiedy wiesz ze odzyskasz je 20% taniej po zwałce która sam wywołałeś?
    > Piekny prezent na Święta, konstruktorzy Misia pokazali o co tu chodziło od roku.
    > Ze to wałek to nie mam wątpliwości pytanie tylko czy rzeczywiscie jest szansa na komercjalizacje tego wynalazku
    > czy jest to tylko czysty przekręt. pzdr

Jako jeden z niewielu przeczytałeś dokładnie i zrozumiałeś komunikat.
    Spodziewam się następnych baaardzo dobrych informacji.
  • Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: ~kuna [73.246.123.*]
    Dnia 2021-12-25 o godz. 14:59 ~kuna napisał(a):
    > Ja niestety nie jestem tu optymistycznie nastawiony najbliższe skojarzenie to
    > https://www.parkiet.com/Spolki/312109877-Petrolinvest-Kolejna-emisja-akcji-dla-Masashi-Holdings.html
    >
    > Teraz stało się jasne skąd było to ciągle sypanie akcji w rynek, non stop bez żadnego zatrzymania.
    > Kazda informacja była wykorzystana do wsypania akcji, patenty, przenosiny na GPW, "najlepsze" na świecie testy na covid
    > ktorych nikt nie chce w czasie największej epidemii w ostatnim stuleciu.
    > Kazda z tych informacji służyła wsypaniu akcji w rynek, teraz wszystko stało się jasne jaki problem jest sprzedawać akcje kiedy wiesz ze odzyskasz je 20% taniej po zwałce która sam wywołałeś?
    > Piekny prezent na Święta, konstruktorzy Misia pokazali o co tu chodziło od roku.
    > Ze to wałek to nie mam wątpliwości pytanie tylko czy rzeczywiscie jest szansa na komercjalizacje tego wynalazku
    > czy jest to tylko czysty przekręt. pzdr

4lata od napisania tego postu a tu dalej ta sama śpiewka że już tuż tuż, tak zajrzałem z ciekawości bo znowu wszedłem w medtech
    https://www.bankier.pl/forum/temat_witam-lekko-podciagnalem-kurs-nie-bylo-trudno-bo-slaba-plynnosc,70509901.html
  • Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: ~kuna [73.246.123.*]
    Dnia 2025-09-13 o godz. 01:02 ~kuna napisał(a):
    > Dnia 2021-12-25 o godz. 14:59 ~kuna napisał(a):
    > > Ja niestety nie jestem tu optymistycznie nastawiony najbliższe skojarzenie to
    > > https://www.parkiet.com/Spolki/312109877-Petrolinvest-Kolejna-emisja-akcji-dla-Masashi-Holdings.html
    > >
    > > Teraz stało się jasne skąd było to ciągle sypanie akcji w rynek, non stop bez żadnego zatrzymania.
    > > Kazda informacja była wykorzystana do wsypania akcji, patenty, przenosiny na GPW, "najlepsze" na świecie testy na covid
    > > ktorych nikt nie chce w czasie największej epidemii w ostatnim stuleciu.
    > > Kazda z tych informacji służyła wsypaniu akcji w rynek, teraz wszystko stało się jasne jaki problem jest sprzedawać akcje kiedy wiesz ze odzyskasz je 20% taniej po zwałce która sam wywołałeś?
    > > Piekny prezent na Święta, konstruktorzy Misia pokazali o co tu chodziło od roku.
    > > Ze to wałek to nie mam wątpliwości pytanie tylko czy rzeczywiscie jest szansa na komercjalizacje tego wynalazku
    > > czy jest to tylko czysty przekręt. pzdr
    >
    > 4lata od napisania tego postu a tu dalej ta sama śpiewka że już tuż tuż, tak zajrzałem z ciekawości bo znowu wszedłem w medtech
    > https://www.bankier.pl/forum/temat_witam-lekko-podciagnalem-kurs-nie-bylo-trudno-bo-slaba-plynnosc,70509901.html

To mnie skłoniło do ponownego zajrzenia na to forum i dopisania komentarza do starego tematu.
    https://i.imgur.com/fliKiIY.jpeg
  • Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: ~kongrezmen [77.89.108.*]
    A do wy Wszyscy na tą emisje się uparliście:

„Pożyczki mogą być spłacone w następujący sposób:

w formie spłaty pieniężnej w terminie spłaty do 31 grudnia 2022 r.”

