Zarząd Marvipol Development S.A. [Emitent, Kupujący] informuje o zawarciu 2 czerwca 2021 r. z osobą prawną niepowiązaną z Grupą Kapitałową Marvipol Development S.A. [Sprzedający], umowy zakupu prawa użytkowania wieczystego nieruchomości [Umowa]. Przedmiotem Umowy jest przeniesienie przez Sprzedającego na rzecz Kupującego prawa użytkowania wieczystego zabudowanej nieruchomości gruntowej, którą stanowią działki gruntu o powierzchni ok. 0,95 ha, położone w Warszawie, w dzielnicy Ursynów [Nieruchomość], za cenę netto ok 12 mln zł. Warunki Umowy nie odbiegają od standardów rynkowych stosowanych dla tego typu umów. Zamierzeniem Kupującego jest zrealizowanie na Nieruchomości inwestycji mieszkaniowej.
Nic się nie dzieje niestety przypełzła jakaś kura i będzie szukać okazji aby uwali kurs.
Szkoda ze na tak do rej spółce dzieje się akcje jak z plajtującego gniota z nc.
Jest wciąż wielu takich, którzy skaczą ze spółki na spółkę, z nadzieją na szybki wielki zysk, nie orientując się nawet w podstawowych informacjach, a jedynie zasłyszanych gdzieś, błędnie zrozumianych poleceniach. Dlatego jeśli nie zarobią w ciągu tygodnia bądź dwóch, wyprzedają się szybko i bezmyślnie, lecąc dalej, bo ktoś dał nowy sygnał. Jednak gwałtowne i bezpodstawne wzrosty z minionych miesięcy wyczerpały już swą energię napędzanej grupowo machiny i teraz potrzeba wiedzy, zrozumienia oraz cierpliwości, by odnotować przyzwoity zysk...
Nie martwi cie fakt, ze super informacje, pozytywne sesje wokół a my jeszcze tracimy?
Kiedy mamy wzrosnąć?
Dlaczego brak chętnych na zakupy spółki po 0.7wk która zarabia rocznie po kilkadziesiąt milionów netto?
Może to wydać się dziwne, ale bardziej martwi mnie fakt, że Mabion, ze wskaźnikami dowodzącymi, że jest to firma, która nie ma prawa istnieć, już dawno powinna zostać zlicytowana na pokrycie chociaż części długów, której kapitalizacja kilkadziesiąt razy przekracza wartość resztek księgowych, poszedł dzisiaj jeszcze 20% w górę. Martwi mnie nie dlatego, że tych akcji nie mam, bo stronię od takich z daleka, lecz dlatego, że jest to w ogóle możliwe, że jest tutaj ogromna rzesza graczy i spekulantów, którzy psują i dewastują godność oraz uczciwość i przejrzystość tak szacownej instytucji, jaką powinna być GPW. Zastanawiam się też kto za tym stoi, i czemu jeszcze nie siedzi za kratami...
Na Marvipolu po prostu już wszyscy zarobili. Ci co potrafią liczyć choć szacując zysk za 2021 trzymają akcje lub dokupują. Inni albo nie potrafią liczyć albo mają lepsze firmy które zarobią więcej niż 100 mln w 2021. A szkoda bo ta firma zarobi conajmniej 100 mln w tym roku więc łatwo sobie policzyć c/z oraz przyszlá dywidenda.
Mogę tylko przyklasnąć...
Niestety ale bezdohodowa wydmuszka szybciej dobije 100 niż my osiągniemy wk.
Na bananowej ważne jest sprzedawanie marzeń a nie konkretnych wyników.
Powodzenia i dużo słoneczka życzę.
Wg. mnie to nowy Tower a jaki wysoki?
ze 100m albo i lepiej. Niech tylko będą 5 mieszkania po 100 M2 (1ar) na poziomie. 30 pięter x 5 mieszkanlń. 150 mieszkań.
Pisałem już powyżej, że: "Jest wciąż wielu takich, którzy skaczą ze spółki na spółkę, z nadzieją na szybki wielki zysk, nie orientując się nawet w podstawowych informacjach, a jedynie zasłyszanych gdzieś, błędnie zrozumianych poleceniach. Dlatego jeśli nie zarobią w ciągu tygodnia bądź dwóch, wyprzedają się szybko i bezmyślnie, lecąc dalej, bo ktoś dał nowy sygnał. Jednak gwałtowne i bezpodstawne wzrosty z minionych miesięcy wyczerpały już swą energię napędzanej grupowo machiny i teraz potrzeba wiedzy, zrozumienia oraz cierpliwości, by odnotować przyzwoity zysk"...
wysłałem maila do relacji inwestorskich (b.dowgielski@exchanges.com.pl) - wy tez podeslijcie i poproście o wyjaśninei tej ceny - aby było wiadomo że to rynkowy deal