• Andrzej dziwnie przycichł... Autor: ~donb [185.183.226.*]
    I kilku innych kupujących z rana na wyścigi na mega promocji. Dzisiaj rynek nie zaakceptował cen zaproponowanych do południa. Za dużo hakowiczow, w tym kolkowiczow, i nowych kolkowiczow realizujących zyski. Być może musi zejść jeszcze niżej, żeby było naprawdę promocyjnie, i zaangażował się ktoś "grubszy". Finisz dużo poniżej 23 zł to dzisiaj słabość, wbrew temu co piszą niektórzy...
  • Re: Andrzej dziwnie przycichł... Autor: trzyd [95.41.146.*]
    Trzeba być ostrożnym - po wynikach wrześniowych kurs spadł ponad 14%.

Za miesiąc w opublikują wyniki za październik 2021 - w 2020r wyniosły 221 mln zl.
    Jeżeli zgodnie z obecną dynamiką przychodów w 2021 - okażą się podobne - czyli najniższe w tym roku - kurs zrobi "papa", a nie zapowiada się się, żeby były znacząco wyższe - raczej mogą być nawet niższe - jeżeli te obecne były pozytywnym zaskoczeniem.
  • Re: Andrzej dziwnie przycichł... Autor: ~ToStraszne [77.252.47.*]
    tak was czytam i zaczynam się bać. Jutro sprzedaje wszystko co mam
  • Re: Andrzej dziwnie przycichł... Autor: ~Gracz [185.56.211.*]
    Nie zapowiada się na podstawie czego? Bo ja czytałem, że Zarząd jest na ten moment bardzo zadowolony z przychodów w październiku. Chyba, że jesteś w posiadaniu jakichś aktualniejszych informacji, to chętnie je poznamy.
  • Re: Andrzej dziwnie przycichł... Autor: trzyd [95.41.146.*]
    Nie zapowiada się na podstawie czego? Bo ja czytałem, że Zarząd jest na ten moment bardzo zadowolony z przychodów w październiku. Chyba, że jesteś w posiadaniu jakichś aktualniejszych informacji, to chętnie je poznamy.

maj -74% rdr
    czerwiec - 43% rdr
    lipiec - 26% rdr
    sierpień - 18% rdr
    wrzesień - 5% r/r
    Październik - ? (przychody w 2020 - 221 mln zl)
  • @trzyd Autor: przezniczak [109.173.145.*]
    Widzę, że jednak zainteresowałeś się walorem... a jeszcze w weekend tak się nam dobrze rozmawiało i mówiłeś, że nie komentujesz sytuacji i kursu a tutaj już przewidujesz spadek... szybko poszło ;)

• Re: @trzyd Autor: trzyd [95.41.146.*]
    Nikt pisać nie chciał po za forum - to piszę na forum.
    Zresztą jak już poszedłem to zacząłeś się trochę pastwić nad moimi postami ... tak delikatnie nie wprost.
  • Re: @trzyd Autor: przezniczak [109.173.145.*]
    NIe przesadzajmy z tym pastwieniem się. Bądźmy odrobinę poważni choć raz - oboje wiemy, że gra idzie o zbicie kursu do jakiegoś konkretnego poziomu przed okresem świątecznym a analizy technicznie cudownie sprzyjają wyznaczaniu poziomów, do których ma zjechać. Wtedy w prasie pojawi się temat prezentów i pandemii, mały lockdown... praca zdalna... zacznie się nakręcać w świadomości ludzi - prezenty itp itd i ktoś swoje zarobi.

