• gdzie ten optymizm ? invest co ty na to ? Autor: ~P2c [31.60.84.*]
    nie zniżę poziomu dyskuji do .....
    ale liczę na Twój profesjonalny komentarz i analizę sytuacji
  • Re: gdzie ten optymizm ? invest co ty na to ? Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    No co mogę powiedzieć, wyszło tragicznie, i złożyło się na to kilka rzeczy. Premiera w listopadzie, ograniczenia kuponów przez steam, błędy w grze. To ich pierwsza większa gra i dostali nauczkę, ale to nie znaczy żeby spółkę skreślać. Kasę na kolejne gry mają, kolejne premiery w następnym roku plus bugvasion może w tym. Możliwe że darmowe DLC do MMS zwiększy sprzedaż chociaż na jakieś fajerwerki bym już nie liczył. Ciekaw jestem sprzedaży w długim terminie bo jednak CMS się dobrze sprzedaje, a bundle real mechanic w tym pomoże.
  • Re: gdzie ten optymizm ? invest co ty na to ? Autor: ~P2c [31.60.84.*]
    a bierzesz naukę z tej lekcji i jaką?
  • Re: gdzie ten optymizm ? invest co ty na to ? Autor: ~P2c [78.10.236.*]
    dalej
  • Re: gdzie ten optymizm ? invest co ty na to ? Autor: ~lol [46.31.36.*]
    Chcesz uczyc najemnika rozumu?
    chciałbym feedback
  • Re: gdzie ten optymizm ? invest co ty na to ? Autor: ~P2c [31.60.84.*]
    dalej pytam
  • Re: gdzie ten optymizm ? invest co ty na to ? Autor: ~Kosiarz [31.178.129.*]
    To chyba obszerny tekst bedzie. Badzmy cierpliwi.
    Każdy sam sobie wyciąga wnioski, nie zamierzam się tu na ten temat wypowiadać. Prawda jest taka, że nikt się tu nie spodziewał tak słabej premiery co widać po kursie, ale taki jest właśnie gaming. Raz zaskoczenie premiera jest pozytywne a raz negatywne
    Co nie zmienia faktu że dalej uważam że spółka jest fajna. Dużo się nauczyli dzięki temu. Ale patrzcie na to jaki mają super kontakt z graczami i jaki jest response time w hotfixach. To na pewno będzie procentować w przyszłości
    ok rozumiem ze w gąszczu frustracji nie znalazłeś chwili właściwej refleksji....
    zatem pozwolę sobie na mały feedback. i tak:
    1. nie bądź nachalny w propagowaniu 1 strony i nie obrażaj innych bo może okazać się że mieli troszkę racji ..... nawet jeśliby nie mieli to szacunek do innego postrzegania jest nie tylko ważny w komunikacji ale jeśli się otworzysz na postrzeganie przez innych, zaczniesz sam widzieć szerzej i więcej.
    2. zakładam że to znaczna część twojego portfela lub jego całość ... powinieneś patrzeć w dłuższym terminie
    3. zacznij zakładać jakiś konkretny zysk w % i jeśli go osiągniesz (dalibóg) to zweryfikuj wtedy otoczenie aby podjąć dalsze decyzje. ja często staram się "ugrać swoje" i to mi wystarcza bo nie mam wtedy nerwic lękowych itp.
  • Re: gdzie ten optymizm ? invest co ty na to ? Autor: ~Kosiarz [31.178.129.*]
    bravo!
  • Re: gdzie ten optymizm ? invest co ty na to ? Autor: ~P2c [31.60.67.*]
    Minęły ponad 2 lata.
    Nadal uważam, że ryba śmierdzi od głowy zarządu / RN.
    Nic się nie uczą, nie rozwijają.
    W okresie tym (od spadki ok 3 lata), zdążyłem założyć spółkę IT, zatrudnic ok 6-7 programistów (w zależności od potrzeb, stałe ok 4) i zarobić na czysto ok 500 kilo pln (zysk na czysto). A to bez żadnej giełdy i innech dźwigni, tylko robota .
    A Panowie z P2c ? Ile potrafili zarobić dla spółki ? Podpowiedz Invest, bo nie mogę doszukać się zysków w firmie tej do dzisiaj ....
