• spolka obecnie sprzedaje swoje produkty do 2900 aptek Autor: ~beata [83.22.33.*]
    wartosc godziwa na dzis to kilkanascie zl za akcje
  • Re: spolka obecnie sprzedaje swoje produkty do 2900 aptek Autor: ~jerry [94.254.227.*]
    Że sprzedają to wiem, ale skąd ta liczba 2900 aptek ?
  • Re: spolka obecnie sprzedaje swoje produkty do 2900 aptek Autor: ~beata [83.22.33.*]
    wspolpraca z Polska Grupa Farmaceutyczna 2500 aptek plus hurtownia Hurtap SA 400 aptek ,wszystko w ostatnim raporcie
  • Re: spolka obecnie sprzedaje swoje produkty do 2900 aptek Autor: ~Monika [188.146.2.*]
    kupuj Emolliere emulsje do ciala dla dzieci i niemowlat i naprawde jestem zadowolona z efektow. Synek mial rok czasu AZS ... Atopowe zapalenie skory
  • Świerzych optymisytów uczciwie przestrzagam Autor: kowal2200 [213.17.242.*]
    i zachęcam do przeczytania raportu
    Informacja dotycząca liczby osób zatrudnionych przez Spółkę BIOMAX S.A.
    W okresie sprawozdawczym, w przeliczeniu na pełne etaty, Spółka zatrudniała 2 osoby.
  • Re: Świerzych optymisytów uczciwie przestrzagam Autor: ~12345 [82.139.164.*]
    Widocznie przechodzą na automaty, poprzednio były 3 zatrudnione.
  • Re: Świerzych optymisytów uczciwie przestrzagam Autor: alidrisi2 [79.191.166.*]

Kowalu coś się tak uczepił tych etatów. Dobrze wiesz, że działalność można zlecać na zewnątrz. Wg mnie to i tak jest o jedną osobę zatrudnienie za duże i to o ta najbardziej kosztowną osobę.
    Istotniejsze jest czy w tym raporcie jest napisana prawda a raczej czy prawda nie jest napisana w taki sposób żeby wprowadzać w błąd inwestorów, bo cyferki jak cyferki ta część opisowa to momentami jakby Goebels redagował.

Nie mam dostatecznej wiedzy na temat tych umów dystrybucyjnych, widziałem raporty a ich podpisaniu z 2014 ale jak wszedłem na stronę Farmpolu to nie bardzo znajduję potwierdzenie. Tam na dole jest taki pasek gdzie pokazują swoje brandy (trochę tego leci i grube firmy) i nic z biomaxa nie dostrzegłem.
    Wszedłem Neuce, jest animacja ze strukturą min wyszczególnienie marek, których dotyczmy działalność hurtowa i też nic.

JeRo pewnie się znów zagotuje (bo pewnie forum do takich spraw też się nie nadaje) ale zaryzykuję i zapytam może jednak ktoś się podzieli wiedzą jeśli posiada po nie che mi się teraz studiować trzech kolejnych firm żeby interpretować co autor miał na myśli.
    Czy te umowy są dalej ważne?
  • Re: Świerzych optymisytów uczciwie przestrzagam Autor: ~jero131 [89.76.48.*]
    zagotuje, wystarczy troszkę pomyśleć... ale jak się ma do czynienia z takim amatorem alidrisi2 to można zrozumieć, pierwsza z brzegu firma Farmpol:
    http://przeswietl.forbes.pl/person/index/id/348659/
  • Re: ostrzegam tu są sami uczciwi wolontariusze Autor: ~jero131 [89.76.48.*]
    j.w.
  • Re: ostrzegam tu są sami uczciwi wolontariusze Autor: ~Zeus [109.243.199.*]
    Chcecie zarobić? Przeanalizujcie spółkę Marsoft.
    Kurs wszedł w trend wzrostowy i zapowiada się świetny zysk.
  • Re: ostrzegam tu są sami uczciwi wolontariusze Autor: alidrisi2 [79.191.166.*]
    no to kupuj!
  • Re: ostrzegam tu są sami uczciwi wolontariusze Autor: ~jero131 [89.76.48.*]
    to zalecam Ci zadzwonić do Farmpolu aby specjalnie dla Ciebie zaktualizowali stronę i wkleili Ci ikonkę jedną z set :)) porażka...
  • Re: ostrzegam tu są sami uczciwi wolontariusze Autor: alidrisi2 [79.191.166.*]
    Ha mam dzwonić? To tobie powinno na tym zależeć, żeby biomas się tam znalazł.
  • Re: Świerzych optymisytów uczciwie przestrzagam Autor: alidrisi2 [79.191.166.*]
    mnie nie interesuje kto jest czyim znajomym tylko to
    http://farmpol.pl/o-firmie/partnerzy/
  • Re: Świerzych optymisytów uczciwie przestrzagam Autor: ~Jorg [89.75.99.*]
    Z ciekawości wysłałem maile do w/w firm dystrybuujących leki/suplementy diety/kosmetyki.

