lipe widze na wykresie, marazm testujacy minima i dolki, zero odbicia czyli zero wiary, bedzie dalszy ZJAZD wiec trzeba dzis POSYPAC parkiet i dawac noge stad bo jeszcze zrobia psikusa i zjada 16% w sesje jak na GOP.
zarlo na GameDev w 2020r a teraz jest ARMAGEDON ale ci co zapakowali sie w gaming rok temu dalej na nim sa i wisza juz na HAKach, KWIK na forum coraz wiekszy bo coraz wiecej ulicy wisi.
tu ostro OKLEPALI naiwne Gimbo20+, zresztą jak na pozostałych GameDev całe Gimbo wisi i KWICZY a będzie jeszcze gorzej.
Jak fundy zaczną spuszczać powietrze z PLW TEN CRJ MOV 11B TBL itd to te mniejsze zanotujä kolejne -50% a przypomnę ze już są czesto -65% od górki.
Bēdzie ARMAGEDON i dobrze bo swieża Gimbaza musi posmakować OSTRYCH STRAT. Pompowali akcje rok temu to teraz za to zapłacą wieloletnimi HAKAMI
niestety to prawda i trzeba sie do tego przyznac, moi kumple tez pompowali akcje, brali nawet kredyty pod mieszkania a na koncu chwilowki bo zarabiali na papierze. dzis 95% z nas wisi na conajmniej 3 powaznych hakach z min 50% strata, STRATA KAPITALU a na kolejnych 4-5 firmach maja straty do 20%. Jezeli gaming sie obsunie a na to wyglada to zalicza 80% straty kapitalu, niektorzy pewnie zostana zlicytowani przez komornika bo juz nie splacaja kredytow i nie wiedza co robic. ja sprzedalem czesc ze strata, ale 30% utraty calego kapitalu juz sieje SPUSTOSZENIE psychiki. nie wyobrazam sobie dalszych spadkow gamingu o 30 a nie mowie juz 50%. Columbus, Covidy wisza i kwicze, Mercator, CD Project, Biomed, Eurocash, OZE Capital i pare innych - MASAKRA jakas a na rynku nie widac zeby kapital sie pchal do tych wydmuszek, conajwyzej do wiekszych firm, ale one tez nie rosna tylko stoja i czekaja nie wiadomo na co, male firmy grzeja ostre plecy.
jezeli zacznie sie PANIKA tak jak byla EUFORIA to beda spadki po 60-70% jak nic a modziaki 20+ beda wyskakiwac PKCem jeden po drugim uwalajac kurs z sesji na sesje.
Panowie co sie tak ekscytujecie, bedzie strata to bedzie strata, utrata 30% kapitalu sieje spustoszenie w psychice? powaznie? to ja ci mowie, ze nie powinno ciebie tu byc. to jest rynek, inwestuj z mysla i akceptacja potencjalnej straty na poziomie 100% kapitalu. nie stac cie na utrate 100k? inwestuj 10k itd analogicznie. inni mowia -kto nie wytrzymuje zjazdu 50% ten nie zasluguje na zysk 200%. zaden z was tego nie wie co wydarzy sie jutro, ale jednoglosnie widze przeglosowali kolejny potezny zjazd. klabek obecnie w cenach ponizej cen sprzed zeszlorocznej pompki na gamedev, wiec nie wiem kto mialby tu sprzedawac na poziomach waszej prognozy. wiadome jest, ze po kazdej neglej wyprzedazy przychodzi mocne odbicie, trzeba miec tylko jaja zeby to wytrzymac, ale recepta jesli nie jestes wprawiony w boju jest tylko jedna, wylacz wykresy i idz na spacer. sprzedaz na poziomie 75% straty nie jest cieciem strat tylko glupota, ktorej to decyzji negatywne skutki odczujesz niedlugo po sprzedazy, najczesciej sa to dni kiedy, czasem dluzej, ale okres ten jest znacznie krotszy od czasu jaki bedziessz musial poswiecic w swojej pracy na odrobienie straty, ktora bedzie spowodowana glupim, impulsywnym zachowaniem czyli defakto niewiedzą
to jak kolego opowiedz mi historie zjazdu na 3.52zl w dniu 1 wrzesnia ?
