• Tydzień do rekomendacji od ipopemy Autor: ~J_ [37.47.19.*]
    Wiadomo, ze do gory, ale jak myslicie jaka kwota ? 7.20 czy 9.40?
  • Re: Tydzień do rekomendacji od ipopemy Autor: ~adletmayer [185.172.87.*]
    XD. Uwielbiam takich inwestorów. "Wiadomo , że do góry' "7.20 czy 9.40'?
    Ja bym chciał coś około 1500 kto się będzie bawił w jakieś grosze 7.20 czy 9.40 ??
  • Re: Tydzień do rekomendacji od ipopemy Autor: foxinvestor [37.47.54.*]
    Dnia 2021-09-01 o godz. 11:53 ~adletmayer napisał(a):
    > XD. Uwielbiam takich inwestorów. "Wiadomo , że do góry' "7.20 czy 9.40'?
    > Ja bym chciał coś około 1500 kto się będzie bawił w jakieś grosze 7.20 czy 9.40 ??

Daj spokój :) To jest ta sama półka co "Jadim" / "Jutro minimum 50% up" / "100% do końca tygodnia". Akcje pewnie kupione tego samego dnia, post napisany i marzy się sprzedać od razu kilka/kilkanaście procent wyżej. Gdy się nie uda to następnego dnia oddane ze stratą i zmiana spółki ;)

Sam mam akcje SFD więc jak dla mnie może być i wspomniane przez Ciebie 1500 zł ale na takich gagatków alergię mam identyczną :D
  • Re: Tydzień do rekomendacji od ipopemy Autor: ~J_ [37.47.19.*]
    Hoho! Człowiek zada pytanie i tyle sie o sobie dowie! :) Życzę lepszych trafień w inwestycjach niż ocenie innych!
    Pozdrawiam!
  • Re: Tydzień do rekomendacji od ipopemy Autor: foxinvestor [37.47.54.*]
    Dnia 2021-09-01 o godz. 13:00 ~J_ napisał(a):
    > Hoho! Człowiek zada pytanie i tyle sie o sobie dowie! :) Życzę lepszych trafień w inwestycjach niż ocenie innych!
    > > Pozdrawiam!

Jeśli przestrzeliłem w mojej ocenie to wybacz ;) Za dużo postów w klimacie "dzisiaj rakieta" się naczytałem (jako guilty pleasure) przez co może zbyt alergicznie zareagowałem widząc "wiadomo, że do góry" - tego formalnie nikt nie wie, stąd skojarzenie z perfidną nagonką. Jeśli jednak intencje były inne to zwracam honor a w ramach pojednania obu nam życzę jak najwyższego kursu SFD!
    Również pozdrawiam :)
    No harm no shame! Raczej wszyscy pro wzrostowi tutaj poza jednym co o 3 pln krzyczy, stad taki poczatek
  • Re: Tydzień do rekomendacji od ipopemy Autor: martingpw [46.204.32.*]
    5,50
  • Re: Tydzień do rekomendacji od ipopemy Autor: ~As [78.131.219.*]
    6-6,2
  • Re: Tydzień do rekomendacji od ipopemy Autor: ~StaryWiarus [212.182.100.*]
    kwestia co z kursem będzie się działo w najbliższych miesiącach - możliwe że do momentu wejścia na gpw (wiosna 2022??) będzie tutaj się odpoczywało i boczniakowało w przedziale 4,5-5,5...bo obecna wycena jest na tę chwilę przyzwoita a takich miesięcznych przyrostów% jak rok temu to już raczej na razie nie będzie, trzeba czekać na efekty rozwoju zagranicznego, większy magazyn etc..
    jak sądzicie?
    Dlatego sie wlasnie zastanawiam nad rekomendacją. Jeżeli bedzie to cena docelowa za 12m. to mogą już teraz uwzględnić te elementy rozwojowe w wycenie.
  • Re: Tydzień do rekomendacji od ipopemy Autor: ~enter [31.0.81.*]
    Obstawiam 6.70-6.90
  • Re: Tydzień do rekomendacji od ipopemy Autor: bialoczerwony1972 [31.0.61.*]
    5,5- 6 złociszy
    Większość widzi zatem zasięg ok 30% w rok. Dzisiaj pierwsza spolka z NC miala rekomendację z tego samego programu i poszli 19%. Moze i my wyrownamy ath, jeżeli rekomendacja bedzie wystarczajaco wysoka.
  • Re: Tydzień do rekomendacji od ipopemy Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Wycena będzie na dzień raport, a nie na za rok czy dwa!
    "Uzgodniliśmy, że w ramach współpracy domy maklerskie opublikują w jednym roku kalendarzowym przynajmniej trzy raporty dla każdej spółki – raport inicjujący oraz raporty aktualizujące. W pierwszym opublikowane zostaną: wycena, model biznesowy, strategia, rynek, prognozy finansowe za trzy lata, akcjonariat, opis ryzyk oraz ocena docelowa. Raport aktualizujący będzie opublikowany co najmniej dwa razy w roku, począwszy od daty publikacji raportu inicjującego, i obejmie ostatnie wydarzenia istotne dla spółki, aktualizację prognoz finansowych, wycenę oraz cenę docelową. Regulamin przewiduje, że prognoza wyników kwartalnych spółki może być zawarta w raportach aktualizujących. W raportach inicjującym i aktualizującym nie wymagamy wskazywania rekomendacji, takich jak: kupuj, sprzedaj, trzymaj akcje, ale analitycy mogą je zamieszczać."

