• ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Wyniki [185.22.172.*]
    W poprzednim okresie ponad 4.3 miliona, a teraz tylko 1.5 bańki. Słabo
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Edek_z_kredek [37.30.96.*]
    Nie, wyniki są super bo pokazują że wracamy do zysków i to w ciężkim okresie dla branży IT!!!Po Q2 bałem się że będzie powtórka, jest super. Zamknąć pseudo społeczki typu grow uperion czy zonifero i masz 7 mln zysku.
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Edek_z_kredek [37.30.96.*]
    Powiem więcej, mam nadzieję że ulica powyrzuca swoje akcje, że znajdzie się frajer który sprzedaje po 32 zł, ja jeszcze sobie pozbieram i do zobaczenia po wynikach w q4.
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Mokotov [91.227.212.*]
    Zwroccie uwage, ze samo Tenderhut S.A zarobilo 10 milionow na czysto. Straty generują startupy, co jest normalne. Moim zdaniem wracamy na dobre tory.
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~marek [193.239.58.*]
    Dramat moim zdaniem. A gdzie są te zapowiadane przejęcia? Po to był im ten debiut przecież
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Mi [31.0.91.*]
    Przecież przejęli kiss digital, kiss communications, brainhint, intelilex. Wszystko to w tym roku kalendarzowym. Poza tym debiut na głównym po to żeby przejmować? Bez głównego nie można było? (Widać ze można bo robili przejęcia) Zastanów się najpierw co Ty w ogóle poszesz
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~marek2 [193.239.58.*]
    Ale zobacz na czym, nie na operacjach, wprost jest pozdane ze na "przychodach finansowych" :) :) :) :)
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~edek_z_kredek [147.161.249.*]
    Liczyłem że ulica spóści kurs niżej, szkodza, nie wszystko co bym chciał wpadło. Do zobaczenia po wynikach za Q4.

• Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: misio_pysio [37.47.146.*]
    Prezio chyba jeszcze wierzy i dobiera...

https://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,524247

https://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,524336
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Edek_z_kredek [37.30.108.*]
    Ja też dobieram...
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~roki [78.11.211.*]
    te 40 sztuk dzisiaj? :D grubo
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Edek_z_kredek [46.134.79.*]
    Spokojnie, ja ustawiam się po lewej stronie arkusza..ktoś sypnie to wpada.
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~marek [193.239.58.*]
    I co, takie super wyniki? Super przejęcia? A kurs leci w dół. Hmm, a może nie jest wcale tak dobrze
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Edek_z_kredek [46.204.0.*]
    Niech leci..nie spadnie na 20..jeszcze mam trochę kasy na zakupy.
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Opat [176.114.233.*]
    I co, dokupujesz?:) zbierasz? Pod co, pod przyszłe wyniki? :) gdyby można było tu na krótko to bym kupował, No ale nie mozna
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Edek_z_kredek [37.30.100.*]
    Tak, pod przyszłe wyniki, pod powrót marz na poziomy 20-30%, uważam że tu jest tanio,a biznes robią porównywalny do SPR, który odjechał na 500 PLN. Kto chce niech sprzedaje po 30...ja cierpliwie pozbieram i poczekam...czas oceni kto miał rację.
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~hmm [193.239.58.*]
    Spyro jest tak 3x większe, bez zbędnych "spółek-startupów", wzrosty przy ich skali są % również większe
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Edek_z_kredek [78.29.203.*]
    Sprawdź wskaźniki związane z wycena SPR i THG. Startupy które teraz są balastem są potencjalna dźwignia do wzrostów w przyszłości, bo to one mogą zrobić różnice w wynikach spółki. Sam mam akcje 3 z nich i widzę jak się rozwijają.
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Marwak93 [31.183.161.*]
    Oni są grupą spółek, przez co mają możliwość każdą złotówkę przepuścić przez kilka spółek, zwielokrotniając poziom łącznych przychodów do raportu. Istotnym inwestycyjnie pytaniem jest, ile z tych przychodów pochodzi "z zewnątrz", a ile to przepływy wewnętrzne grupy
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~ajm [195.167.147.*]
    po pierwsze - jest coś takiego jak standardy raportowania i konsolidacji

każdego to obowiązuje, więc tam nie ma pola manewru żeby coś ukrywać

po drugie - bardzo łatwo jest sprawdzić ile się kręci pomiędzy spółkami z grupy - wszystko jest rozpisane w segmentacji
    masz tam cos takiego jak wyłączenia konsolidacyjne, raportują to co kwartał