Emisja to tylko jedna z opcji,
    Dnia 2021-12-25 o godz. 14:57 ~kongrezmen napisał(a):
    > A do wy Wszyscy na tą emisje się uparliście:
    >
    > „Pożyczki mogą być spłacone w następujący sposób:
    >
    > w formie spłaty pieniężnej w terminie spłaty do 31 grudnia 2022 r.”
    >
    > Emisja to tylko jedna z opcji,

No tak ale zapewne pamiętasz z wypowiedzi Prezesa Tokarskiego że nie będzie żadnych emisji i pieniędzy im starczy do komercjalizacji.

• Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: maskopatol [94.254.226.*]
    Ale komercjalizacja jest przyspieszana. Może i aż takiej sytuacji z inflacją światową nie przewidzieli. Podstawa to komercjalizacja. Jeśli to się uda, to powinno być ok.
  • Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: tobik69 [5.173.31.*]
    Tak według mnie i na szybko to są same dobre informacje.
    Przyspieszenie komercjalizacji w I kw 2022, czyli rozmowy trwają, jak wiemy urządzenia są wyprodukowane lub za chwilę będą. Z tego co pamiętam to miała być ich jakaś konkretna ilość. Czy nie 15 sztuk było w jakimś wywiadzie? Bardzo dobry news.
    Całe to info wygląda jak informacja, że jacyś "przyjaciele" lub zewnętrzni inwestorzy po prostu położyli kasę na projekt. Czy ktoś by pożyczał widząc, że temat polegnie? A może ktoś by pożyczał i miał w umowie zamiast zwrotu kasy akcje i ich nie chciał? Bzdura.
    Piszę to bardzo instynktownie, ale jak dla mnie to temat robi się mocny i bliski finału.
    Tak jak by im zabrakło trochę drobnych na szybko żeby zrobić jeszcze ileś tam urządzeń albo polecieć parę razy rozmowy za gramanicę:)
    Przecież gdyby tak nie było to by nie pożyczali tej kasy.
    Prezes jest mocnym udziałowcem i woli pożyczyć 2,9 i potem zwrócić kesz niż się pozbyć tanich akcji na rynku po 9 PLN.

• Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: ~Orion [77.89.108.*]
    pamietam jak mówili, ze kasy starczy do końca komercjalizacji, tylko pewnie tempo prac trzeba przyspieszyć + inflacja, jestem akcjonariuszem od początku i odbieram to jako pozytywny News, wydaje mi się, ze na gotowe urządzenie wraz z panelem oddechowym (rozróżniającym covida od grypy i zakażeń bakteryjnych ) mają już odbiorcę (lub odbiorców-dystrybutorzy), każdemu zależy na czasie. Przypominam, ze poważni- najwieksi gracze mają konta pełne kasy które zarobili na covidzie i coś chcą z ta kasa zrobić, żeby budować swoje przewagi konkurencyjne.
  • Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: ~Q2 [83.8.34.*]
    Dnia 2021-12-25 o godz. 16:36 tobik69 napisał(a):
    > Tak według mnie i na szybko to są same dobre informacje.
    > Przyspieszenie komercjalizacji w I kw 2022, czyli rozmowy trwają, jak wiemy urządzenia są wyprodukowane lub za chwilę będą. Z tego co pamiętam to miała być ich jakaś konkretna ilość. Czy nie 15 sztuk było w jakimś wywiadzie? Bardzo dobry news.
    > Całe to info wygląda jak informacja, że jacyś "przyjaciele" lub zewnętrzni inwestorzy po prostu położyli kasę na projekt. Czy ktoś by pożyczał widząc, że temat polegnie? A może ktoś by pożyczał i miał w umowie zamiast zwrotu kasy akcje i ich nie chciał? Bzdura.
    > Piszę to bardzo instynktownie, ale jak dla mnie to temat robi się mocny i bliski finału.
    > Tak jak by im zabrakło trochę drobnych na szybko żeby zrobić jeszcze ileś tam urządzeń albo polecieć parę razy rozmowy za gramanicę:)
    > Przecież gdyby tak nie było to by nie pożyczali tej kasy.
    > Prezes jest mocnym udziałowcem i woli pożyczyć 2,9 i potem zwrócić kesz niż się pozbyć tanich akcji na rynku po 9 PLN.
    >