BTW

Myślisz, że jutro znowu koło 14:30-15 spróbują zejść niżej? ;)

BTW 2

O wynik jestem spokojny...
    Zasada jest prosta... nie piszesz na forum waloru, który Ciebie nie interesuje ;)

Nie... nie mówię teraz konkretnie w Twoją stronę (choć dla mnie to jest jasne, że masz swój poziom wejścia) ale żaden normalny człowiek nie poświęca swojego czasu na czytania i rozmowy na temat, który nie jest w kręgu jego zainteresowania... to nie spotkanie niedzielne po mszy babci z kółka różańcowego ;)
    Masz rację - nie jestem tu bez powodu, ale nie jest to powód finansowy.
    Asbis obecnie nie jest obecnie w moim kręgu zainteresowania - bez względu na cenę.
    Uważam na tą chwilę, że spółka nie ma potencjału wzrostowego - nie kupuje jej z tych samych przyczyn dlaczego ludzie nie ruszają MIRBUDu - pomimo C/Z 3,7.
    Sprawdź sobie ten MIRBUD i zrób argumenty dlaczego byś go nie kupił i będą tożsame z tym dlaczego ja nie kupuje ASBIS.
    Osobiście ja nie mam pojęcia dlaczego Wy nie widzicie tych mega ostrzeżeń, które ja widziadłem sprzedając ASBIS po 27,20zł.
    Dla ludzi, którzy wychodzą z tego waloru to super, że są tacy zasadowcy jak Ty - nie obraź się, ale po prostu zakochani w spółce - nie dostrzegający jej wad i mega trendu spadkowego w dynamice przychodów i na kursie:

1 tydzień
    -4.15 -15.63%
    1 miesiąc
    -3.05 -11.98%
    3 miesiące
    -0.35 -1.54%
    mamy inne podejście do inwestowania i tyle. Już kiedyś napisałem - wyjdę z ASBIS kiedy zauważę, że przestanie się rozwijać. Natomiast na tą chwilę jego potencjał jest całkiem duży (i nie patrzę przez pryzmat C/Z czy innych wskaźników) ale przez pryzmat samej firmy oraz zarządu.

Co do Mirbudu to analizowałem już dawno. Do momentu uwolnienia funduszy UE oraz unormowania się tematu wzrostu płac oraz cen materiałów nie ma za bardzo co się nim interesować czyli do kwietnia/maja przyszłego roku.

To samo jeżeli chodzi o Newag i Torpol, o którym pisałem... szczególnie ten drugi jeżeli pojawią się środki z UE może całkiem ładnie rosnąć kolejne lata.
  • Re: @trzyd Autor: trzyd [5.60.131.*]
    Ja zauważam, że ludzie muszą się jeszcze raz zastanowić dlaczego zaczęli inwestować - jaki jest ich cel.
    Po jakimś czasie zapominają, że celem jest zarobek - a wybór spółki ma im to umożliwić. Spółka z narzędzia, które ma umożliwić zysk - staje się celem! Zaczyna się później jej wychwalanie zauważanie jedynie zalet - jak w niespełnionej miłości.

Ja osobiście pamiętam o celu. Ostatnio np. SELENA FM przekazała po południu wyniki za II kwartał. Wg mnie były rozczarowujące - o 09:15 - następnego dnia nie bylem już akcjonariuszem, a miałem tego trochę. Kurs spadł z 28,8 do 24zł obecnie.

Szanować trzeba swoje ciężko zarobione pieniądze, a nie żyć miłością do spółki. Na ASBIS miałem podobnie jak zobaczyłem dynamikę przychodów i zachowanie się kursu to dziań przed ogłoszeniem wyników za II kwartał sprzedałem po 27,2zł i do dziś praktycznie kurs spada.

Podsumowując: Nie mamy innego podejścia do inwestowania. Tylko jaj je mam, a Ty go nie masz. Zacznij szanować pieniądze niż spółkę, a zobaczysz o czym mówię. Pieniądze mogą Ci w życiu pomóc, spółka nie sądzę.
  • Re: @trzyd Autor: ~Dawid [31.183.159.*]
    Dopóki r/r wyniki są na plus to wyniki m/m nie mają żadnego znaczenia. Fundamentalnie Spółka się rozwija, a że wolniej niż byście chcieli to wiadomo, żadna tajemnica. Ja bym chciał żeby robiła wyniki 1000% dzień do dnia i dawała milion dywidendy dziennie ale to nie jest realne.