Pozdrawiam
  • Re: Świerzych optymisytów uczciwie przestrzagam Autor: ~Jorg [83.26.194.*]
    Witam, Farmpol odpisał, i nie ma w swojej ofercie Produktów linii Emolliere. Neuca nie odpisała.

Ardis mogłes tego nie pisać, znów jestem zmartwiony kursem xd

Pozdrawiam.
  • Re: Świerzych optymisytów uczciwie przestrzagam Autor: alidrisi2 [83.7.36.*]
    Dzięki wyręczyłeś mnie miałem się za to zabrać po weekendzie.
    Sorki jeszcze raz. Wiesz ja serio nie mam nic do tej firmy ani do żądnej innej polskiej firmy tylko nie lubię jak się zwykłych ludzi w błąd wprowadza a już bardzo nie lubię jak jakiś nieudolny cwaniaczek próbuje ratować swoją kasę naganiając innych jeszcze bardziej nie obeznanych.
    Przyznasz, że w związku treścią raportu można by pozwać ich o wprowadzenie w błąd? Chociaż Tobie akurat odradzam, bo KNF jak wpadnie to nie ukaże autora tylko spółkę (czyli min. Ciebie) Takie paradoksy.

Życzę zysku na innych inwestycjach
    a dla JeRo :

https://www.youtube.com/watch?v=xyNbHdXDZE0
    nie do końca, bo umowe może mają ale nie dostarcają im ich produktów, nie pytałemczy maja umowę tylko czy mają ich produkty. Taki mały szczegół, mało ważny bo i tak wychodzi na jedno.
  • Re: Świerzych optymisytów uczciwie przestrzagam Autor: alidrisi2 [83.7.36.*]
    Ja myślę, że mają umowy na np na reklamę albo magazynowanie. Bez wglądu w dokumenty korporacyjne ciężko powiedzieć ale ten język raportu jest nie dopuszczalny. Ktoś tam już wyliczył 2900 aptek (na 16000 w Polsce) a a tu się okazuje... w sumie nic się nie okazuje po prostu jest info które wprowadza błąd. Tak poza tym to majstersztyk propagandy.
    Wstawiamy produkty do paru patek na pomorzu gdzie po znajomości ktoś tam che je przyjąć a piszemy, że budujemy siatkę dystrybucji w kluczowych regionach Polski. Skoro zainteresowanych sieci drogerii nie widać to przewlekamy wprowadzenie produktu a piszemy, że stawiamy na innowacyjne metody sprzedaży (czyli sklep internetowy) Chwalimy się umowami które zysku nie dają a straty tłumaczymy wydatkami na pudełka.
    Dobrze to nie brzmi i jak się nie wezmą... Najgorsze, że nie bardzo widać chęci do roboty ani wolę do dalszych inwestycji raczej "odwrót na z góry upatrzone pozycje"

