Nikt tu się nie podnieca ale jak kupowałem po 10 zł a potem przez szło do 11 to większość mi tu obiecywała że jeszcze spadnie do 10,00 po prostu się nie mogę doczekać obietnic chciałbym jeszcze dokupić.
Sprawdź od kiedy piszę zaczynałem kupować po pierwszym spadku o kilkanaście % bo spółka jest tania jak barszcz. Grozili mi tutaj że nie zatrzyma się nawet na 5zl że oni będą kupować odemnie po 2 zeta. Dlatego grzecznie się przypominam o te 10zl bo choć to minimum co obiecywali mogli by dotrzymać słowa, kupił bym jeszcze coś.
Dnia 2021-08-04 o godz. 12:14 ~Zakar napisał(a): > Sprawdź od kiedy piszę zaczynałem kupować po pierwszym spadku o kilkanaście % bo spółka jest tania jak barszcz. Grozili mi tutaj że nie zatrzyma się nawet na 5zl że oni będą kupować odemnie po 2 zeta. Dlatego grzecznie się przypominam o te 10zl bo choć to minimum co obiecywali mogli by dotrzymać słowa, kupił bym jeszcze coś.
Pod jakim względem jest tania bo biorąc pod uwagę ostatnie wyniki to jest droga jak diabli.
Sprawdź jak wysokomarżowy to branża zobacz ile kosztują inne spółki. Poprawia się przychody to poprawia się zyski kwestia czasu. Pracy w tej branży wraz z zaostrzającym i się przepisami będzie coraz więcej.
Dnia 2021-08-04 o godz. 12:42 ~Zakar napisał(a): > Sprawdź jak wysokomarżowy to branża zobacz ile kosztują inne spółki. Poprawia się przychody to poprawia się zyski kwestia czasu. Pracy w tej branży wraz z zaostrzającym i się przepisami będzie coraz więcej.
Jakoś tej wysokomarżowości nie widzę w ostatnich wynikach.
Bądźmy poważni jeśli ktoś nie jest przekonany że warto trzymać jakąś firmę na giełdzie to sprzedaje. Jeśli ktoś inny uważa że warto ją mieć to kupuje. To po prostu inwestycje a nie fochy.
Dnia 2021-08-04 o godz. 12:51 ~Zakar napisał(a): > Bądźmy poważni jeśli ktoś nie jest przekonany że warto trzymać jakąś firmę na giełdzie to sprzedaje. Jeśli ktoś inny uważa że warto ją mieć to kupuje. To po prostu inwestycje a nie fochy.
racja, tylko to jest forum dyskusyjne a nie forum wyznawców tego badziewia.
skąd taka opinia że to badziew? Bo z nadmuchanego kursu spadła w okolice bliższe rzeczywistości? Raz pod wozem raz na wozie. W dłuższej perspektywie powinno iść w górę - czy do 30 PLN to jest inna sprawa. Zależy od tego czy uda się zakład postawić i kiedy. Temat w Tucholi umarł.
Pozdrawiam wszystkich oceniających sytuację finansowych po 1 słabym kwartale.
Pozdrawiam również wszystkich śmieszków, co nabijają się z tłumaczeń, że wyniki gorsze przez pogodę. Wiecie czym ta spółka się zajmuje? wiecie jak wygląda proces zarabiania pieniążków? Jak skąd i gdzie te osady się bierze i co z nimi robi? Jak patrzycie tylko na wykresy ze stooq to nic dziwnego, że takie tłumaczenia do was nie trafiają.
Temat w Tucholi nie umarł Geotrans uzyskał jedna zgodę, druga może uzyskać od Sanepidu jak złoży dodatkowe wyjaśnienia. Czeka na zgodę wód polskich które przesłały papiery do centrali. Tak że wniosek jest nadal procedowany już tu o tym pisaliśmy. Owszem nie zgadzaja się mieszkańcy, ale co będzie jak Geotrans dostanie wszystkie pozwolenia ? Przecież w Tucholi też jest oczyszczalnia ścieków z której gdzieś te odpady suche muszą być wywożone.
Przenikliwość, czary, szklana kula czy pakt z szatanem.
O innych spółkach też masz przyszłe dane, czy tylko o geotransie?
Wrzuć nam może sprawozdanie za III kwartał jak już masz.
Wszcy przecież wiecie że wyniki będą źle prawda ? To przecież lepiej uprzedzić innych i sprzedać przed wynikami czyż nie ? Wszcy grający na giełdzie to wiedzą... i nikt już nie sprzedaje dlaczego ?
Peter oczywiście że nie do Ciebie kilka pozycji wyżej znajdą się Ci którzy kupujących te akcje nazywali nawet masochistami. A mnie tu nawet posądzano o to że mam powiązania z zarządem, a ja sobie tylko spokojnie kupowałem.