To proste wystarczy po patrzyc na sytuacje w spółce, fundamentalną, ff, ale i techniczną historyczne zachowanie kursu, rozwój grupy, przejęcia, wzrost przychodów x60, innowacyjny biznes, perspektywy, wzrost zatrudnienia w ostatnich latach 3 krotny, kapitalizację itd... itp... jest naprawdę wiele za nie chce mi sie wszystkich wymieniac sami poczytajcie, tu podaży nie ma na tych poziomach, kto pierwszy ten lepszy, a spółka była zapomniana przez Boga i ludzi, ale luknijcie na tikery na różnych portalach, sami oceńcie co sie dzieje i szykuje ;) Pozdrawiam Rambo
biztech jest wyceniana powyżej WK. Tutaj mamy C/WK 0,4, więc musiałoby być 11 zł, żeby oddawało wartość spółki. Dla mnie najważniejsze jest prócz zapowiedzi nt. tego w jaką stronę idzie rozwój spółki to czy i na jakim poziomie rentowności netto spółka prognozuje wyniki na 2020 i kolejne lata. Jeśli zrobią 1-2 mln zysku to C/Z powinna iść w kierunku 15 jak w tego typu spółkach, a wtedy C/WK do 1 czyli około 11 zł.
Zacząłem dobierać, jestem na minusie od wczoraj. Moim okiem patrząc na wykres roczny, jesteśmy w kluczowym momencie - jeśli w ciągu paru dni znów kurs wybije ponad 4,50-4,75, można będzie mówić o przełamaniu trendu spadkowego, na razie wróciliśmy w jego obręby - pozytywnie odbieram wolumen, generujemy w ostatnich tygodniach ładne obroty jak na tą spółke i FF.
znalazłem spółkę przypadkowo (klikałem za Digitalem) i przeczytałem kilka postów moim zdaniem, sądząc po wykresie rocznym, zakupy poniżej 5 zł są bezpiecznymi zakupami (nie znam spółki, nie wiem czym się zajmuje, wyrażam zdanie na podstawie wykresu rocznego)
Czy wiesz może jaki skrót spółki jest w aplikacji MBanku? Nie mam digitree, a jedynie digital, ale to są różne spółki. Czy ktoś ma może akcje digitree w Mdm? Pomóżcie :(
Raczej automat umiejętnie przerzuca akcje z lewej do prawej - wczoraj identycznie wyglądały zlecenia o tej godzinie, 7,5tys zł po obu stronach. Trzeba czekać do wyników.
Rambo, czy ty jesteś jakims botem? Naparzasz posty w próżnię, ja jak głupi czasem odpowiem, potem ty odpisujesz randomowo w kosmos - już powoli myślę, że to Ty obslugujesz ten automat do zleceń i razem jesteście wynajęci do kręcenia hype'u z niczego :) bez urazy ale na spółce nic się nie dzieje to o czym mamy gadać.
To prawda. Pomimo całego czasem pustego naganiania, które nie lubię, rambo jest tutaj na tyle długo, że jeśli nie jest botem ;) to chylę czoła nad intuicją, bo pewnie średnią ma o wiele niższą niż my - choć w perspektywie nowego szczytu, do którego możemy dążyć, to już nie będą duże różnice. Pozdrawiam w dobrym nastroju, przyznam, że sceptycznie byłem nastawiony do takiego wzrostu jak dziś, myślałem że będę dobierał do marca i że tyle kurs będzie się kisił na poziomie 3-4zł. Dobra passa NC index nas wynosi up i byle jak najwyżej.
Ja tam żałuję, że nie mam jeszcze z 5-10tys wolnych, do 6zł pewnie by się dało dobrać. Na tej spółce nie da się obracać za wysokimi kwotami, ale w styczniu dało się uzbierać akcji za parędziesiąt tys zł. Teraz każde takie zbieranie wywoła wysoki ruch up, ci co nakupowali w styczniu prędko nie zamierzają oddać.