tylko się trzeba minimalnie wysilić a nie spekulować i wymyślać teorie z ....
    Na szczęście (dla leniwych) giełda i nadzór nad rynkami finansowymi wprowadzając jakieś standardy dla spółek notowanych, zabezpiecza niededukowanych akcjonariuszy przed tego typu sztuczkami księgowymi
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~haha [193.239.58.*]
    Hahhaha, a Getback coś Ci mówi? Religa coś Ci mówi? E-kancelaria może?
    Misiu tam wszędzie były "stosowane standardy". W Getbacku nawet Deloitte jako audytor i co? I wiemy jak to się skończyło.
    Oczywiście nigdzie nie twierdzę, że coś jest nie tak w księgach TH i nigdy nie powiedziałem, ale no te standardy które chronią brzmią przekomicznie :)
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: marwak [31.183.161.*]
    Interesująca uwaga. Wg raportu za okres 9 miesięcy zakończony 30 września 2022 r. grupa odnotowała przychody na poziomie 56 369 tys PLN, gdzie wyłączenie konsolidacyjne wynosi 26 359 tys. (20 str. raportu). Dobrze rozumiem, że z deklarowanych 56 mln PLN przychodu, 26 mln to przepływy zewnętrzne, a najbardziej interesujące nas "przychody z zewnątrz" to pozostałe 30 mln PLN?

Może się wypowiedzieć, ktoś kompetentny, czy interpretacja właściwa?
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~ajm [195.167.147.*]
    niewłaściwa
    posumuj sobie po kolei segmenty z górnego wiersza (43,5+7,4+8,9+6,45+16,4) = 82.7M obrotu przed wyłączeniami

i od tego odejmujesz wyłączenia czyli to co kręcą miedzy sobą 26,4

zostaje rzeczone 56,4M przychodów od klientów zewnętrznych

BTW to samo ćwiczenie już na czysto bez obrotów między spółkami masz w wierszu poniżej który się znajduje poniżej
    a jeszcze niżej w trzecim wierszu masz same wyłączenia, czyli przeliczone który segment na którym siostrzanym segmencie ile przekręca przychodów - co się sumuje do zera, bo taka jest natura mieszania łyżką w tym samym garnku tej samej zupy :D
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Andrzej [10.42.4.*]
    Niestety wyniki świadczą o fundamentalnych problemach wewnątrz firmy. Trzymam kciuki, bo widzę że Prezes się stara, ale niestety jeśli ta maszynka w środku źle działa to potrzebne jest solidna restrukturyzacja, wymiana ludzi, zmiana procesów i to potrwa kwartały, tym bardziej, że Prezes jeździ po świecie i nie jest w spółce na co dzień, żeby obserwować z bliska co nie działa. A w międzyczasie mamy inflację, mamy inne spółki, które będą poprawiały wyniki. Także nie wiem, jak ktoś ma większy pakiet to pewnie musi z nim przezimować, bo nie idzie z niego wyjść przy takiej płynności. Spółka do obserwacji w kolejnych kwartałach według mnie.
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Dorian_Grey [46.134.94.*]
    Ryba psuje się od głowy. Lepej zamiast jeździć po świecie, czego efektów nie widać, niech ogarnie kuwetę, bo cienko to wygląda.
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Edek_z_kredek [37.30.104.*]
    I jeszcze akcje skupuje, kurde, gość serio nie wie co się w firmie dzieje, przecież jakby wiedział to by sprzedawał a nie kupował, jak poczytać wasze mondrosci to na pewno sprzeda, na pewno!
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Budanow [37.47.184.*]
    A może kupił te marne kilka stów papiera za ułamek swojej miesięcznej pensji, żeby uspokoić leszczyków? Czas pokaże jaki jest mONdry i cwany.... W przyszłym tygodniu przychody za luty, zobaczymy jak to wygląda r/r.
    Dnia 2023-03-10 o godz. 20:24 ~Budanow napisał(a):
    > .... W przyszłym tygodniu przychody za luty, zobaczymy jak to wygląda r/r.

to ile obstawiasz? 6M w lutym?
    Uspokoić leszczykow? To ulica coś jeszcze posiada w portfelu?
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Budanow [31.60.108.*]
    A kto robi takie ogromne wolumeny po kilka sztuk jak dzisiaj? Grube ryby się nudzą jedząc lancze?
    chyba sie luty nie spodobał generale Budanow
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Edek_z_kredek [37.248.152.*]
    Automat.
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~King_of_the_Jungle [5.184.240.*]
    Akcje skupuje, w swoje jednorożce inwestuje:
    https://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,531566