Obecnie nie ma sygnałów że wyniki przyszłych lat będą spadać wiec żadnego fundamentalnego powodu spadków nie ma. A co więcej nawet wyceny spółki (choćby niedawna PKO) zakładają spadek zysku a mimo to wyceniają Asbis dużo wyżej niż obecnie. Co jeszcze więcej - w poprzednich latach rekomendacje tez szacunkowo zakładały niewielkie spadki w 2020 i 2021 (i mimo to rekomendacje tez na plus z kursem dużo wyżej niż giełdowy!) a co mamy? Rekordowe wzrosty w tych latach.

Powtarzam, nie ma żadnych sygnałów że cokolwiek ma im spaść. Czy to przychody czy zyski czy marża. To co było w wywiadzie było wręcz pozytywne bo Asbis zawsze jest powściągliwy - już w sierpniu spodziewali się spadków marży a co mamy? Dalej rekordowe. To że przewidują że może się obniża w przyszłym roku to może będzie prawda a może nie - może nigdy już się nie obniżą a Asbis w styczniu znowu tym będzie zdziwiony.

Wszyscy spadkowicze na tym forum piszą ze na giełdzie kupuje się przyszłość. A jednak każą czekać na wyraźny znak ze 1 kwartał 2022 będzie lepszy niż 2021. Ale wtedy to już nie będzie kupowania przyszłości tylko teraźniejszości (albo znowu zaczną naganiać ze teraz nie widza perspektyw i czekają na kolejny kwartał). Moim zdaniem tu nie chodzi o czekanie na przyszłość - oni chcą kupić teraz po jak najnizszej cenie i stąd to wszystko.

Ja jestem pozytywnie nastawiony do spółki i jej perspektyw i uważam każdą informacje o wzroście za dobra. Jedynie jakieś znaczące spadki by mnie zmartwiły i to zysku a nie przychodu/marzy.

To co się tu dzieje mnie naprawdę mega zdumiewa. Wobec tak niskiego c/z rynek nie powinien spodziewać się wręcz żadnego wzrostu Asbisu ani teraz, ani w przyszłości, bo wycenia spółkę jako schyłkowa a nie perspektywiczna. Tymczasem nie jest zadowolony wzrostem zysku za 3 kwartał o co najmniej 50-60% ani przychodu o ok 16%. Jak widać po wpisach - dużo forumowiczów się z tym zgadza. To ile spółka ma rosnąć żebyście łaskawie uznali że walor ze wskaźnikiem c/z na poziomie 4,2 jest was godny? 100% dziennie?

Jestem ciekawy waszej odpowiedzi
    Obecnie nie ma sygnałów że wyniki przyszłych lat będą spadać wiec żadnego fundamentalnego powodu spadków nie ma. A co więcej nawet wyceny spółki (choćby niedawna PKO) zakładają spadek zysku a mimo to wyceniają Asbis dużo wyżej niż obecnie. Co jeszcze więcej - w poprzednich latach rekomendacje tez szacunkowo zakładały niewielkie spadki w 2020 i 2021 (i mimo to rekomendacje tez na plus z kursem dużo wyżej niż giełdowy!) a co mamy? Rekordowe wzrosty w tych latach.

Tak jak dla wielu osób i firm przychody i zyski ASBIS były zaskoczeniem - tak ich spadek nastąpi w podobnym stylu.

Poniżej jakie rekomendacje otrzymał ASBIS od BOS. W lutym wyceniał akcje na 13,80zł, a w kwietniu na 29,24zł - mała pomyłka :)
    2021-04-29 - 29,24zł
    2021-02-01 - 13,80zł
  • Re: @trzyd Autor: ~Dawid [31.183.159.*]
    Dokładnie, BOŚ zakładał spadek zysków i niedoszacowywał potencjału spółki. BOŚ się pomylił. Widać to wyraźnie i sam to przyznajesz.

