Na razie nie ma pewności ..... Pokrycie strat z lat ubiegłych to nie spłata obligacji .....czekam na szczegółowe informacje ..... Nikt w ciemno nie powinien inwestować kasy .... Powinni liczyć się z akcjonariuszami. .... Chyba że boją się powiedzieć jaki jest cel aby nie mieć na nich haka ..... Że np zdefraudowali kolejne dziesiątki mln .... No Karkosik pora na dobry PR coby ulica wpłaciła do kasy sporo pieniędzy ......
Kiedy powinna zapalić nam się ostrzegawcza lampka? Przede wszystkim, jeśli mamy podejrzenia co do celu emisji, spodziewanej stopy zwrotu z zainwestowania pozyskanych środków i rękojmi, ze cele zostaną zrealizowane.Jesli nie podadza szczegolow na co pieniadze to niech Karkosik sam kupuje te super akcje.
jak ludzie maja zapakowanego pod sam korek skotana, nawet kilka setek, to ciekawe skąd wyciągna nastepne kilka setek na objecie emisji, a pp beda chodziły po groszu jak brs przy emisji w 2009 czy 2010, chyba że bedzie na tyle misłosierny ze podniesie kurs o kilka zł, żeby część akcji było mozna sprzedać i objąć nowe.... mozna pluć na Karka ale jeszcze raz napisze wszystko od niego zależy....
z giełdy nie ściągnie, gorszy problem z pp, jeżeli kursu nie podniesie to kto nie będzie miał kasy na nowa emisję będzie sporo w plecy.... i co możemy? wielkie g... możemy
Miesiąc w dołku i trzeba część akcji sprzedać żeby kasę na emisję pozyskać .
No i oddajemy za bezcen .
Cześć pomyśli a ,sprzedam PP po otwarciu a tu niespodzianka -zrobi zwałę i co wtedy zrobić ?
Liczymy na coś pozytywnego ale ten tydzień pokazał że chyba marnie skończymy przygodę że skotanem.
Dnia 2021-06-04 o godz. 11:40 ~ewa napisał(a): > Skąd ta pewność, że nasze pieniądze mają iść na spłatę obligacji? Oni są niepoważni.
czytajac co piszecie na tym watku to golym okiem widac ze akcji nie macie , a jedynie mysliciezeby nagonic na spadki,a to xxxxx, xxxx ,9876 ,dami /////???????,<<<<<>>>>>>>
Co ty piszesz ,anno .
Mam 120 k ,to ile muszę mieć żebym objął emisję?
I za co mam kupić ,część sprzedać ale po ile?
Po odcięcia sprzedać prawa poboru ?
A jak po otwarciu uwalą ?
Tego się obawiamy i na to się przygotuj .
Bo chyba Ty stoisz z boku i nie widzisz co Roman szykuje
Anno proszę podaj źródło bo ja nie widzę na co ma iść emisja ? Każda szanowana spółka poważna spółka przed emisja podaje takie informacje. Proszę o odniesienie się
Dnia 2021-06-05 o godz. 15:07 ~Spekulant napisał(a): > Anno proszę podaj źródło bo ja nie widzę na co ma iść emisja ? Każda szanowana spółka poważna spółka przed emisja podaje takie informacje. Proszę o odniesienie się > > > > Dzięki
I TO CO WYPISUJECIE MIEDZY SOBA TO POMOZE WE WZROSCIE ,CZY WLASNE NIEPOKOJE WYLEWACIE NA FORUM , CIERPLIWOSC JEST CNOTA
Obecnie mamy wystarczające moce produkcyjne w obu zakładach, ale nasze potrzeby rosną wraz z rozwojem oferty, liczby odbiorców i poziomu sprzedaży. Jeśli utrzymamy jednak tempo wzrostu biznesu i będziemy mieć dobrą kondycję finansową, to możemy rozważyć przeniesienie i rozbudowę zakładu produkcji estrów w Czechowicach-Dziedzicach. Walne zgromadzenie akcjonariuszy, które odbędzie się za 2 miesiące, to będzie dobry moment na przeanalizowanie naszych potrzeb w tym zakresie. Wówczas możemy podjąć decyzję w tej sprawie - podsumował Kostrzewa.
Skotek ok ale jednak wolałbym oficjalne info jaki mają pomysł i cele emisyjne .....bo tak wydadzą na wodór i powiedzą przecież nigdzie nie mówiliśmy że celem emisji jest rozbudowa zakładu lub spłata obligacji ..... To są nasze założenia ale z ich ust nic takiego nie padło ...
Dnia 2021-06-05 o godz. 15:02 ~xxxxx napisał(a): > Co ty piszesz ,anno . > > Mam 120 k ,to ile muszę mieć żebym objął emisję? > > I za co mam kupić ,część sprzedać ale po ile? > > Po odcięcia sprzedać prawa poboru ? > > A jak po otwarciu uwalą ? > > Tego się obawiamy i na to się przygotuj . > > Bo chyba Ty stoisz z boku i nie widzisz co Roman szykuje
422 § 1 K.s.h.: „Uchwała walnego zgromadzenia sprzeczna ze statutem bądź dobrymi obyczajami i godząca w interes spółki lub mająca na celu pokrzywdzenie akcjonariusza może być zaskarżona w drodze wytoczonego przeciwko spółce powództwa o uchylenie uchwały”.