alidrisi2 hm... tak ładnie jeszcze niedawno pisałeś, że jestem ślepy i nie zauważyłem tych 7mln należności. Teraz piszesz, cyt.:Tak poza tym to majstersztyk propagandy.
    Wstawiamy produkty do paru patek na pomorzu gdzie po znajomości ktoś tam che je przyjąć a piszemy, że budujemy siatkę dystrybucji w kluczowych regionach Polski. Wa takim razie geniuszu wytłumacz mi skąd te 7baniek należności. Z tych paru aptek na pomorzu?? Czyżby jakieś rozdwojenie jaźni??
    Neuca nie odpisała, możesz tam Ardi zadzwonić w wolnej chwili :)
  • Re: Świerzych optymisytów uczciwie przestrzagam Autor: alidrisi2 [83.22.144.*]
    Nie wiele pomogę. Dzwoniłem ale odpowiedniej pani nie ma w pracy, kazali dzwonić w poniedziałek a ja mam akurat w pn trochę zajęć i spotkań właściwie to od soboty już na hobby nie mam czasu. Dostałem taki numer 56 669 46 51 możesz próbować.
    Pozdrawiam i życzę dobrych wieści.
    Witam. Ardi dzwoniłeś może tam, do tej pani co jej nie było?
  • Re: Świerzych optymisytów uczciwie przestrzagam Autor: alidrisi2 [83.5.1.*]
    Witam po przerwie. Widzę, że pojawiło się całe pokolenie nowych optymistów niestety dobrych wieści dla nie mam. Dodzwoniłem się do Neuca i podobnie jak w Farmpolu tego nie sprzedają więc poniższe zdanie z raportu:

"Do końca roku 2014 udało się sfinalizować umowy dystrybucyjne z największymi hurtowniami tj. PGF S.A., Neuca S.A., Farmpol Sp. z o.o. oraz podpisać liczne kontrakty na dostawy dermokosmetyków do aptek niezależnych i sieciowych." 

Można śmiało nazwać propagandą nastawioną na wprowadzenie inwestora w błąd co zresztą najwyraźniej się udało. Jero pewnie zaraz wyciągnie słownik ortograficzny i udowodni, że jest napisane co innego niż jest napisane ale jeśli to ma być rzetelna informacja to wybaczcie Jak kto ma ochotę może dzwonić do PGF ale od 2900 aptekach możecie zapomnieć.

Ja chciałbym tylko w świetle faktów poprosić  mojego ulubionego fachowca od inwestycji krótkoterminowych, analizy finansowej i ładu prawnego o  fachowy komentarz co chciał wykazać tym wpisem:

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-swierzych-optymisytow-uczciwie-przestrzagam,19759919.html

alidrisi2 [83.5.1.*] w dniu 01.03.2016 na forum bankier.pl napisał cyt.:
    Dodzwoniłem się do Neuca i podobnie jak w Farmpolu tego nie sprzedają więc poniższe zdanie z raportu:
     "Do końca roku 2014 udało się sfinalizować umowy dystrybucyjne z największymi hurtowniami tj. PGF S.A., Neuca S.A., Farmpol Sp. z o.o. oraz podpisać liczne kontrakty na dostawy dermokosmetyków do aptek niezależnych i sieciowych." 
     Można śmiało nazwać propagandą nastawioną na wprowadzenie inwestora w błąd co zresztą najwyraźniej się udało.
    Czy wprost się spytałeś czy spółka Biomax S.A ma podpisane z ww. hurtowniami umowy dystrybucyjne??, czy zapytałeś tylko czy obecnie sprzedaje?? To jest zasadnicza różnica.. Pozwolę sobie wysłać alidrisi2 [83.5.1.*] Twoją wiadomość do firmy Biomax, jestem sam Ciekawy jak władze spółki odniosą się do tego co publicznie napisałeś. Czy jest to prawda, czy oszczerstwo wobec dobrego imienia spółki Biomax S.A.
    Dla informacji e-mail o następującej treści właśnie został wysłany:
    Witam

