• Dziś rozpoczął się okres zamknięty... Autor: ~Mj [83.9.165.*]
    ...tak więc nie dziwcie się, że nikt z RN nie kupi do 15 listopada.
  • Re: Dziś rozpoczął się okres zamknięty... Autor: ~Mars [213.134.173.*]
    Tym bardziej wartościowe info, że ktoś wydał grubo ponad 200k na akcje tuż przed okresem zamkniętym.
  • Re: Dziś rozpoczął się okres zamknięty... Autor: ~Maxi [46.204.1.*]
    Moim zdaniem w grę wchodzi umowa z mabionem, a wtedy otwarcie na 40 zł :) Kupował jak leci w przedziale 8-10 zł będę robić to samo jak zjedzie poniżej 9 zł :)
  • Re: Dziś rozpoczął się okres zamknięty... Autor: ~Pati [91.227.156.*]
    "Ponieważ na ryku nie istniały dotychczas szczepionki przeciwko koronawirusom człowieka, trzeba było stworzyć takie od podstaw, co wymaga ogromnych środków i czasu. Wielką nadzieję naukowców na pokonanie pandemii budzi szczepionka przeciw COVID oparta na bazie mRNA, która eksprymuje docelowy wirusowy antygen in vivo u osoby zaszczepionej po wstrzyknięciu mRNA w formie liposomalnej. Szczepionka tego typu została opracowana np. przez firmę Moderna."

Być może Blirt może być dostawcą RNA do szczepionki. Nie wiem czym różni się białko RNA od mRNA ?
    Chciałabym, żeby na ten temat wypowiedział się Kuba Rozpruwacz, ponieważ jak pisał interesuje się biotechnologią molekularną.
    Kuba , jeśli oczywiście masz ochotę. :)
  • Re: Dziś rozpoczął się okres zamknięty... Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    Czesc, czesc Pati. Czy szczepionki Moderny, Mabiona moglyby miec zwiazek z produktami Blirta nie wiem, trzeba poszperac, czy to jest mozliwe. Tak jak pisalem, kupilem i trzymam Blirta miedzy innymi ze wzgledu na rozwoj sektora diagnostyki molekularnej. Dzieki covidowi branza mogla rozwinac sie duzo szybciej, co widac po Blircie, ktory dzieki zyskom z covidu zaiwestowal w laby, produkcje, certyfikat i to super. Jednoczesnie dzialo sie to w czasie negatywnego sentymentu do spolek uwazanych za covidowe. W ostatnich tygodniach bije sie z myslami czy dobrac, bo mam swoj pakiet nawet nieco wiekszy niz na poczatku planowalem. Mam rozne przemyslenia czemu czlonek rady kupowal. Raczej nie po to zeby stracic, a przypuszczam, ze wiedze ma wieksza niz my. (Czy byly komunikaty czy ta osoba miala juz akcje Blirta?) Hipotetyzujac, mozna zalozyc wiele wariantow czemu kupowala, np. ta osoba przewiduje, ze kurs przestanie spadac / urosnie ze wzgledu na potencjalne dobre informacje dla spolki, druga opcja: kupuje przewidujac ze spolka zostanie zdjeta z gieldy, ale wykup przymusowy po sredniej z danego okresu, bedzie i tak wyzszy niz cena po ktorej kupowal ostatnio. Kluczowe teraz jest to co planuje zarzad, z jakiej drogi skorzysta. Chyba nikt z nas nie umie oszacowac jakiegos sensownego prawdopodobienstwa co zrobi Prezes, dlatego kupno czy sprzedaz teraz tez ciezko ocenic. Oczywiscie nie traktujcie tego wpisu jako porady inwestycyjnej.
    Dzięki Kuba, jakoś brakuje mi Twoich wpisów . Też zastanawiam się czy nie jest to moment na dokupienie akcji, przecież wiecznie kurs nie będzie spadać, a pan Wlezień nie jest altruistą i na pewno wie więcej niż my.
  • Re: Dziś rozpoczął się okres zamknięty... Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    Dziekuje Pati, zagladam codziennie, czekam na nowe informacje i gonie wlasny ogon. Jesli sprawy potoczylyby sie tak jak napisalem wyzej, to obie sytuacje sa dla czlonka rady win - win. Ale to tylko dwie z wielu mozliwosci jak moga potoczyc sie zdarzenia. Jakie sa Wasze przewidywania?
  • Re: Dziś rozpoczął się okres zamknięty... Autor: ~Neptune [185.245.84.*]
    Białko to nie RNA- dlatego zamiast pisać głupoty i nakręcać ludzi na forum proponuję chociaż przeszukać Wikipedię. Blirt nie ma nic w ofercie dla Mabionu. Ekstrakcja w probówkach to nie wielkoskalowa produkcja szczepionki- inna jakość, metody(nie złoże krzemionkowe i mała kolumienka 1ml) i odczynniki.
    Dnia 2021-10-18 o godz. 22:21 ~Neptune napisał(a):
    > Białko to nie RNA- dlatego zamiast pisać głupoty i nakręcać ludzi na forum proponuję chociaż przeszukać Wikipedię. Blirt nie ma nic w ofercie dla Mabionu. Ekstrakcja w probówkach to nie wielkoskalowa produkcja szczepionki- inna jakość, metody(nie złoże krzemionkowe i mała kolumienka 1ml) i odczynniki.

Sorry , masz rację RNA to nie białko . Nie musisz się jednak irytować tym stwierdzeniem, od tego jest takie forum , żeby poszerzać wiedzę o spółce drogą merytorycznej dyskusji na dany temat. Po za tym nikt na siłę nie wmawia nikomu, że spółka ma w ofercie coś dla Mabionu, nie wiem czy Blirtowi to wogóle potrzebne ale o tym dowiemy się w przyszłości.

Bez urazy, pozdrawiam.
  • Re: Dziś rozpoczął się okres zamknięty... Autor: ~dixi [185.148.67.*]
    jaka umowa z Mabionem
    poco takie głupoty piszesz?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.227.156.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Pati [91.227.156.*]
    Moder przywróć mój post . Nic złego nie napisałam.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~ARG [95.155.115.*]
    Rozpoczęcie przeglądu opcji strategicznych ma na celu realizację długoterminowych celów biznesowych Spółki, w tym m.in. zapewnienie solidnych podstaw dla dalszego rozwoju Spółki w perspektywicznych kierunkach, które mają doprowadzić do wzrostu wartości Spółki dla aktualnych oraz przyszłych akcjonariuszy.

W ramach przeglądu dostępnych opcji strategicznych Zarząd Spółki będzie analizował różne możliwości, w zależności od uwarunkowań rynkowych oraz możliwych form współpracy. W szczególności Zarząd Spółki może rozważyć takie opcje strategiczne jak: poszukiwanie inwestora do Spółki, w tym podmiotu branżowego lub inwestora finansowego, zmianę struktury właścicielskiej Spółki lub dokonanie innego rodzaju czynności, takich jak np. zawarcie aliansu lub partnerstwa strategicznego, połączenie z innym podmiotem, włączając w to również, w razie potrzeby, wycofanie akcji Spółki z obrotu na rynku NewConnect.

W jakim celu był ten komunikat i czy te dwa zdania czasem się nie wykluczają?
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Pati [91.227.156.*]
    Tak, ja również zwróciłam uwagę na to samo. Wg mnie świadczy to o niezdecydowaniu, co mają robić dalej, a raczej jak prowadzić dalej biznes dlatego zatrudnili firmę doradczą.
[x]
BLIRT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.