Bo to troszkę niemożliwa taka rentowność. Mogą robić stara sprawdzoną zagrywkę że jest tak dobrze że dużo bardziej opłaca się wyprowadzać zyski bokiem a dodatkowo dzięki kontrolowanemu zaniżaniu kursu po roczku mówią drobnicy bye bye ze średnią z ostatnich 6mies. A po zejściu z GPW netto kwartalne skacze do 20mln ot tak sobie bo podstawione spółeczki mogą się już zawinąć. Smutne ale wiele firm już tak zrobiło. To gorsze od faszyzmu ale w majestacie naszego prawa.
Chyba trafiłeś w dziesiątkę kolego. Taka ciągłość ograbiania ulicy od BBZ po MDI to raczej nie zbieg okoliczności. Można by zawiadomić KNF :)) ale to tak jak Byś zawiadomił nie wiem, sąsiada , kogoś na ulicy czy swojego psa :)) Niby wszedzie panuje prawo i sprawiedliwość a GPW jest czyse jak łza ale jak przychodzi do odkrycia kart to powiędzą Ci spie.........j Pozdrawiam..
Rozumiem twoje rozgoryczenie ich zagrywkami. Każdy scenariusz możliwy. Biorę też to pod uwagę. Jeśli kurs bedzie opadał to będę kupował 10000 akcji a jeśli naruszą poziom 3 zl to będę chciał zakupić dodatkowo 100000 szt. Watpię czy coś dla nich zostanie bo na rynku jest tego mało . Na Aliorze czy JSW walczylem z większymi fundami gdy dobijali do dna. Dzięki temu nakupiłem dużo tanich akcji. Teraz skupię się na tej spólce. Moje zlecenie czeka na 3.76 zl gdyby ktoś chciał sprzedać.
Pozdrawiam i życzę wszystkim akcjonariuszom cierpliwości i zysków.
Oczywiście trzymam to gnijące coś dalej w portfelu zakupione w 2010r po 10zł. Uśredniane wywaliłem z zyskiem powyżej 4zł. Nie Miejcie mi tego za złe ale ile można topić się w szambie gdy ma się możliwość zaczerpnięcia świeżego powietrza - przecież to jest odruch bezwarunkowy zwłaszcza gdy człowiekowi przyjdą do głowy słodkie pierdy bajkopisarza bendera prezesa byłego. Pozdrawiam.
Jak ludzie potrafią się sami oszukiwać..."uśredniłem i sprzedałem z zyskiem" :) Człowieku z ciebie się taki jad wylewa że postawił bym wszystko że umoczyłeś z 70% i sprzedałeś na samym dołku:))) Coraz więcej chorych głów miota się po tym forum.
Dobra nie ważne sory nie mam zamiaru nikomu zaglądać do portwela. Tylko jest stety nie stety tak że wielu osobom ciężko się uwolnić od "koszmarów" z przeszłości. Zapominamy że to tylko/aż gra i co by tam zarządy i inne nie robiły to nasza czysta odpowiedzialność w co i za ile. Niestety jako drobnica mamy jeszcze bardziej pod górkę aby wyjść na plus ale jednak kusi. Co do MDI tu i teraz i przyszłość to skazani są na robienie kasy ale czy ta kasa podziela się z nami oto nadal jest pytanie.
Nie mam do ciebie żalu, że sprzedałeś. Może to ja te akcje kupilem. I tak dlugo wytrzymaleś. Trafileś na zły czas z zakupem. Uważam , że teraz jest najlepszy czas na zakup. Dlatego wycofam od jutra swoje zlecenie na 3.76 a będę kupować z ukrycia bo nie zdąże uzupelnić portfela w tych cenach. Jeśli ktoś chce sprzedać wiekszą ilość to czekam do konca sesji
Wybacz, że to piszę, ale nie jesteś wiarygodny. Nikt nie kupuje takich pakietów akcji spółki która ani nie ma wyników,(brak fundamentów, ani nic się nie dzieje na wykresie (niskie obroty i brak jest technicznych powodów do wejścia. Twoje inwestowanie, to zwykła gra w ruletkę - może trafisz, ale większa szansa jest na to że zakisisz środki na długi czas w martwej inwestycyjnie spółce.
Jak zejdziecie kursem niżej to się przekonacie czy jestem wiarygodny . Czy myślisz że Ipopema w swoim czasie nie uwolni kursu żeby zarobić a przy tym inne osoby z zarządu. Ja jestem w 100 % przekonany że tak, dlatego wykorzystam ten spadek kursu do akumulacji
Ile tu na wątkach było już takich co to wieszczyli wzrosty na kursie. Przypominałam kiedyś wątki z przed kilku lat. I co? Ano nic. To że spółka działa w modnej branży wcale nie znaczy, że da akcjonariuszom zarobić. A przynajmniej tym drobnym, jak my. Bo grubasy powiązani układami z zarządem na tego typu spółkach zarabiają nie na wzroście kursu. Tylko na zleceniach, podwykonawstwie itd. I tu należy szukać przyczyn tego, że firma o kapitalizacji 180 milionów zarabia nędzne grosze. A akcje są im potrzebne tylko do sprawowania kontroli nad spółką.