Działając w imieniu swoim i pozostałych akcjonariuszy spółki Biomax S.A. zwracam się z prośbą o sprostowanie informacji napisanej przez zarejestrowanego użytkownika forum Bankier.pl alidrisi2 [83.5.1.*], który w dniu 01.03.2016r. publicznie w wątku: Świeżych optymistów uczciwie przestrzegam piszę: cyt. "Dodzwoniłem się do Neuca i podobnie jak w Farmpolu tego nie sprzedają więc poniższe zdanie z raportu:
     Można śmiało nazwać propagandą nastawioną na wprowadzenie inwestora w błąd co zresztą najwyraźniej się udało."
    Według mojej oceny w przypadku gdy ww. informacja jest prawdziwa prosimy o niezwłoczną korektę informacji zawartej w raporcie okresowym za IV kwartał 2015r, w przeciwnym przypadku o wyciągnięcie stosownych kroków aby takie błędne informacje, oczerniające dobry wizerunek i markę firmy się nie pojawiały.
  • Re: Świerzych optymisytów uczciwie przestrzagam Autor: alidrisi2 [83.5.1.*]
    No pisz, pisz szkoda, że dopiero teraz zabrałeś się za weryfikację informacji chociaż faktycznie masz prawo do otrzymywania precyzyjnych informacji bez komiczności wydzwaniania po firmach żeby wyjaśnić co poeta miał na myśli.
    Może prezes otworzy wreszcie skrzynkę i odpowie hurtem na prę innych pytań bo jak słyszę ma z tym pewien problem.
    Co do mojego pytania to jest takie jak odpowiedź. zapytałem czy Neuca ma w sprzedaży produkty Biomaxa. Z tego co pisał Jorg to zadał podobne pytanie w Farmpolu. Na żadne konkretniejsze pytania zresztą żadna firma nie odpowie z powodu tajemnicy handlowej ale nie zapomnij na walny zgromadzeniu zapytać ile tysięcy tych aptek w końcu jest bo raczej na konkretną odp na email bym nie liczył.
    A tu cie zaskoczę, bo nawet nie wiedziałem iż zadałem precyzyjnie pytanie, w mailu zawarłem sformułowanie "Czy dysponują Państwo umową z w/w firmą na dystrybucję tych kosmetyków, gdyż na Państwa stronie nie zauważyłem logo w/w firmy?"

A więc odpowiedź była przecząca więc farmpol odpowiedział precyzyjnie, i nie zawarł klauzuli poufności w odpowiedzi więc mogę o tym pisać.

Po za tym zauważyłem pewien ruch w internecie, jednak coś sprzedają. Jutro idę do apteki w moim mieście, którą mają na stronie i tam popytam jak to wygląda... ale wydaje mi się ze na stronie nie mają 2900 aptek XD