Ciekawe co z tego wyjdzie...uczucia mam mieszane.
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Edek_z_kredek [37.30.100.*]
    Ja już odpuszczam, nie dokupuje więcej. THG pozbywa się startupow, przez co pokaże lepsze wyniki, rynek wycenia to jak katastrofę...jak są startupy to źle bo generują straty, jak ich nie ma to źle bo ich nie ma :D...yhh..gdzie tu logika..
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~bartek [193.239.58.*]
    Mam podobne odczucia. Te informacje są jednoznacznie negatywne. Przecież koszty wytworzenia tych startupów wzięli na siebie. W dodatku prezes występuje tutaj w podwójnej, a nawet potrójnej roli (bo również bezpośrednio beneficjenta). W głowie się nie mieści.
    Szkoda, że nie raportują performancu przejętych spółek, tylko od razu konsolidację
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~xxx [109.231.5.*]
    "W ostatnim miesiącu notowana na giełdzie grupa TenderHut zmniejszyła zatrudnienie w swoich spółkach. Choć o zwolnieniach w branży IT jest głośno, to specjaliści wskazują, że to indywidualne przypadki, a nie silny trend." https://www.pb.pl/gieldowy-software-house-redukuje-zatrudnienie-1182110
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~edek_z_kredek [165.225.207.*]
    Bardzo negatywne infa,bardzo... pozbywaja sie obciazen, tna zbedna kadre (co rowniez utrzyma pensje pozostalej w ryzach). Efekt bedzie nastepujacy:

- spadek przychodow
    - spadek kosztow
    - wzrost zysku

Osoby ktore przejma Holo i Zonifero, musza wziac dalsze finansowanie spolek na siebie, zarobia jesli znajda inwestorow, a spolki zaczna zarabiac, a to bedzie oznaczac ze THG za akcje ktore drukowal po 1 grosz dostanie 1,40 PLN (zonifero). Im bardziej ujadacie i piszecie dramaty tym wieksze mam przekonanie ze mamy okazyjny kurs, wiec swoje trzymam i nie panikuje. Pozdro dla spanikowanej ulicy :]
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Marekk [46.215.173.*]
    Co ty bierzesz?? Od debiutu 70zl kursy spadł o polowe. To wsyzstko przy rosnącym rynku. Teraz mamy rybek malejący, kryzys. Na bazie jakich informacji, wskaźników mówisz żeby trzymać walor?:) jak tu jesteś od początku to masz w plecy 50% plus koszt pieniądza lub koszt alternatywny (od dwóch lat masz lokaty na poziomie 8%) . Prosze napisz, dlaczego to ulica panikuje i nie ma racji
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Lizus [78.11.211.*]
    Gdzie masz Edek to info o akcjach po 1grosz i 1.40?
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Edek_z_kredek [46.205.140.*]
    No nie żartuj nawet...sprawdź sam, 5 minut roboty...

Od debiutu 70 Mareczku? Mówisz o lokalnym szczycie w szczycie hossy, ja swoje zbieram po 30-ci parę i obecna strata jest dla mnie pomijalna, rynek wycenia przyszłość, a ta będzie pozytywna.Sypcie dalej, frajerzy.
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~The_shooter [37.47.94.*]
    Podstaw koszyk, to Cię zasypię.
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Edek_z_kredek [5.184.237.*]
    Módlcie się żebym pkc nie zrobił.. bo spadnie na 10..
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Ygrekowski [78.11.211.*]
    Dnia 2023-04-14 o godz. 15:19 ~Edek_z_kredek napisał(a):
    > Módlcie się żebym pkc nie zrobił.. bo spadnie na 10

Ty sie modl zebysmy czekali odpowiednio wysoko na Ciebie zeby sie nie okazało ze sprzedajesz po 5 a nie po 10 :D
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Edek_z_kredek [5.184.237.*]
    Jak wywalam pkc to mam w d...po jakiej cenie pójdzie..genomtec spuściłem do kibla po 5 zeta:D
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Ridi [188.146.192.*]
    Papier mocny
    Mimo że 2gi miesiąc z rzędu raportują spadek sprzedaży, chętnych żeby wysypac brakuje. Coś czuję, że będzie wybicie niedlugo
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~marektowarek [37.248.93.*]
    Nie brakuje, bo kurs jest najniżej w historii?:0
    A nie, czekaj jest 10% powyżej ATL... tu każdy wtopił, a perspektyw na wyniki nie ma, niedawno ogłosili zwolnienia.
    Ciekawe jakie wyniki za Q1
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Ridi [188.146.192.*]
    Niby blisko ATL ale w październikujak było najniżej to jeszcze nie wiedziałeś jaka będą mieli druga połówkę 22 i początek roku 23. Teraz jak widać bryndza, a jednak kurs wyżej.. z jakiegoś powodu. Może będzie niespodzianka :)
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Edek_z_kredek [37.30.114.*]
    Ogłaszam akcje ewakuacje...ustawianie koszyczki, będę je napelnial
  • Re: ZYSK PRAWIE 3X MNIEJSZY Autor: ~Ygrekowski [195.167.147.*]
    to tyle?
    64 sztuki :D

no wodospad normalnie
    Taki się urodziłeś czy przyszlo z czasem?
[x]
TENDERHUT 3,46% 5,98 2026-05-22 11:57:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.