• Czyżby gra pod przejęcie? Autor: ~bolo [188.146.225.*]
    jw.
  • Re: Czyżby gra pod przejęcie? Autor: ~Buffet [31.60.76.*]
    Czego przejęcie...przeciez tutaj praktycznie nic nie ma z wyjątkiem zgrabnego upychania akcji nabytych praktycznie darmo...tutaj mogą wam zrobić następną emisję z której kasę zgrabnie zainwestują w swoje biznesy jak poprzednio a akcje mogę wtedy upychac po każdej cenie ...ale to tylko moja naiwna teoria , nawiedzonego budżetowego...zycze nie ćwiczenia jej w niedługim przyszłości...ale czy to mozliwe
  • Re: Czyżby gra pod przejęcie? Autor: ~bolo [188.146.225.*]
    To jak wyjaśnisz to, że miała być emisja dla swoich po 10 gr? A jest dla wszystkich z pp.
    Emisja dla swoich byłaby bardziej wiarygodna dla drobnych w momencie upychania pustych akcji...bo przecież gruby brał wszystko z emisji ... A po inwestycji pieniędzy z emisji w swoje biznesy wyceniony bajecznie można już pchać praktycznie darmowe akcje ...a drobin myślę że spółka ma jakieś cenne aktywa ...na końcu robi się odpisy i znów nową emisja i jeszcze można zmienić członków wielkiej rodziny na stanowiskach i tak w nieskonczonosc
    Więc czemu zrezygnowali z tak wspaniałego biznesu? I oddają akcje drobnicy za bezcen.
    Myślę , że jest tak. Miał być "biały rycerz" za 770 tys 7700000 akcji po 10 gr dla swoich. Ale ktoś ich zaskarżył i temat nie wypalił. Dlatego ratują się dużą emisją z pp w nadziei, że podniosą tak koszt przejęcia, że przejmującemu nie będzie się opłacało i zrezygnuje.
    Tutaj się będzie jeszcze działo. Ale to tylko moje rozważania.
    Nikt z grubych z innej stajni tego nie ruszy...zapomnij o wrogim przejęciu...specjalnie robi się emisję dla swoich aby podkręcić apetyt dobnych...pomysl jak teraz chetnie drobnicy się rzuci do emisji ...a na zagospodarowanie kasy z emisji nikt poza rodziną nie będzie mial wplywu ...inzynieria akcyjna to stały dochód nie tylko na gpw
    Piszesz o emisji dla swoich a emisja jest dla wszystkich. Czegoś nie rozumiesz czy ja czegoś nie rozumiem?
    Teraz już wiem że to ja nie rozumiem ...to wszystko jest dla mnie za bardzo skomplikowane...prawie 30 lat na gpw żyło mi beret
    30 lat manipulacji na bankierze. I co ci to dało?
    Fortunę o której nawet nie marzyłem...poczatkowo straciłem wiele...teraz nic już nie kumam jak sam tego oświadczasz i dlatego...zarabiam ,pozdrawiam i życzę dużych zysków już od poniedzialku
    Gdybyś był taki dobry. To byś tu się udzielał wcześniej. A tak to przyszedłeś po dwóch dniach wzrostu po 45 %. I udajesz znawcę który plecie byle co, żeby wprowadzić leszcza w błąd. Jakoś tu cię nie było jak można było sobie nakupić akcji po 35 gr bez napinki.
  • Re: Czyżby gra pod przejęcie? Autor: ~Wygrany [31.6.145.*]
    Akcje bioerg warte 25 mln zł wg aktualnego kursu plus spółka NFC prężnie działającą. Wystarczy kupić akcje united za 3,5 mln zł aktualnie by zdobyć aktywa warte 10 razy wiecej
[x]
NTVSA -2,44% 0,16 2026-05-19 15:57:00
2026-05-11
Raport kwartalny za I kwartał
2026-04-07
Inne informacje
Inne informacje
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.