• wyniki wyśmienite Autor: ~Soros [18.170.222.*]
    przychody 214,8 tys zł strata -3,3mln zł.
    pod lód.
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~Akc [5.173.57.*]
    Mam nadzieję, że ta kasa nie poszła w błoto, ale pogodziłem się już z tym, że straciłem 100k, które włożyłem w tą spółkę. Moja największa wtopa inwestycyjna na gieldzie. Mam nadzieję, że Zieliński, ktory trąbil na prawo i lewo, że Nexity będzie wyceniane za dwa lata na 4 mld coś z tym jeszcze zrobi. W przeciwnym razie jest nikim więcej jak oszustem.
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~Through [91.236.4.*]
    Mówisz o tym samym Zielińskim który ostatnio mówił że nie wie czy będą rozwijać elektromobilność z nexity?
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~Misiek86 [88.108.75.*]
    Z tych 3.3mln 1.6 poszlo na wynagrodzenie. Ładnie.:-)
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~Misiek86 [88.108.75.*]
    No Chyba ze zle Widze:-)
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~okigator [178.235.190.*]
    dlatego ciesze sie, ze Zielinski sie tym zajmie:)
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~Chyba [46.174.3.*]
    Nie wiem czy będziesz taki zadowolony jak zobaczysz efektami tego że Zielinski sie tym zajął
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~andre [178.235.190.*]
    Nie mozna sie spodziewac dobrego raportu, kurs bardzo spadl. Gdyby raport okazal sie dobry to byloby dziwne, poza tym po co wtedy robic zmiany ? Ciekawi mnie tylko co dalej ? Jaki plan ma D. Zielinski i czy naprawi sytuacje ?
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~boa [109.173.217.*]
     Raport odpowiada – że jest źle, ale nie ma żadnego komentarza jak zamierzają rozwijać biznes, kluczowe jest pytanie dla trwania i rozwoju spółki - po jakiej cenie nabywali akcje Zieliński, Columbus i Ciszewski oraz sprzedawali /bo już w okresie wysokich cen akcji również sprzedawali/. Jeśli ww kupili akcje Nexity za bezcen to nie bedzie im na tej firmie bardzo zależeć a wyciągną z niej co jest wartościowe poprzez przekształcenia w swoim stylu.
    Columbus wchodził w nexity na początku 2020, wtedy kurs był w granicach 0.5-2 ziko dopiero po ogłoszeniu inwestora kurs zaczął rosnąć
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~boa [109.173.217.*]
    To kiedy akcjonariusz wchodzi nie decyduje ile płaci za akcje, być może za tyle kupowali.
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~Soros [52.56.112.*]
    i chcecie mi powiedzieć ,że jak kurs leciał z 10zł na 4zł, to nikt wcześniej nie znał już tych wyników?
    Myślę że nie są to duże różnice
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~Lis [94.254.178.*]
    Kolego Through nie oszukuj bo jest karalne wprowadzanie w błąd inwestorów i działanie na niekożyść firmy i tak w ogóle oszuści są nieakceptowani społecznie. Kurs po jakim kupował Ciszewski Zieliński i JRHolding jest dostępny na stronie https://www.jrholdingasi.pl/portfel/ tam jest pokazane że mają w tej chwili 80% straty. Pozdrawiam.
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~Zastanawiamsię [167.88.63.*]
    Też się mylisz. Wymienieni przez ciebie inwestorzy obejmowali papier za grosze. Stratę ma JR Holding, bo brał od swojego własnego prezesa po dwadzieścia dwa ziko, i jeszcze ktoś, kto brał anonimowo po piętnaście.
    Nie mylmy więc faktów.
    To, co stracił JRH, zarobił Ciszewski, więc bilans został zachowany. Ciszewski mógłby teraz z powrotem wziąść ten pakiet od JRH i zmniejszyć stratę do kosztów transakcyjnych, a to przecież drobniaki.
    Jaką w takim razie mogą mieć motywację, by ratować Nexity? Dbałość o wizerunek? Ten ich wizerunek od dawna leży i kwiczy, więc raczej niespecjalnie. Ratowanie drobnych? Drobni ich chyba w ogóle nie obchodzą, na tym etapie. Macie jakieś pomysły?
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~Zastanawiamsię [167.88.63.*]
    Aha, jeszcze sobie pomyślałem, że mogli by chcieć uniknąć kojarzenia z nieciekawym finałem inwestycji w elektromobilność, teraz gdy zabierają się za promowanie Saule na świecie. To jedyne, co przychodzi mi do głowy.
    Po prostu chcieli by wykreować wokół siebie i Saule atmosferę bezpieczeństwa i sukcesu, a do tego przydałby się ład i rozwój Nexity.
    Szkopuł w tym, że mają swój własny dział elektromobilności, zdaje się, że bezproblemowo prowadzony.
