Wyniki Finansowe Sygnity - jest Rewelacyjna Wiadomość!!!
Warto przeczytać komentarz zarządu do wyników:
http://www.bankier.pl/static/att/emitent/2012-02/Komentarz_Zarzadu_2011.12.31_201202140000197744.pdf
Gdy przeglądałem wyniki pomyślałem, że dobrym sygnałem dla inwestorów byłaby sytuacja gdy Sygnity przekracza założenia planu motywacyjnego i pracownicy dostają premię w postaci darmowych akcji.
W komentarzu zarządu do wyników jest rewelacyjna wiadomość!!!
Wynik netto Grupy został obciążony rezerwą w wysokości ponad 4 mln, utworzoną w wyniku odstąpienia przez jednego z klientów od umowy podpisanej w 2006 roku. (...)
Możliwe jest uruchomienie programu opcyjnego, który zakładał przyznanie opcji na akcje przy wypracowaniu przez spółkę 10 mln netto w 2011 roku.
Czyli Sygnity jednak wypracowało ponad 10 mln netto zysku. Plan, który wydawał się poprzeczką nie do przeskoczenia został wykonany z nawiązką. Analitycy typowali wyniki poniżej planu.
Zarząd jest za przyznaniem nagrody, ostateczną decyzję podejmie Radę Nadzorczą Spółki.
Pracownicy firmy nagrodzeni za wyniki finansowe (akcjami własnej spółki) są zmotywowani do wypracowania większych zysków.
http://www.bankier.pl/static/att/emitent/2012-02/Komentarz_Zarzadu_2011.12.31_201202140000197744.pdf
Gdy przeglądałem wyniki pomyślałem, że dobrym sygnałem dla inwestorów byłaby sytuacja gdy Sygnity przekracza założenia planu motywacyjnego i pracownicy dostają premię w postaci darmowych akcji.
W komentarzu zarządu do wyników jest rewelacyjna wiadomość!!!
Wynik netto Grupy został obciążony rezerwą w wysokości ponad 4 mln, utworzoną w wyniku odstąpienia przez jednego z klientów od umowy podpisanej w 2006 roku. (...)
Możliwe jest uruchomienie programu opcyjnego, który zakładał przyznanie opcji na akcje przy wypracowaniu przez spółkę 10 mln netto w 2011 roku.
Czyli Sygnity jednak wypracowało ponad 10 mln netto zysku. Plan, który wydawał się poprzeczką nie do przeskoczenia został wykonany z nawiązką. Analitycy typowali wyniki poniżej planu.
Zarząd jest za przyznaniem nagrody, ostateczną decyzję podejmie Radę Nadzorczą Spółki.
Pracownicy firmy nagrodzeni za wyniki finansowe (akcjami własnej spółki) są zmotywowani do wypracowania większych zysków.
« Poprzednia wiadomość
|
Następna wiadomość »
- Wyniki Finansowe Sygnity - jest Rewelacyjna Wiadomość!!! ~opti, 2012-02-14 23:43
- Re: Wyniki Finansowe Sygnity - jest Rewelacyjna Wiadomość!!! ~DARYE, 2012-02-15 10:07
- Re: Wyniki Finansowe Sygnity - jest Rewelacyjna Wiadomość!!! ~DARYE, 2012-02-15 10:23
- Re: Wyniki Finansowe Sygnity - jest Rewelacyjna Wiadomość!!! ~Lipo, 2012-02-15 14:04
- Re: Wyniki Finansowe Sygnity - jest Rewelacyjna Wiadomość!!! ~opti, 2012-02-15 15:26
- Re: Wyniki Finansowe Sygnity - jest Rewelacyjna Wiadomość!!! ~Lipo, 2012-02-15 16:21
- Re: Wyniki Finansowe Sygnity - jest Rewelacyjna Wiadomość!!! ~kaka, 2012-02-15 10:41
- Re: Wyniki Finansowe Sygnity - jest Rewelacyjna Wiadomość!!! ~opti, 2012-02-15 13:06
- Re: Wyniki Finansowe Sygnity - jest Rewelacyjna Wiadomość!!! ~sgn, 2012-02-15 15:55
Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją. Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

|
|
|