A mimo to robisz to samo, zakładasz spadek zysków i niedoszacowujesz potencjału spółki.

Czy się pomylisz? Ja sadze ze tak.
    Dokładnie, BOŚ zakładał spadek zysków i niedoszacowywał potencjału spółki. BOŚ się pomylił. Widać to wyraźnie i sam to przyznajesz.

Popatrz jeszcze raz na daty i się zastanów. To było w tym roku. Kurs akcji ASBIS w styczniu był 8zł, a w kwietniu 27zł. Nie nadążali za podnoszeniem rekomendacji na tyle, że w ciągu 3 miesięcy musieli ją podnieść 2x.
    Podobne sytuacja była w CD Projekt tyle, że w drugą stronę. Przed premierą CyberPunka były rekomendacje ponad 450zł, miesiąc później 250zł. Tyle znaczą rekomendacje. Nikt za nie nie bierze odpowiedzialności.
  • Re: @trzyd Autor: ~Andrzej [37.225.2.*]
    On się nie pomyli tylko manipuluje wynikami na swoją korzyść
  • @Dawid Autor: przezniczak [109.173.145.*]
    Kwestia sposobu "gry". Niektórzy patrzą 2-3 miesiące do przodu. Inni patrzą dalej. Jedni spekulują inni inwestują. Biorąc pod uwagę choćby inflacje to ASBIS będzie rósł 5-6% rocznie (a to jest pesymistyczna prognoza bo zakłada całkowite spoczęcie zarządu na laurach) I tutaj jest właśnie największa różnica pomiędzy mną a @trzyd

Ja widzę absolutnie genialnie prowadzoną firmę, która już wiele razy zaskoczyła inwestorów na plus. A ta zmiana nastąpiła po 2015 roku kiedy zanotowali stratę rzędu 65mln PLN. Od tego momentu firma rozwija się bardzo dynamicznie. Pamiętam jak na początku tego roku nikomu w głowie nie mieściło się, że w 2020 wykręcili taki zysk. Pamiętam, że jak rzucili pierwotną prognozę zysku za ten rok nikt w nią nie wierzył (na forum wcześniej dywagowaliśmy, że może to będzie 60mln) a oni podnieśli ją o blisko 40% do 71-74mln $. Pamiętam jak mówiono, że nie ma już pola do poprawy marży. I tak mogę wymieniać i wymieniać. A pewnie @insider2 może potwierdzić, że tak samo było w 2019 roku.

I co wtedy kiedy znowu zaskoczą wynikiem za Q3... co wtedy jeżeli w grudniu znowu podniosą prognozę zysku. Co wtedy jeżeli przy wynikach za 2021 znowu ją przebiją. Co wtedy kiedy nagle zrobią akwizycje, która znacząco podniesie ich zyski. I tak można wymieniać i wymieniać.

Na tym polega inwestowanie. Na poznanie waloru. Poznanie zarządu. Poznanie jak firma funkcjonuje. I po tym wszystkim nawet jak kurs spadnie tak jak teras masz spokój. Oczywiście inwestowanie wiąże się z ryzykiem ale jeżeli w coś inwestuje na długo to nie po to aby uciekać z waloru bo jakiejś części graczy się znudziło.

Przez ostatnie 6 miesięcy wolumen wynosi 30mln. To 1,5x FF. 733mln obrotu. Możecie mi mówić 1000 razy o tym, że spadnie do 15 ale są granicę absurdu. 20% to zjechało XTB po tym jak ogłosiło 20mln straty. A wcześniejszy zjazd o 10-15% był spowodowany spadkiem zysku r/r w Q1 o 51%

W przypadku ASBIS dramatem ma być wzrost zysku Q3 2020 do Q3 2021 o 50-60%?