Pozdrawiam Ardi iżycz mi tego kosmosu na kursie mocniej bo mam niezłą stratę :)
  • Re: Świerzych optymisytów uczciwie przestrzagam Autor: jero131 [213.227.99.*]
    Informuję, że w dniu dzisiejszym otrzymałem wstępną informację z firmy Biomax S.A. do mojej wiadomości j.w. z podziękowaniem zainteresowaniem spółką jak i obdarzonym zaufaniem. W ciągu najbliższych kilku dni mam otrzymać odpowiedź.
  • Re: Świerzych optymisytów uczciwie przestrzagam Autor: kowal2200 [213.17.242.*]
    Czyli lanie wody i zero konkretów, jak zawsze ;-)
  • Re: Świerzych optymisytów uczciwie przestrzagam Autor: jero131 [213.227.99.*]
    Właśnie dostałem kolejną wiadomość od spółki: na tą chwilę mogę potwierdzić, że informacje zawarte w raporcie są prawdziwe. Zgodnie z treścią spółka ma zawarte umowy z Neuca S.A. i Farmapol Sp. z o.o. . Oprócz tego trzymam kciuki aby udało się nawiązać współpracę z firmami, z którymi prowadzone są obecnie rozmowy. Informacje od można już to nazwać pseudo-inwestorów to zwykłe plotki i wprowadzanie w błąd nowych inwestorów.
  • Zejdź na ziemię Autor: kowal2200 [213.17.242.*]
    Zatrudnienie w tej spółce to dwie osoby na początku było zatrudnionych pięć co też świadczyło o skali działalności. Zarząd przez rok czasu uzgadniał z grafikiem szatę opakowań oraz ich kształt, a gdzie produkcja i zakład na który poszła kasa z emisji akcji? I co z tego że nawet ma jakieś umowy zawarte, skoro z nich nic nie wynika. Przeczytaj ostatni raport bieżący zanim zaczniesz pisać bzdury.
    Podaj maila a podeslę Ci tą rzekomo zmyślona informację. ;) Miej możesz sobie utworzyć fałszywe konto, ja Ci podeśle z mojego prywatnego konta tego maila.
    Zostałem poinformowany w drodze wyjątku, Jorg powiem tylko tyle spółka zależna ma zawartą umowę. Informacja sprawdzona, jeśli ktoś więcej ma wątpliwości radziłbym wpierw kontakt ze spółką. Pozdrawiam
    Pozdrawiam Cię serdecznie ;) nie ufam ale mam wiarę że mówisz prawdę
    Bo w moim interesie jest dobro spółki.
    Jorg zwróć uwagę też czy pisałeś do Farmpolu, czy Farmapolu ;))
    Nie ok Farmpol sp. z o.o.
    Jorg i tutaj wkradł się jednak błąd to jest spółka Farmapol sp. z.o.o. nie Farmpol sp.z o.o. teraz dopiero zauważyłem, rzeczywiście błąd.
    Poinformowałem spółkę o rozbieżności spółek tym co w raporcie, a tym co otrzymałem e-malowo. Pozdrawiam
  • pseudoinwestor Autor: alidrisi2 [83.22.134.*]
    Jako pseudo inwestor odeślę cię jeszcze raz do pseudo telefonu pseudo firmy Neuca i możesz sobie sam zapytać źródła czy sprzedają coś biomaxa czy nie. Zresztą każdy może. Ja podałem i nazwę firmy i podałem i nazwę produktu a pseudopani zaprzeczyła. Jestem skłonny raczej jej wierzyć bo nie widzę interesu żeby mnie kłamała. Pani dopuszcza możliwość, że w 2014 faktycznie jakąś umowę mogli mieć i w tym zakresie informacje są prawdziwe były zresztą raportowane, tyle że brakuje informacji jaki jest ich stan na 31.12.1015.
    Oczywiście możesz napisać do prezesa jeszcze raz, i poproś żeby dał ci słowo honoru, że nie kłamie na pewno też da a może porostu sprawdzisz sobie we wzmiankowanych firmach tylko po co skoro prezes stwierdził że napisał prawdę to na pewno napisał. :)
    Śnij dalej a jak już się obudzisz to może powiedz:
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-zbieraja-po-7-gr,19912179.html
    Czy już doznałeś tego oświecenia? Co ci wyjaśniła dzisiejsza sesja?
  • Re: pseudoinwestor Autor: ~jero131 [89.76.48.*]
    alidrisi2 Neuca S.A. i Farmapol Sp. z o.o. to informacje sprawdzone i umowy dotyczące współpracy i dystrybucji produktów z grupy Biomax S.A. są nadal aktualne. Nie wiem co Ci powiedziała jakaś tam Pani, ja opieram się na dokumentach. Słowo, kto coś tam mówił jest dla mnie mało ważne. Co do sesji to każdy widzi, że trend spadkowy został zakończony. Pozdrawiam
  • Re: pseudoinwestor Autor: alidrisi2 [83.22.134.*]