    Nie chodzi mi żeby ciebie po raz kolejny dosiadać.... Ale liczę że skoro jesteś blisko firmy to może coś tam podpowiesz i ktoś się za nich weźmie i zarobi w końcu coś. Chociaż 1 000 PLN zysku na czysto
  • Re: gdzie ten optymizm ? invest co ty na to ? Autor: ~Gracz [37.30.12.*]
    Z drugiej strony po co, można być prezesem lub w radzie nadzorczej i spokojnie sobie siorbać, bo jemu się należy, sprzedawać bajki albo liczyć na farta, że może się coś uda a jak się nie uda to trudno, pensja wpływa, wakacje, samochody a odpowiedzialność żadna. Trzeba umieć tylko bajerować. Nawet newsletera comiesięcznego nie ma bo o czym pisać, no ale jakby spadło do 4 to bym dokupił :-)
  • Re: gdzie ten optymizm ? invest co ty na to ? Autor: ~Obi_wan [89.64.68.*]
    Czekamy P2C na twój debiut na NC :). Skoro tak dobrze ci idzie to gierka typu Aztec to bedzie pikuś łącznie z zabezpieczeniem popytu na produkt. A tu jest pies pogrzebany...
    Ale też zgadzam się, że dość niemrawo sprawy sie toczą, zwłaszcza po podposaniu kontraktu wydawniczego. Aztec spada na WL z 500 na 540. Zero naplywu followersów. Oczekuję czegoś więcej. Za to akcjonariat mamy twardy i to jest dobra informacja. Czekamy.
    Ale ci się musi nudzić w życiu że odgrzebujesz posty sprzed 2 lat tylko po to żeby się pochwalić zarobkami w twojej firmie xd
  • Re: gdzie ten optymizm ? invest co ty na to ? Autor: ~P2c [31.60.67.*]
    Nie, chodzi o twoje wpisy w których pisałeś o zaufaniu do firmy, że będzie zaraz mega i że zaje. Że wszystko tip top a jak wyszło jak wyszło to hmmm, ja jestem temu winien ?
    Cała ta spółka żenuła i tyle dopóki ten h....nowy zarząd dalej nic nie robi. Tego nie widzisz ?
    Jakieś sukcesy ?
    Może fskty ?
    Ta ...

Jak można w tej branży być nieudacznikiem ???
  • Re: gdzie ten optymizm ? invest co ty na to ? Autor: ~Gracz [37.30.12.*]
    Rok temu w planach było jednoczesne wydanie 3 gier, nazywałem to combo. Nie było, tak na prawdę w tym okresie to nie wydali nic, chyba, że mówimy o mms na na konsole. Mówili, że mają 3 gry gotowe, prawie gotowe. Minął rok, jedną sprzedali na 20% nie wiadomo kiedy coś ruszy, nawet nie ma karty na Steam, drugą obiecującą sprzedali za około 1.2mln pln, 600 już wykażą w raporcie 4q, zakładam, że już połowa zostanie przejedzona w tym samym raporcie, kolejne wpłaty po 200 na dalszych etapach, ale kiedy to? Następny rok? Dwa? Zarabiać zaczną jak tamtym zwrócą się koszty. Wtedy dostają 50% netto. Generalnie zwróciły się koszty i są szanse na zarobek ale to kiedyś, bo czy sprzedadzą za 1,2m to nie wiadomo. A trzecia z potencjałem, ale pokazują wycinki, nie wiadomo na jakim jest etapie, mówią o testach ale kiedy? Nie wiadomo, czy może za rok? Frogg nie wiadomo co robi, bo to ich 30%, nowych tytułów nie zapowiadają i generalnie od premiery kurs szoruje po dnie, ale czy to dno, czy spadnie do kapitalizacji 6-8mln, oczywiście na korzyść przemawia emisja dla ziomków za 9zl i to, że bujała się po 25zl. Co prawda trzymam, ale jak nie zacznę zarabiać, to uznam za najgorszą życiową decyzję.

Z pozdrowieniami do Zarządu
  • Re: gdzie ten optymizm ? invest co ty na to ? Autor: ~P2c [81.168.168.*]
    Dobrze powiedziane.
    Dzięki.
    Zarząd do pracy, brak wyników i efektów do dzisiaj
[x]
P2CHILL -3,55% 3,26 2025-12-02 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.