To tyle jeżeli chodzi o moją filozofię ;)
  • Re: @Dawid Autor: trzyd [5.60.131.*]
    przezniczak - proste pytanie z dziedziny zarabiania.
    Mając w głowie to co napisałeś - jaki kurs akcji planowałeś na koniec października?
    Prawdą w inwestowaniu jest tylko to co się sprawdza. To co Ty myślisz ... to po prostu jedynie Twoje zdanie/hipoteza.
    Przykro mi, ale Twoja się nie sprawdziła.
  • Re: @Dawid Autor: przezniczak [109.173.145.*]
    Nie sprawdziła się... mam płakać z tego powodu? Co nie zmienia faktu, że swoje założenia co do kursu w kwietniu-maju 2022 zmieniłem. Nadal są one takie same. Jak już mówiłem - nie jestem tutaj na 1...2... czy 6 miesięcy ;)

Ja inwestuje... Ty spekulujesz. Najważniejszy jest cel. Każdy osiąga go w innym czasie. Ja mogę tylko Tobie powiedzieć, że w tym roku jeżeli chodzi o moje założenia inwestycyjne ze stycznia to robię już 2 kółko... a mamy październik dopiero ;) Daj Boże innym takie szczęście w inwestowaniu ;)

Nie krytykuje Twojego sposobu. Mamy różnice zdań i tyle. U mnie przynajmniej jest wszystko klarowne i jasne.

• Re: @Dawid Autor: trzyd [5.60.131.*]
    Ja inwestuje... Ty spekulujesz. Najważniejszy jest cel. Każdy osiąga go w innym czasie. Ja mogę tylko Tobie powiedzieć, że w tym roku jeżeli chodzi o moje założenia inwestycyjne ze stycznia to robię już 2 kółko... a mamy październik dopiero ;) Daj Boże innym takie szczęście w inwestowaniu ;)

Wiesz co to greedowanie_
    Utrzymywanie tracącej lub stratnej pozycji w nadziei poprawy sytuacji.
    Trzeba sobie powiedzieć prawdę - kupowanie akcji w szczycie cenowym oraz w szczycie prosperity oraz trzymanie tej pozycji to szaleństwo, ale ok Twoje pieniądze.
    Ok jak byś wiedział, że w grudniu cena wyniesie 16zł - sprzedałbyś? - odpowiedź dużo o Tobie powie.
    Napisałbym, że uprawiasz semantykę ale to pytanie jest tak głupie, że nawet nie chcę mi się komentować.

Ale widzę, że lecimy w osobiste wycieczki głupimi pytaniami ;)

Pozwól, że ja będę się martwił o swój kapitał a Ty o swój. Ok?

I napiszę po raz n-ty - wyjdę z waloru wtedy kiedy przestanie się firma rozwijać. Rozumiem, że Ty piszesz, że będzie strata albo gorszy Q3 do Q3 tak? I to samo będzie w Q4? Ja uważam, że Q3 do Q3 będzie lepszy o 50% i około 20% więcej Q4 do Q4. Masz rację... tragiczna sytuacja ;)

Jeszcze raz - życzę Tobie takiego roku jaki ja mam do tego momentu - szczerze ;)
    OK ponawiam pytanie:

Ok jak byś wiedział, że w grudniu cena wyniesie 16zł - sprzedałbyś? - odpowiedź dużo o Tobie powie.
  • Re: @trzyd Autor: ~fif_111 [178.43.150.*]
    Dnia 2021-10-25 o godz. 20:46 trzyd napisał(a):
    > OK ponawiam pytanie:
    >
    > Ok jak byś wiedział, że w grudniu cena wyniesie 16zł - sprzedałbyś? - odpowiedź dużo o Tobie powie.

