Mam nadzieję, że ta kasa nie poszła w błoto, ale pogodziłem się już z tym, że straciłem 100k, które włożyłem w tą spółkę. Moja największa wtopa inwestycyjna na gieldzie. Mam nadzieję, że Zieliński, ktory trąbil na prawo i lewo, że Nexity będzie wyceniane za dwa lata na 4 mld coś z tym jeszcze zrobi. W przeciwnym razie jest nikim więcej jak oszustem.
Nie mozna sie spodziewac dobrego raportu, kurs bardzo spadl. Gdyby raport okazal sie dobry to byloby dziwne, poza tym po co wtedy robic zmiany ? Ciekawi mnie tylko co dalej ? Jaki plan ma D. Zielinski i czy naprawi sytuacje ?
Raport odpowiada – że jest źle, ale nie ma żadnego komentarza jak zamierzają rozwijać biznes, kluczowe jest pytanie dla trwania i rozwoju spółki - po jakiej cenie nabywali akcje Zieliński, Columbus i Ciszewski oraz sprzedawali /bo już w okresie wysokich cen akcji również sprzedawali/. Jeśli ww kupili akcje Nexity za bezcen to nie bedzie im na tej firmie bardzo zależeć a wyciągną z niej co jest wartościowe poprzez przekształcenia w swoim stylu.
Kolego Through nie oszukuj bo jest karalne wprowadzanie w błąd inwestorów i działanie na niekożyść firmy i tak w ogóle oszuści są nieakceptowani społecznie. Kurs po jakim kupował Ciszewski Zieliński i JRHolding jest dostępny na stronie https://www.jrholdingasi.pl/portfel/ tam jest pokazane że mają w tej chwili 80% straty. Pozdrawiam.
Też się mylisz. Wymienieni przez ciebie inwestorzy obejmowali papier za grosze. Stratę ma JR Holding, bo brał od swojego własnego prezesa po dwadzieścia dwa ziko, i jeszcze ktoś, kto brał anonimowo po piętnaście.
Nie mylmy więc faktów.
To, co stracił JRH, zarobił Ciszewski, więc bilans został zachowany. Ciszewski mógłby teraz z powrotem wziąść ten pakiet od JRH i zmniejszyć stratę do kosztów transakcyjnych, a to przecież drobniaki.
Jaką w takim razie mogą mieć motywację, by ratować Nexity? Dbałość o wizerunek? Ten ich wizerunek od dawna leży i kwiczy, więc raczej niespecjalnie. Ratowanie drobnych? Drobni ich chyba w ogóle nie obchodzą, na tym etapie. Macie jakieś pomysły?
Aha, jeszcze sobie pomyślałem, że mogli by chcieć uniknąć kojarzenia z nieciekawym finałem inwestycji w elektromobilność, teraz gdy zabierają się za promowanie Saule na świecie. To jedyne, co przychodzi mi do głowy.
Po prostu chcieli by wykreować wokół siebie i Saule atmosferę bezpieczeństwa i sukcesu, a do tego przydałby się ład i rozwój Nexity.
Szkopuł w tym, że mają swój własny dział elektromobilności, zdaje się, że bezproblemowo prowadzony.
Czy Pan M. Gondek w zarzadzie to ten sam co w Columbus Elite Global S.A. ? Wydaje mi sie, ze skoro ogolnie zostaly wprowadzone zmiany w skladzie zarzadu Nexity to po to zeby naprawic sytuacje, bo niby po co? moze Nexity jest wartosciowe dla Columbusa. Tak sobie mysle. Po co teraz kombinowac z czyms nowym jezeli mozna wprowadzic zmiany i uzdrowic to co juz jest w jakims stopniu rozpoznawalne. To tylko moje przemyslenia.
przecież w tej spółce nic nie ma 215tys przychodów ze sprzedaży, w tle audyt nieprawidłowości, zielon coś tam mówił jak to produktowo wygląda albo raczej jak to nie wygląda. jakimi marzeniami wy żyjecie?
Gdzie wyniki audytu i gdzie decyzja zielona i stycznia czy ratują nexity czy puszczają pod lód i rozwijają samodzielnie w columbusie?
Jeśli spółka dno dla Ciebie po co się udzielasz chcesz kupić czy samarytanin jesteś. Napisz że chcesz kupić po 3, 2 czy 1 zł to zrozumie Cię że obrzydzasz spółkę chyba że boisz się o nasze pieniądze i chcesz iść po śmierci do nieba i nas chronisz. Pozdrawiam.
na każdej spółce duetu dz i jc wklejasz ten sam denny tekst. zmień na coś świeższego, za mało ci płacą dzjc, żebyś coś oryginalnego wymyślił? smarytanin, twoje pieniądze, nie masz ani 1 akcji, poza odpłatnym pisaniem na forum spółki, nie masz z nią nic wspólnego.
Gdzie jest audyt nieprawidłowości się pytam. -3,3 mln straty , a przychodu 215tys zł, GDZIE JEST KASA?
Ja się nie udzielam na innych spółkach JC a Ty chcesz kupić czy jesteś dobra dusza pomagająca wszystkim nie stracić pieniędzy na giełdzie. A tak poza tym to mam malutki pakiecik akcji i nie zamierzam sprzedać poniżej 10 zł.
Hmm napewno nie 40 mln teraz bo jest śmieszne. Napewno nie 4 miliardy o których mówił Zieliński ale 100 milionów było by ok a jeśli zrobią porządki to myślę że 400 mln też by nie było jakimś szczególnym wynikiem. Oczywiście jest to moje zdanie i teraz czekam na ruchy nowych władz spółki. A to że kibicuję JC to też fakt już raz pokazał na Columbusie że ma oko do interesów. Wystarczy spojrzeć na portfel JRHolding jakie ma stopy zwrotu ze swoich inwestycji.
Zieliński spekulował o przychodach za dekadę, pod warunkiem realizacji ambitnej strategii, a teraz masz spółkę, co do której nawet nie potrafi stwierdzić, czy w ogóle warto ją utrzymać.
Od roku Nexity przynosi straty. Na podstawie czego wyliczyłeś te miliony kapitalizacji?
Tam nie ma żadnego gdybania, jak nie rozumiesz czytanego tekstu to wróć do rysowania ślaczków. Jeśli ktoś nie wie czym jest dyskuja i wymiana zdań żeby posłuchać kilku stron, a potem rozpatrzyć wszystkie za i przeciw to raczej takie osoby powinny zrezygnować z tego forum. Chcecie słyszeć o tej spółce miód i superlatywy jaka to ona nie jest przyszłościowa i ile to ona nie da zarobić zamiast prawdy to się przerzućcie na komunikaty Zielińskiego.