    Nie jakaś tam pani tylko szef działu sprzedaży a jeśli sprawdzenie u ciebie polega na tym, ze si ę pytasz kłamczuch czy aby na pewno nie skłamał to powodzenia w interesach. Ja dalej nie widzę na żadnej stronie potwierdzenia że firma A czy B sprzedaje jego wyroby idąc za twoją radą sprawdziłem w firmach A i B obie zgodnie twierdzą że nie sprzedają więc albo to jakiś spisek albo ktoś kłamie tylko kto ma w tym interes? 
    Sugerujesz że firmy A i B podkisły umowy na sprzedaż wyrobu po czym utajniają to i nikomu nic nie mówią, że można coś u nich kupić? To są umowa na sprzedaż spod lady? Nie rozśmieszaj mnie, przy takiej strategii marketingowej to nie dziwi ta strata.
    W jakich to niby dokumentach sprawdziłeś? Może chcesz mi wmówić, że nakupowałeś już tyle akcji żeby mieć wgląd w dokumenty korporacyjne?
    Aaaa zapomniałem o twoim błyskotliwym argumencie:
    http://przeswietl.forbes.pl/person/index/id/348659/ 
    Rozumiem, że skoro pan Grzegorz jest w nadzorze to umowa jest pewna na bank przecież na pewno mama z tatą właśnie po to go wysyłali żeby z pod ziemi wyrwał dla ich firmy te deficytowe towary biomaxa.
    Różnych naiwniaków widziałem ale ty byś mógł robić Sevres za wzorzec.
    Po raz kolejny powtarzam alidrisi2 Neuca S.A. i Farmapol Sp. z o.o. to informacje sprawdzone i umowy dotyczące współpracy i dystrybucji produktów z grupy Biomax S.A. są nadal aktualne (czy jest tutaj mowa o sprzedaży ?? - czytaj ze zrozumieniem). Zalecam kontakt ze spółką, wybranie się na walne i zażądanie wglądu do dokumentów źródłowych. Kończę jałową dyskusję, skoro Ty wiesz lepiej.
    Jak zwykle dyskusję kończysz kiedy nie masz co odpowiedzieć to już tradycja, Ale czytać to się sam musisz nauczyć ze zrozumieniem. Cały ten wątek jest poświęcony temu w ilu to niby tysiącach aptek jest sprzedawany emoliere a dowodem na to mają być zapisy z raportu. Poddałem to w wątpliwość bo na stronach wymienianych firm nie ma wzmianki o tym że można coś takiego kupić. Sam mi kazałeś dzwonić do tych firm bo penie grafiki nie aktualne. Więc zadzwoniłem ja, zadzwonili inni i sprawa jest jasna. Nie ma mowy o sprzedaży tych produktów nikt się do nich nie przyznaje a ze to ci teraz nie na rękę co poradzę. To że sobie napisałeś do prezesa a on ci powtórzył ten sam nic nie mówiący bajer z raportu ma coś odwadniać? A napisał ci prezes w ilu tysiącach aptek można kupić jego produkty? Bo o tym jest ta dyskusja a nie o tym czy umiesz e-maile wysyłać i odbierać. Zaklinanie rzeczywistości nić nie zmieni. Kasę się zarabia nie na podpisywaniu nie wiadomo jakich umów tylko na sprzedawaniu wyrobów a tych wymienione w raporcie firmy nie robią i to właśnie zostało potwierdzone.
    Nawiasem 7gr mam żeby sobie akcję kupić ale żeby swobodny wgląd w plany i handlowe musiałbym mieć 20% akcji i siedzieć w radzie nadzorczej. Tego też nie wiedziałeś?
    Chłopczyku Ty naprawdę nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Zalecam kontakt ze spółką, wybranie się na walne i zażądanie wglądu do dokumentów źródłowych. Zalecam kupienie akcji, wniesienie Twojej sprawy do porządku obrad i nawet bez Twoich 20% dostaniesz odpis. Pozostawiam to bez komentarza...
    Nieoprawny nieuku inwestor z 1 akcją sobie może:
    1 Poprosić o wpisanie informacji na temat tych umów do porządku obrad
    2. Następnie zgłosić się na zgromadzenie po to żeby się dowiedzieć, że informacja nie zostanie mu udzielna z powodu np tajemnicy handlowej
    3. Potem będę mógł zwrócić się do sądu, a jak już sąd rejestrowy wyda orzeczenie o udzieleniu mi informacji na temat stanu umów uzyskam penie coś takiego jak ty w e-mailu albo:
    "Preparaty zostały wprowadzone na rynek pod koniec kwietnia 2014 roku, kiedy to rozpoczęto rozmowy z hurtowniami farmaceutycznymi i sieciami aptek, działających na rynku krajowym. Do końca roku 2014 udało się sfinalizować umowy dystrybucyjne z największymi hurtowniami tj. PGF S.A., Neuca S.A., Farmpol Sp. z o.o. oraz podpisać liczne kontrakty na dostawy dermokosmetyków do aptek niezależnych i sieciowych. Jednocześnie podjęto działania zmierzające do ekspansywnej sprzedaży lokalnej."