LOOOOL!
    Nie dofinansowano twojego rozwoju panie psychologu :))))

• Re: @trzyd Autor: ~fif_111 [178.43.150.*]

trzyd > Ok jak byś wiedział, że w grudniu cena wyniesie 16zł - sprzedałbyś?
    fif > Nie, nie sprzedałbym! hell no!
    trzyd> Moja diagnoza synu: ZAKOCHAŁEŚ SIĘ! NIE MYŚLISZ TRZEŹWO! A ona cię nie chce, robi ci to, o czym pisze stolcegenralismusis

• Re: Andrzej dziwnie przycichł... Autor: ~98 [31.179.123.*]
    Leży pijany.
  • Re: przezniczak, : trzyd Autor: prof_wiatr [95.49.97.*]
    widzę, że obaj okopaliście się na swoich pozycjach.
    1. dziwie się przezniczak, bo podajesz się za inwestora długoterminowego, i chcesz za wszelką cenne uzasadnić swoje racje.
    Ale tak myślę, że nie masz jeszcze wielkiego doświadczenia na naszym "bananowym markecie".
    I teraz znalazłeś się w potrzasku, swoich , wizji, oczekiwań, wiec w praktyce nie docierają do ciebie jakiekolwiek opinie innych.
    Sorry ale tak to odbieram.

2. trzyd , widzę ,że ma bardziej racjonalne podejście do marketu, być może na bazie większego doświadczenia.(i nie dlatego, że piszesz o ew. spadkach)

Ps. ostatnia wypowiedz "dyrektora" o wyższych zyska (jego komentarz za wrzesień za wrzesień !!!!), była typowym przykładem socjotechniki.
    I powiem szczerze, jak dotychczas go szanowałem, tak jedną wypowiedzią , moje zaufanie do niego spadło dość mocno.

Wiem, że jeden drugiego nie przekona, choćby ze względów ambicjonalnych, ale uwierzcie market służy do zarabiania pieniędzy a nie o wyższości świąt Bożego Narodzenia względem Wigilii.

Mamy kilka dni do wyników za 3Q, wtedy zobaczymy kto miał rację.
    I od razu uwaga do przezniczaka, nie pisz , że ciebie nie interesują, bo to po prostu będzie śmieszne śmieszne.

• Re: przezniczak, : trzyd Autor: ~Andrzej [37.225.2.*]
    Pseudo profesorku na początku też można było Cię szanować za konkretne wypowiedzi a potem zacząłeś być jak chorągiewka od hura optymistyczny po ewidentnie bardzo negatywny jeśli chodzi o spółkę Wszystko zależało czy zależało Ci na sprzedaży czy na zakupie.Szczytem było to,że poważny inwestor po kilku miesiącach nie wiedział jak nazywa się spółka w której zainwestował kasę...ciągle myliles ją z Asbisem
    Poziom swój pokazałeś nazywając ją Srabisem, może dla Ciebie to i tak brzmi nazwa ale gdy chcesz,żeby ktoś Cię szanował,to szanuj innych.
    Ogólnie jesteś bardzo dwulicowy na jednym forum krytykujeszibbych,że robią kółka ,gdy sam na innych spółkach robisz je co chwila tak samo jest z dywidenda na jednej spółce jest super na drugiej dywidenda to strata
    Według Ciebie spółka Budimex jest super mimo,że od stycznia straciła 25-30 ,procent natomiast Asbis jest złą spółka mimo,że od stycznia ma wzrost ceny kilkaset procent.
    Żonglujesz danymi tak żeby tylko wyszło ,że masz rację i tak je dopasowujesz jak Ci wygodnie
  • Re: Andrzej dziwnie przycichł... Autor: ~donb [185.183.226.*]
    Chłopaki podziwiam, ewidentnie macie za dużo czasu :) naprawdę wierzycie że dyskusje na forum, choćby nie wiem jak merytoryczne, mają przełożenie na zachowanie kursu? Może na New Connect.
    @przezniczak, Ciebie podziwiam szczególnie :) 3 dni pisania i przekonywania jak jest dobrze, kilkadziesiąt tłustych postów, żeby po dwudniowym spadku prawie 20% kurs dostał mocną czapę na dużym wolumenie i odrobił aż 0,68%... Za mało, musisz pisać kilka razy więcej :)
  • Re: Andrzej dziwnie przycichł... Autor: ~donb [185.183.226.*]
    * +0,9% oczywiście, zanim ktoś napisze że jestem manipulatorem :)
  • Re: Andrzej dziwnie przycichł... Autor: trzyd [5.60.131.*]
    Chłopaki podziwiam, ewidentnie macie za dużo czasu :) naprawdę wierzycie że dyskusje na forum, choćby nie wiem jak merytoryczne, mają przełożenie na zachowanie kursu?

