Zarabiaj z nami | Logowanie | Newsletter | Forum | Blogi | Konkurs

Wyniki Boryszewa a jego kapitalizacja i kurs akcji

Autor  |  ~tjk31 [77.237.14.*]    2012-02-10 23:41
Zobacz wątki dotyczące Boryszew
Zobacz profil Boryszew
Witam. Mam pytanie do doświadczonych inwestorów (tych od analizy fundamentalnej) - czy na prawdę uważacie że zysk netto BRS 200mln do obecnej kapitalizacji blisko 2mld to dobry wynik??? Według mnie zdycydowanie nie. Na BRS nie będzie kosmicznych wzrostów tak jak piszą inni - to widać już od przed ostatnich PP kiedy ilość akcji wzrosła do 1mln (obecnie 2,2mld) że kurs poruszał się bardzo stabilnie ale bez wzrostów - do ostatniego spadku w zeszłym roku (taka sama sytuacja jak na PGNIG). Dla mnie przy tych wynikach kurs 1pln to max.To nie jest Krezus z mała ilością akcji którego można sztucznie nadmuchać. Tutaj są olbrzymie ilości papiera, a wejście do WIGu 20 wcale nie będzie sprzyjało spekulacyjnym wzrostom. To już nie te czasy gdy BRS miał 300mln akcji, teraz będzie się ruszal cyklicznie co pokazuje od dwóch lat i te ruchy są wykorzystywane przez graczy DT. Wiem że perspektywy są obiecujące ale giełda dyskontuje przyszłość i aby spółka kosztowała 3pln tak jak piszą niektórzy to jej kapitalizacja wyniosłaby 6.6mld pln przy zysku netto na obecnym poziomie 200mln to zdecydowanie nierealna cena. Dla mie powinni pomyśleć o jakiejś dywidendzie. Zapraszam do merytorycznej dyskisji - jak obecnie wyceniacie BRS i dlaczego?

250 Wizytówek Premium za jedyne 14zł
dodatkowo metalowy wizytownik ZA DARMO!
Ponad 4000 gotowych wzorów do wyboru
Zamów teraz!
« Poprzednia wiadomość   |   Następna wiadomość »
Sortowanie:     Pokaż treść wszystkich   « Najstarsza   Najnowsza »

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją. Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.