• Cap przy obecnym kursie Autor: ~Zar [89.171.72.*]
    Nie podejmujcie nieprzemyślanych ruchów, bo w chwili obecnej na BKD grają bardzo duże emocje wykorzystywane przez wszelkiej maści spekulantów. Ci wszyscy którzy wieszczą tu 8,6, 3 zł o najprawomocniej zwykłe trolle. Najlepiej nie słuchajcie trolli takich jak Gejmer lub Balerina. Policzcie sobie, że przy obecnym kursie Cap wynosi 31 mln zł, a to już jest dno dna, biorąc pod uwagę gotowy produkt, który najprawdopodobniej zwróci się do połowy tego tygodnia, a do końca roku przyniesie BKD kilka mln zysku.

Obecny Cap jest już o jakieś 8 mln niżej od Madmind. Gdyby akcje zeszły do ww. poziomów, to Cap byłby w ogóle na śmiesznym poziomie i tylko kwestią czasu byłby duży wzrost. Pamiętajcie, że produkt jest bardzo dobrze oceniany (87% bardzo pozytywnych opinii), a to daje szansę na długą sprzedaż na przyzwoitym poziomie. Oczywiście szału nie ma. Nie sprawdziły się też zapowiedzi, że będzie to hit, ale gdyby się sprawdziły to kurs byłby pewnie w okolicy 70-80 zł. Moim zdaniem obecny kurs jest mocno zaniżony. Mam nadzieję, że odbije w okolice 20 zł po informacji o zwrocie kosztów.
  • Re: Cap przy obecnym kursie Autor: ~Przemek [37.47.195.*]
    Jaki jest cap przy 13 zł za akcję?
  • Re: Cap przy obecnym kursie Autor: ~mociek [87.101.25.*]
    ok 33ml , przy 10 ok 25ml
  • Re: Cap przy obecnym kursie Autor: ~Kosiarz [89.66.255.*]
    Ehh. Piekne wycie wystraszonego ynwestora i lukrowanie sytuacji. Chlopie, kupiles na hype'ie jak to bedzie wspaniale i dales sie wciagnac jak naiwne dziecko w gre dla duzych chlopcow. To teraz otrzyj lzy, badz mezczyzna i nie skowycz. Kiedys sie nauczysz jak handlowac.
  • Re: Cap przy obecnym kursie Autor: ~Zar [89.171.72.*]
    Chłopie jakie lukrowanie? Ja przedstawiłem fakty i liczby. Gdzie ty tu widzisz jakiś płacz? Te wycieczki osobiste to zostaw dla rodziców i innej rodziny, bo nikogo to tutaj nie interesuje jakim ty jesteś inwestorem. Jeśli twierdzisz, że masz 100% udanych inwestycji, to po porostu kłamiesz. Każdemu zdarzają się błędne oceny. Jeśli to jest dla ciebie powód do chełpienia się, to znaczy że jesteś strasznie niedowartościowany. Zapewne jesteś trollem lub groszołapem, który zarabia na kieszonkowe. Fakt, kupiłem drożej niż obecne ceny, choć średnia 22 jest jeszcze taka wysoka, ale ulokowałem w BKD jakiś 2% kapitału inwestycyjnego, więc raczej nie płaczę z tego powodu, bo chciałem wejść tutaj na krótko, a ze względu na to, że nie chcę wychodzić ze stratą, to pozostanę na dłużej. Zakopię akcje na kilka miesięcy i zobaczę i po tym czasie zobaczę jak się rozwija sytuacja. BKD to miał być taki złoty strzał, nie wyszło, więc muszę się z tym pogodzić i iść dalej. Ale żeby kogoś wyśmiewać z tego powodu to trzeba być niezłym psycholem
  • Rozsądna ocena sytuacji Autor: ~J-23 [46.205.204.*]
    Dodałbym bardzo stabilną sprzedaż, bez wielkich skoków i gwałtownych spadków - obecnie 64 miejsce na GTS. Od stabilności sprzedaży będzie zależeć długa sprzedaż.

Od wczorajszego raportu z 15:00 przybyło 51 komentarzy (po 22h) co przy przeliczniku x 71,4 (z wczoraj) daje 3641 dodatkowych kopii, przez niecałą dobę.
    Oczywiscie będą jakieś zwroty (załóżmy -10%), przelicznik może być już obecnie nieco zawyżony, ale tak czy inaczej takie tempo przyrostu sprzedaży nie byłoby w długim terminie złe, Do tego sprzedaz bundli : Dealer in Prison i Prison Station, odpowiednio na 300 i 400 miejscu.
  • Re: Rozsądna ocena sytuacji Autor: ~moh [213.134.172.*]
    też według mnie nie jest źle ze sprzedażą, a patrząc jak się zaczęło to nawet bym powiedział że jest dobrze. Niestety widać jak duża była tutaj grupa licząca na spektakularną premierę jak GSS, a do tego siedzi mocna grupa sterująca kursem i to widać. Cóż musi się przemielić to co jest do sprzedania, a gra jeśli się sama obroni to i kurs się obroni
  • Re: Cap przy obecnym kursie Autor: ~taka_prawda [77.112.192.*]
    Przecież obecna kapitalizacja jest właśnie adekwatna do potencjalnego zysku za 2021 rok. Zakładając zwrot kosztów czyli przychód na poziome 1.6 miliona po 20 dniach dołożą jeszcze 1 mln do końca roku. Za poprzednie kwartały jest -150tys. Można zakładać, że za 2021 bedą mieli netto 2 miliony złotych. Przy c/z=15 (Co jest teraz normą dla gamingu) kapitalizacja powinna wynosić 30 milionów.
  • Re: Cap przy obecnym kursie Autor: ~Kosiarz [31.178.129.*]
    Dnia 2021-11-08 o godz. 14:46 ~taka_prawda napisał(a):
    > Przecież obecna kapitalizacja jest właśnie adekwatna do potencjalnego zysku za 2021 rok. Zakładając zwrot kosztów czyli przychód na poziome 1.6 miliona po 20 dniach dołożą jeszcze 1 mln do końca roku. Za poprzednie kwartały jest -150tys. Można zakładać, że za 2021 bedą mieli netto 2 miliony złotych. Przy c/z=15 (Co jest teraz normą dla gamingu) kapitalizacja powinna wynosić 30 milionów.

Zostaw :-) Oni tego nie kumaja. Wciaz uwazaja, ze informacji dostepnych publicznie lub latwych do wywnioskowania nie ma jeszcze w cenie i mozna na tym zarobic. Nie biora pod uwage tego ze na rynku decyduje element zaskoczenia, ktory sprzyja pieknie rozgrywaniu drobnych. Jak chociazby zaskoczenie wynikami premiery Prisona.
  • Re: Cap przy obecnym kursie Autor: ~Pozdri [37.47.185.*]
    Duzo ludzi weszlo pod szanse na mega premiere. Nie udalo sie i beda wychodzic ze strata zeby odobic gdzie indziej. Do tego day traderzy tez wychodza jak nie ma odbicia. Wycena na gieldzie zawsze buja sie od przewartosciowania do niedowartosciowania i odwrotnie
[x]
BKDGAMES 0,00% 2,76 2026-05-22 13:18:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.