Donb,

Tym razem się z Tobą nie zgodzę :)
    Pamiętasz jak na forum zaczęli rozsiewać to info o rekomendacji na 70zł - kurs pod to rósł. Tej informacji nigdzie indziej nie było.
    Fakt, że później ludzie wytrzeźwieli :)
    I cyk i pyk i tralala... Data upublicznienia 31 sierpnia

Pozdrawiam serdecznie - kwiatki, całuski, ciasteczka ;)

Sorry, że tak długo ale musiałem zadzwonić do USA, żeby ją na szybko sfabrykowali ;)

"Pamiętasz jak na forum zaczęli rozsiewać to info o rekomendacji na 70zł - kurs pod to rósł. Tej informacji nigdzie indziej nie było"
    https://www.biznesradar.pl/rekomendacje-spolki/ASBISC 

https://www.argusresearch.com/PDFDownloader3.aspx?id=MDAwMDAwOTY0OA==aAB0AHQAcAA6AC8ALwByAGUAcwBvAHUAcgBjAGUAcwAuAGEAcgBnAHUAcwByAGUAcwBlAGEAcgBjAGgALgBjAG8AbQAvAHIAZQBwAG8AcgB0AHMALwAwADAALwAwADAALwA1ADcALwA0ADIALwA4ADIALQA3ADkANgA0ADEAMwA1ADMALQAyAEYANgBBAC0ANAA4ADcARQAtAEEAQwA0ADkALQA0AEQAMwBEAEIAMQBDADQAOQA1ADIAMwAuAHAAZABmAA== 
  • Re: @trzyd Autor: prof_wiatr [95.49.97.*]
    Dnia 2021-10-25 o godz. 21:26 przezniczak napisał(a):
    > I cyk i pyk i tralala... Data upublicznienia 31 sierpnia
    > >
    > > Pozdrawiam serdecznie - kwiatki, całuski, ciasteczka ;)
    > >
    > > Sorry, że tak długo ale musiałem zadzwonić do USA, żeby ją na szybko sfabrykowali ;)
    > >
    > > "Pamiętasz jak na forum zaczęli rozsiewać to info o rekomendacji na 70zł - kurs pod to rósł. Tej informacji nigdzie indziej nie było"
    > . https://www.biznesradar.pl/rekomendacje-spolki/ASBISC
    > >
    > >https://www.argusresearch.c
    om/PDFDownloader3.aspx?id=MDAwMDAwOTY0OA==aAB0AHQAcAA6AC8ALwByAGUAcwBvAHUAcgBjAGUAcwAuAGEAcgBnAHUAcwByAGUAcwBlAGEAcgBjAGgALgBjAG8AbQAvAHIAZQBwAG8AcgB0AHMALwAwADAALwAwADAALwA1ADcALwA0ADIALwA4ADIALQA3ADkANgA0ADEAMwA1ADMALQAyAEYANgBBAC0ANAA4ADcARQAtAEEAQwA0ADkALQA0AEQAMwBEAEIAMQBDADQAOQA1ADIAMwAuAHAAZABmAA==
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    1.posikałem się: Steve Silver (Argus Research), oni dawali rekomendacje na Merkatora 1850zł, widocznie lepiej zapłacili
    Dobre, gratuluje.!!!