A MOŻE TO TAKA NIBY EMISJA DLA PRZYJACIÓŁ ABY SPOKO SZYBKO ZAROBIĆ. CAŁA RESZTA INWESTORÓW CZEKA JUŻ GRUBY CZAS I SPOROM Z NICH KUPIŁO AKCJIE POWYZEJ 13 ZŁ. PREZES MÓWIŁ ŻE MU KASY MU NIE ZABRAKNIE I NIE PRZEWIDUJE EMISJI A TU...
  • Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: ~Ordunk [77.89.108.*]
    Pisał Ktoś @ do Genomtec w tej sprawie?
    A czego nie zrozumiałeś w Espi?
    Jest tam wszystko napisane. A czy Genomtec wypali czy nie, to już każdy musi sam zaryzykować.
  • Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: ~helpi [5.173.99.*]
    nie demonizowałbym znaczenia tej pożyczki.
    To Pożyczkobiorca (Genomtec) określa z jakiej
    formy spłaty skorzysta. Po drugie, Emisję w ramach
    "Prawo do Objęcia Akcji" warunkuje jeszcze podjęcie
    Uchwały przez WZ o podwyższeniu kapitału zakładowego.
    Jest to tzw. "Prawo Warunkowe" j.w.

Powinniśmy przyjąć za bardzo dobrą monetę przyspieszenie prac.

• Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: ~Edek_z_kredek [46.204.84.*]
    Czy ktoś z was zainwestowałby 3 mln w spółkę która ma zaraz upaść? Przezrec te środki? Czy ktoś zamieniłby 3 mln w papier nic nie wartej spółki? Moja odpowiedź brzmi NIE. Czekam spokojnie i na sukces gmt i na ...okazje..
  • Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: ~zenek [91.192.89.*]
    spółka jeszcze nie wystartowała z produktem

a już inżynieria finansowa uruchamiana

gdzie inwestorzy co się chcieli zapisać po 11 zł na 500 mln w akcjach ???

już wysiedli ?
  • Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: ~Edek_z_kredek [46.204.84.*]
    Na giełdzie jest już inny sentyment, nie te czasy gdy wszystko schodziło na pniu. Ja zainwestowałem 11 tysiakow w gmt, ktoś inny przed chwilka 3 mln...tyle w temacie.
  • Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: ~helpi [5.173.99.*]
    @~Edek_z_kredek,

sentyment na polskiej giełdzie? Toż to wydmuszka.

Ja zrezygnuję w odpowiednim czasie z polskiej giełdy.
    Powód: była, jest i pozostanie "niedojrzała". Niby ceny
    atrakcyjne, ale co z tego, jak tu nikt nie inwestuje, co
    powoduje, że dla płytkiego rynku (niski Volumen) mamy
    "MORZE" Spekulacji na kursach.

Obserwuje od pewnego czasu zlecenia i zrozumiałem już
    jak ten cały mechanizm działa. Na czyje zlecenie, dla kogo
    to już inna para kaloszy.
    Prezes powiedział że wystarczy im środków ale jak widać na kłamie i to jest słabe !
  • Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: tobik69 [81.219.74.*]
    A wziąłeś pod uwagę to co zostało napisane z okazji pożyczki?
    Że komercjalizacja ma nastąpić szybciej, czyli w I półroczu.
    Tak sobie pomyśl, że masz do podpisania umowę i twają rozmowy z różnymi firmami.
    Sytaucja jest dynamiczna, masz ileś tam urządzeń a potrzeba ich więcej i to na wczoraj.
    Że trzeba jeszcze zainwestować na szybko w parę tematów, żeby dopiąć główny.
    Że trzeba wydać jakby obok kasę na prospekt emisyjny w związku z wejściem na główny parkiet.
    Ale firma obiecała, że nie będzie nowej emisji, więc biorą pożyczkę od osób prywatnych.
    Kłamstwem i kłamcą możesz nazwać Prezesa jak to mówią: jak nie dowiezie.

@tobik69,

jasne. @q2 PRZEGIĄŁ - bardzo nieładnie z jego strony.
    @q2 - może przeczytaj w encyklopedii albo wikipedii
    definicję kłamstwa. I dopiero zarzucaj komuś kłamstwo,
    kiedy to co nakreślił faktycznie nie ziściło się. Na teraz to
    "chwyt poniżej pasa". GRUBO.
  • Re: POZYCZKI OD OSÓB FIZYCZNYCH W SUMIE 2,9 MILIONA Autor: krispier [185.146.226.*]
    będzie podobnie i teraz
[x]
GENOMTEC -0,10% 5,00 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.