    Czyli będę taki mądry jak ty teraz a ja i inni byliśmy już co najmniej od 18.02
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-swierzych-optymisytow-uczciwie-przestrzagam,19773729.html
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-swierzych-optymisytow-uczciwie-przestrzagam,19774125.html
    Jak by czytanie znów cię przerosło wklejam odpowiednie fragmenty z wytłuczeniem
    Jorg
    nie do końca, bo umowe może mają ale nie dostarcają im ich produktów, nie pytałemczy maja umowę tylko czy mają ich produkty. Taki mały szczegół, mało ważny bo i tak wychodzi na jedno. 
    Alidrisi2
    Ja myślę, że mają umowy na np na reklamę albo magazynowanie. Bez wglądu w dokumenty korporacyjne ciężko powiedzieć ale ten język raportu jest nie dopuszczalny. Ktoś tam już wyliczył 2900 aptek (na 16000 w Polsce) a a tu się okazuje...  
    Twoje całe e-mailowanie "udowodniło" tylko to co każdy wie a mianowicie że nic nie wiadomo oprócz tego, że w swojej ofercie mało która apteka ma ich produkty.
  • Przeczytajcie, bo warto Autor: kowal2200 [78.88.28.*]
    Panowie, zacznijmy od początku: zatrudnienie w tej spółce to dwie osoby. Prezes od wymyślania pustych, niewiążących umów oraz od produkcji akcji i obligacji i sekretarka od odbierania telefonów. Tylko tyle i aż tyle. Za waszą (akcjonariuszy) kasę wypłacili sobie od 01-10-2015 do 31-12-2015 czyli dwa miesiące 102 296,17 zł w postaci wynagrodzeń (strona 12 ostatniego raportu). Czyli średnie wynagrodzenie prezesa i sekretarki to 17 000 zł miesięcznie !!! Za nic nierobienie i generowanie strat!! A przepraszam najmocniej oni przecież zrobili przez ostatni rok: opracowywanie opisów i opakowań kolejnych innowacyjnych preparatów linii dermokosmetyków aptecznych, podjęcie rozmów handlowych z nowymi podmiotami działającymi na rynku farmaceutycznym, w tym sieciami aptek (czyli tego czego dotyczy wasz spór) a moim zdaniem to tylko puste nic nie znaczące słowa, podjęcie działań marketingowych i analiz rynkowych, mających na celu wprowadzenie na rynek nowej linii alternatywnej.
    Na marginesie dodam że wszystkie umowy były tworzone pod podbitkę i wyrzucanie akcji, ale nie raz o tym pisałem i kto chciał zrozumieć ten zrozumiał.
    Jeszcze jeśli chodzi o WZA to przypominam o art. 428 KSH. dzięki któremu akcjonariusz posiadający choćby jedną akcję może zadać pytanie zarządowi i ten musi udzielić odpowiedzi w formie raportu bieżącego odpowiedzi w ciągu 30 dni chyba że grozi mu za to odpowiedzialność karna ( tak, w jednej z moich spółek odmówiono i powołano się na tą okoliczność, spółka z głównego parkietu już zdjęta z notowań). Tu nie liczcie na szczere odpowiedzi zarządu.
  • Re: pseudoinwestor Autor: ~12345 [89.229.179.*]
    Dnia 2016-03-03 o godz. 20:15 ~jero131 napisał(a):
    > Po raz kolejny powtarzam alidrisi2 Neuca S.A. i Farmapol Sp. z o.o. to informacje sprawdzone i umowy dotyczące współpracy i dystrybucji produktów z grupy Biomax S.A. są nadal aktualne (czy jest tutaj mowa o sprzedaży ?? - czytaj ze zrozumieniem). Zalecam kontakt ze spółką, wybranie się na walne i zażądanie wglądu do dokumentów źródłowych. Kończę jałową dyskusję, skoro Ty wiesz lepiej.

A no jest tu mowa o sprzedaży. Poradź sobie z analizą i zrozumieniem teraz tego fragmentu:

https://mfiles.pl/pl/index.php/Dystrybucja_detaliczna

ponumerowany a gdzie wzmianka o detalicznej ?? to taki mały szczególik ;) Tyle się napracujecie a pożytku z tego nie będziecie mieli żadnego. Żal mi Was ;))
  • Re: pseudoinwestor Autor: kowal2200 [78.88.28.*]
    odnieś się do konkretów, 50 groszy za wpis masz?
[x]
BIOMAX 0,00% 0,05 2016-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.