Skotek uchwala jest ok emisja też a że np zainwestują i wtopią cóż ryzyko w biznesie ...więc jednak powinni przed zapisami powiedzieć jaki jest cel "zbiórki kasy ":)
A to nikogo nie zastanawia ? Może emisji tak naprawdę nie będzie ;) i w końcu ujawnią prawdziwe zyski ...
Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki, o którym mowa w ust. 1, dokonuje się poprzez emisję od 1 (słownie: jeden) do 27.000.000 (słownie dwadzieścia siedem milionów) akcji zwykłych na okaziciela serii D, o wartości nominalnej 1,00 zł (jeden złoty 00/100) każda (zwanych dalej „Akcjami serii D.”).
Akcje serii D uczestniczą w dywidendzie począwszy od wypłat zysku, jaki przeznaczony będzie do podziału za rok obrotowy kończący się 31. grudnia 2021 roku.
Skotek info o dywidendzie to taka formalność wiele spółek to cytuje wogole nie płacąc dywidend ...
Uchwały zostały przegłosowane w uchwałach jest więcej szczegółów że za 1 akcje jedna nowa i po 1 zł ....także pewnie do niej dojdzie co więcej uważam że jakby spłacili obsługi i na rozbudowe linii by wykorzystali owe środki to byłoby ok i dałoby to zdecydowanie bardziej komfortowa sytuację co do dalszego rozwoju raz że kapitał obrotowy by się poprawił moce produkcyjne to i jeszcze wtedy kasę z zysków możnaby wykorzystać na marketing i budowanie marki .....
Tylko mamy pewność na co pójdzie ta kasa ? Ja nie mam ....
My tu gadu gadu o emisji i kolejnych miesiącach a pytanie jest czy Skotan ma na oddanie 500 000 do końca czerwca Romanowi które pożyczył w grudniu ......
Ja już powoli przestaje wierzyć że tu zrobię .co roku wystrzeli lekko i wegetacja boczno zniżkowa..tak przez 2 lata .
A teraz nowy cwancyk .jesteśmy jak w ubiegłym roku i dawaj mu następny haracz i nie wiesz czy następny rok coś z tego wyniknie bo wyjdzie że akcje przytłoczą kurs .A wigi będą rekordy biały a my pół roku z głowy mamy .
"Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki, o którym mowa w ust. 1, dokonuje się poprzez emisję od 1 (słownie: jeden) do 27.000.000 (słownie dwadzieścia siedem milionów) akcji zwykłych na okaziciela serii D, o wartości nominalnej 1,00 zł (jeden złoty 00/100) każda (zwanych dalej „Akcjami serii D.”)."
Zawsze tak się pisze.Pan "Spekulant " zapewne od niedawna zagościł na spółeczce - da się to odczuć. Nowy zakład będzie również w Czechowicach , tylko nie na terenach Lotosu / niecałe 3km na północ /. Obligacje czerwcowe będą zrolowane i również spłacone z emisji. Umowa z Lotosem ważna jest jeszcze kilka lat , więc gdy będzie się budował nowy zakład , produkcja ze starego będzie również kontynuowana. A z arabami - przy naszym asortymencie - myślę, że również da się dogadać.
Nie ma nigdzie oficjalnej informacji o celu emisji więc to wszystko tylko gdybanie ....również o spłacie 500 000 karkowi .... Same domysły jak narazie ... Można rzec kupowanie kota w worku niby coś się rusza ale na pewno to kot ?
Skot i chyba dobrze że mnie wcześniej nie było bo bym jeszcze bardziej był podejrzliwy widząc jak przepadali cała kasę w poprzednich latach z dotacji itp itd ....
Jak jak teraz za free rozdają drożdże innym którzy robią na tym kasę ....a skotan z tego nic nie ma w raportach widać ... Teraz wiele firm korzysta z ich opatentowanych drożdży zamiast być o której do przodu i mieć ten unikatowy produkt dla siebie .....
Panie Skot Panu jako akcjonariuszowi też powinno zależeć na przejrzystości tym bardziej że :
Po emisji Skotan będzie miał 54 mln akcji
Czyli przy cenie 2,5 kapitalizacja wynosić będzie 135 mln
Spółka o kapitalizacji 135 mln generującą przychody na poziomie 10 mln i zyski nawet niech będzie 1 mln to spółka bardzo droga .....dlatego tym bardziej powinno nam zależeć aby środki z emisji zostały dobrze wykorzystane
Duzo osob ma watpliwosci podobne do moich z wyjatkiem Skotka i Anny. To od tych osob oczekuje odpowiedzi co zostalo zrobione za pierwsza emisje akcji ,ogromna jesli rzuci sie okiem na strone firmy " Akcjonariat".Wowczas 25 akcji za 1 pp.?Po ile bylo wowczas pp ,bo akcji widac ile przybylo, no i na co poszly pieniadze akcjonariuszy.?