• Nie wiem czemu ale jakoś widzę tu podobieństwo do exola rok temu Autor: ~Mario89 [5.173.136.*]
    W lipcu - sierpniu kurs zachowywał się podobnie
  • Re: Nie wiem czemu ale jakoś widzę tu podobieństwo do exola rok temu Autor: ~czarodziej [95.160.34.*]
    tam firma była pompowana że niby covid i tym zarobią setki milionów. tutaj oczekiwania sporo mniejsze. na forum mało kto pisze, tam był spam i pisanie o 20 - 30 pln.

co nie zmienia faktu że kurs w dwa dni -15%
  • Re: Nie wiem czemu ale jakoś widzę tu podobieństwo do exola rok temu Autor: ~Free [78.9.154.*]
    Dużo spółek poleciało - jak na ironię znowu obawa o covid (ile razy można pod to grać na spadki?), tym razem połączona z groźbą nałożenia kary na Polskę za działania Izby Dyscyplinarnej i już mamy niezłe przesłanki do korekty.

W firmie fundamentalnie nic się nie zmieniło, więc jak ktoś wiedział pod co kupował, to raczej postrzega to jako niespodziewany podarunek od losu.
  • Re: Nie wiem czemu ale jakoś widzę tu podobieństwo do exola rok temu Autor: ~Mario89 [5.173.136.*]
    Fundamenty nic nie zmienią, jak zapadnie decyzja o wstrzymaniu kasy z uni to będziemy mieli spadki na całej giełdzie porównywalne z tym co było w marcu rok temu
  • Re: Nie wiem czemu ale jakoś widzę tu podobieństwo do exola rok temu Autor: ~Free [78.9.154.*]
    Do decyzji to jeszcze kawałek, Trybunał musi o tym zdecydować na wniosek Komisji o ile strona polska nie przedstawi swoich propozycji do 16 sierpnia. Rok temu tez były cyrki, ale z planem dofinansowaniem jak prężyli muskuły z Orbanem, a ostatecznie musieli podkulić ogon i pójść na kompromis.

Tutaj będzie podobnie, bo PiS nawet patrząc jedynie z perspektywy własnego partykularnego interesu nie może sobie pozwolić na odcięcie dofinansowań, bo ich beneficjenci zjedzą żywcem i żadne gadki o honorze, wtrącaniu się UE itp. nie zmienią tego.

PiS nie jest moją ulubiona opcją polityczna z uwagi na to że za dużo bruździ w różnych sferach życia i wprowadza czynnik niepewności, ale jednak nie spodziewałbym się po nich politycznego harakiki, tym bardziej że wrócił Tusk, który jest poważnym zagrożeniem i od razu wykorzystałby taka wtopę w przyszłej kampanii, co by tam o nim nie gadali w publicznej telewizji :)
[x]
DROZAPOL 10,24% 4,09 2025-02-20 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.