• @prof_wiatr Autor: przezniczak [109.173.145.*]
    Możesz w takim razie wkleić link do tej rekomendacji dla MRC - bo niby w sieci nic nie ginie a jednak na forum MRC ani słowa o tym a i na stronie Argus też nie ma... nie wierzę, że mógłbyś kłamać... zwyczajnie nie umiem szukać może ;)
  • Re: @trzyd Autor: ~Mjb911 [94.254.202.*]
    Nie zapowiada się na podstawie czego? Bo ja czytałem, że Zarząd jest na ten moment bardzo zadowolony z przychodów w październiku. Chyba, że jesteś w posiadaniu jakichś aktualniejszych informacji, to chętnie je poznamy.________________________________maj -74% rdrczerwiec - 43% rdrlipiec - 26% rdrsierpień - 18% rdrwrzesień - 5% r/rPaździernik - ? (przychody w 2020 - 221 mln zl)______________________@trzyd, prośba żebyś zrobił podobne zestawienie,ale z zyskiem za ostatnie kilka kwartałów, bo to zysk świadczy o kondycji firmy. A i jeszcze mógłbyś coś wspomnieć o bazie z 2020r jaka jest do porownania, bo cgyba coś wiesz na ten temat skoro tak często wypowiadasz sie o spółce.
  • @donb Autor: ~fif_111 [178.43.150.*]
    donb, bez urazy, ale Ty dziś też trochę spamujesz tezą, że to jeszcze nie dno ;)
    miałeś dłuższy okres wyciszenia na forum, ale ostatnio coś się ożywiłeś :)
    ps tak bez żadnych kontekstów, ot, moje spostrzeżenie ;)
  • Re: @donb Autor: ~donb [185.183.226.*]
    Dnia 2021-10-25 o godz. 21:10 ~fif_111 napisał(a):
    > donb, bez urazy, ale Ty dziś też trochę spamujesz tezą, że to jeszcze nie dno ;)
    > miałeś dłuższy okres wyciszenia na forum, ale ostatnio coś się ożywiłeś :)
    > ps tak bez żadnych kontekstów, ot, moje spostrzeżenie ;)

Nie urażam się :) Bez urazy, ale rozumiem że na tym forum można pisać jedynie pro wzrostowo? Pamiętasz jak miesiące temu pisałem, że korekta będzie długa albo głęboka? Byłem wtedy megatrollem. Pamiętasz ile razy typowałem celnie kurs na zamknięciu? Sam biłeś mi brawo. Piszę to co widzę, raz w jedną raz w drugą. Robię to żeby samemu się sprawdzić, bo jak piszę publicznie, to biorę za to odpowiedzialność, wiedząc że pomyłki będą przypominane. Jak na razie na Asbisie mam naprawdę mega przewidywalność trendów i kursów, ale oczywiście każda passa może się kiedyś skończyć. PS. Co do przeczucia, w zeszłą środę rano ustawiłem SL na 25,70 zł, bo sytuacja mi się nie podobała... Uprzedzając dalsze pytanie, to wszystko tylko intuicja, nie jestem Nostradamusem :)
  • Re: @donb Autor: fif_111 [178.43.150.*]
    Dnia 2021-10-25 o godz. 21:33 ~donb napisał(a):
    > Dnia 2021-10-25 o godz. 21:10 ~fif_111 napisał(a):
    > > donb, bez urazy, ale Ty dziś też trochę spamujesz tezą, że to jeszcze nie dno ;)

Czy uważasz, że ja atakuję wszystkich, którzy nie są w 100% pro wzrostowi?
    Czy dzisiaj rano nie pisaliśmy, że to nie czas na ewentualne all-in? Że Jacula z Grażulą potrafią namieszać?
    Że ja dziś nie kupię powyżej 22, ale w okolicach 20/21 możliwe, że dokupię?

Pisaliśmy o tym, prawda? Ja raz o tym napisałem, a Ty kilka razy więcej, czasami śmiejąc się z tych, którzy może weszli za wcześnie.
    Tak tylko piszę, bo do tej pory jakieś smaczniejsze były Twoje wypowiedzi...
[x]
ASBIS -0,80% 29,66 2025-12-01 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.