Ty tu nowy? Od marca było mówione że będzie dodruk 90 mln, wszystko poniżej super, powyżej też było by do zniesienia, byle nie za dużo. Te akcje są dla Suale i ekipy, jakbyś nie zauważył...
Już kupiłem, kilka miesięcy temu, jak latało po 8-9 zł. Ale te czasy już nie wrócą, wbrew temu co piszą tu pewne osobniki. Wszystko idzie zgodnie z planem, były małe poślizgi czasowe, no ale gdzie ich nie ma? Dodruk dla Saule mniejszy niż poczatkowo zakładaliśmy, a MVGM to pewnie wierzchołek góry lodowej. Zobaczymy niebawem.
Dodruk mniejszy faktycznie niż i ja prorokowałem (mówiłem 90 baniek), ALE i nie 100% akcji Saule objęte transakcją będzie. 83 milionów akcji będzie odpowiadało za 84,4% udziału w Saule. Także prosta matematyka -> gdyby 100% Saule było objęte dealem, to tych akcji dodrukowanych byłoby właśnie ok. 90 milionów.
Przestańcie już bredzic. To nie kwestia dodruku powoduje zwałę, bo każdy się na taką liczbę nastawiał. Mogę tylko się domyślać, kto tak sypie i to co najmniej od konferencji kwietniowej. Zapewne był plan, znowu spuścić kilkadziesiąt tysięcy pod umowę, a tu lipa, bo chętnych brak, więc wywalanko na rympał niby pod info o dodruku. Spółdzielnia zwala na ulicę, a trolle golasy na forum wtórują.
I właśnie w taki sposób od dawien dawna, bananowymi zagrywkami szarga się dobre imię każdej spółki. Dziwię się tylko właścicielom, że się na to godzą i nie zgłaszają z wyprzedzeniem odpowiednim organom. Mogą później nie odzyskać zaufania wśród inwestorów, a będzie ciągnął się przez wiele lat. Zobaczymy co Pan sternik ma nam do zaoferowania, bo jak przeszarżuje to w końcu sam ze sobą będzie handlowal.