to kolejne WYBICIE MINIMOW czyli jest nizej i nizej i nizej a odbicia na gamingu sa najczesciej jednodniowe i potem PODAZ ostro zasypuje POPYT gaszac wszelkie nadzieje.
zobaczymy za 5-6 tyg co bedzie tu i na CD Projekt.
Siemka przeczytałem to co piszesz i nie trudno si z tobą nie zgodzić ale czyja to wina covidowe leszcze myślały ,że są tak ważne i nieomylne bo mają kapitał czesto na kredyt (idioci).a teraz spadki widzisz jak się inwestuje w trupa ,który nie zarabia to spadek to tylko kwestia czasu ale jak spojrzysz na spółki, które zarabiaja to spadają a potem odbijają. NIE MASZ WIEDZY TO SIE NIE BAW W TAKIE RZECZY BO VI PALCE UTNIE POWODZENIA
Ja tam od dawna (3 miesiące :) ) gaming skupuje i parę złotych udało się zarobić... (m.in na CDR), tu trzeba cierpliwość. Czas, dla tych co nie na hakach, na inwestycje bardzo dobry. Oczywiscie kazdy to moze widziec inaczej.
EMISJA po 3zl i odrazu KURSIK na -7.5%. taka emisja wymuszona bo jest brak kasy to ZLY PROGNOSTYK. To co robimy zjazd na 3 a potem na 2.3zl czy nizej ?
nikt nie mowi ze ta emisja ma czemus sluzyc. przeciez to na rozwoj i kolejne projekty. sprzedawanie teraz nie ma sensu. w okolicach ceny nowej emisji?z jakas super strata?a niby po co? trza zakopac te akcje na dluzej i czekac. moze byc ze bedzie to trwalo dlugo a tym czasem trzeba trzymac kciuki w ogole za powodzenie tej emisji. jesli pracuja tam ludzie z wizja i planami (az tak dobrze nie znam tej spolki wiec do konca nie znam tej ekipy) to jest szansa na powodzenie planowanych projektow.
Cześć zakopie bo nie mam wyjścia i będę czekał na rozwój sytuacji ale cześć muszę sprzedać- potrzeba chwili. Liczyłem na Circus i podbicie przed premierą ale się przeliczyłem.
oszwem ja tez, ale coz, bedzie dlugo kiszonka teraz..., obys nie musial duzo sprzedawac ze strata. mysle ze wiekszosc jest tutaj za mała, raczej zbywalna sume. nie chce mi sie wierzyc w te gadki o mieszkaniach pod zastaw. moze i tak ale to przy powazniejszych spolkach. mieszkanie pod zastaw na klabaterka to troche przegiecie. ja to w ogole po wielu naprawde dobrych transakcjach w ostatnim czasie mam porazke za porazka. w ogole nie wyczulem budowlanki na czas i zostalem z przechodzonymi covidowymi spolkami, choc odkupowanymi na korekcie. czlowiek myslal ze to juz dno, a dna wcale nie widac. z drugiej strony zal oddac ze strata wiec kicha na prawdopodobnie dlugi czas.
Szkoda, jeszcze niedawno spolka powyzej 10 zl. A teraz emisja po 3... Zycze wszystkim aby odbilo jak najszybciej jednak. Ja sie kilka dni temu pozegnalem ze spolką. Pozdr
@asdf jest Tēpy i czytać ze zrozumieniem nie potrafi.
Kupili tępaku 3+5= 8 spółek ale najlepiej to być cebulą piszäc o jednej.
Do nauki bo pezez taką cebule co ma też 500 szt i sypie przy najlepszej okazji mamy właśnie taki kurs.