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~alfa [178.235.190.*]
    Czy Pan M. Gondek w zarzadzie to ten sam co w Columbus Elite Global S.A. ? Wydaje mi sie, ze skoro ogolnie zostaly wprowadzone zmiany w skladzie zarzadu Nexity to po to zeby naprawic sytuacje, bo niby po co? moze Nexity jest wartosciowe dla Columbusa. Tak sobie mysle. Po co teraz kombinowac z czyms nowym jezeli mozna wprowadzic zmiany i uzdrowic to co juz jest w jakims stopniu rozpoznawalne. To tylko moje przemyslenia.
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~Zastanawiamsię [185.105.3.*]
    Może i tak. Trudno odgadnąć ich sposób myślenia.
    przecież w tej spółce nic nie ma 215tys przychodów ze sprzedaży, w tle audyt nieprawidłowości, zielon coś tam mówił jak to produktowo wygląda albo raczej jak to nie wygląda. jakimi marzeniami wy żyjecie?
    Gdzie wyniki audytu i gdzie decyzja zielona i stycznia czy ratują nexity czy puszczają pod lód i rozwijają samodzielnie w columbusie?
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~Lis [195.14.117.*]
    Jeśli spółka dno dla Ciebie po co się udzielasz chcesz kupić czy samarytanin jesteś. Napisz że chcesz kupić po 3, 2 czy 1 zł to zrozumie Cię że obrzydzasz spółkę chyba że boisz się o nasze pieniądze i chcesz iść po śmierci do nieba i nas chronisz. Pozdrawiam.
    na każdej spółce duetu dz i jc wklejasz ten sam denny tekst. zmień na coś świeższego, za mało ci płacą dzjc, żebyś coś oryginalnego wymyślił? smarytanin, twoje pieniądze, nie masz ani 1 akcji, poza odpłatnym pisaniem na forum spółki, nie masz z nią nic wspólnego.
    Gdzie jest audyt nieprawidłowości się pytam. -3,3 mln straty , a przychodu 215tys zł, GDZIE JEST KASA?
    Ja się nie udzielam na innych spółkach JC a Ty chcesz kupić czy jesteś dobra dusza pomagająca wszystkim nie stracić pieniędzy na giełdzie. A tak poza tym to mam malutki pakiecik akcji i nie zamierzam sprzedać poniżej 10 zł.
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~Zielony_Oszust_wam_d [46.174.3.*]
    A trzymaj stary do woli.Za rok kurs bedzie na groszówkach
    Widzę kolega napisał merytityczny wpis dużo wnosi.
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~Metr [51.161.131.*]
    A ty piszesz merytorycznie? Jaka kapitalizacja byłaby twoim zdaniem uzasadniona w obecnej sytuacji?
    Hmm napewno nie 40 mln teraz bo jest śmieszne. Napewno nie 4 miliardy o których mówił Zieliński ale 100 milionów było by ok a jeśli zrobią porządki to myślę że 400 mln też by nie było jakimś szczególnym wynikiem. Oczywiście jest to moje zdanie i teraz czekam na ruchy nowych władz spółki. A to że kibicuję JC to też fakt już raz pokazał na Columbusie że ma oko do interesów. Wystarczy spojrzeć na portfel JRHolding jakie ma stopy zwrotu ze swoich inwestycji.
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~Metr [167.88.63.*]
    Zieliński spekulował o przychodach za dekadę, pod warunkiem realizacji ambitnej strategii, a teraz masz spółkę, co do której nawet nie potrafi stwierdzić, czy w ogóle warto ją utrzymać.
    Od roku Nexity przynosi straty. Na podstawie czego wyliczyłeś te miliony kapitalizacji?
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~Aspekułagradalej [51.79.78.*]
    Ciekawe jak "wyśmienite" będą wyniki za trzeci kwartał?
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~Soros [35.178.235.*]
    40mln za potencjalnego bankruta to i tak jest zbyt chojnie.
    W którym miejscu napisałem po jakiej cenie kupowali?
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~Deprecjacja [89.64.92.*]
    ale gdybalnia :D
    Tam nie ma żadnego gdybania, jak nie rozumiesz czytanego tekstu to wróć do rysowania ślaczków. Jeśli ktoś nie wie czym jest dyskuja i wymiana zdań żeby posłuchać kilku stron, a potem rozpatrzyć wszystkie za i przeciw to raczej takie osoby powinny zrezygnować z tego forum. Chcecie słyszeć o tej spółce miód i superlatywy jaka to ona nie jest przyszłościowa i ile to ona nie da zarobić zamiast prawdy to się przerzućcie na komunikaty Zielińskiego.
  • Re: wyniki wyśmienite Autor: ~Deprecjacja [89.64.92.*]
    Z kazdym postem plyniesz dalej xD
[x]
NEXITY 3,85% 1,08 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.