Ok to super :) dalej pytanie co zdyskontują, ale to dowiemy sie za tydzien max.
  • Re: Tydzień do rekomendacji od ipopemy Autor: inwww [89.72.176.*]
    Dnia 2021-09-01 o godz. 18:57 bialoczerwony1972 napisał(a):
    > Wycena będzie na dzień raport, a nie na za rok czy dwa!
    > "Uzgodniliśmy, że w ramach współpracy domy maklerskie opublikują w jednym roku kalendarzowym przynajmniej trzy raporty dla każdej spółki – raport inicjujący oraz raporty aktualizujące. W pierwszym opublikowane zostaną: wycena, model biznesowy, strategia, rynek, prognozy finansowe za trzy lata, akcjonariat, opis ryzyk oraz ocena docelowa. Raport aktualizujący będzie opublikowany co najmniej dwa razy w roku, począwszy od daty publikacji raportu inicjującego, i obejmie ostatnie wydarzenia istotne dla spółki, aktualizację prognoz finansowych, wycenę oraz cenę docelową. Regulamin przewiduje, że prognoza wyników kwartalnych spółki może być zawarta w raportach aktualizujących. W raportach inicjującym i aktualizującym nie wymagamy wskazywania rekomendacji, takich jak: kupuj, sprzedaj, trzymaj akcje, ale analitycy mogą je zamieszczać."
    >

no właśnie kolego też ma racje, niektore biura maklerskie pokazują wycenę za 1rok-2lata. Zalezy od domu maklerskiego a nieraz nawet analityka. Stąd to co cytujesz "ocena docelowa" zerknij sobie np na reko Noble dla Aillerona z tego samego programu.
  • Re: Tydzień do rekomendacji od ipopemy Autor: ~hmmm [94.110.114.*]
    jest jakis termin publikacji tejrekomendacji?
  • Re: Tydzień do rekomendacji od ipopemy Autor: martingpw [46.204.82.*]
    Do 8 września, pozdrawiam
  • Re: Tydzień do rekomendacji od ipopemy Autor: ~Mirass [46.134.112.*]
    O wycenie SFD pisze dzisiejszy "Puls Biznesu":

https://www.pb.pl/ipopema-poleca-akcje-z-newconnect-1126663
[x]
SFD 1,48% 2,74 2026-05-22 16:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.